Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.revacel.hu/" TARGET=_fnew>Rév és Társa nemesacél kereskedelmi kft. A többit megtalálod a weblapjukon.

000000000

Most eszt nemértem léci nézétek meg az oldalt:
eszt irja..130.0mm hántolt   Menyiség: 4.254kg   Az Akcios ár/kg:649/kg/+áfa
Most eszt métere kell értenem vagy 3-méters szálra:)    
Nekem 18-as kellene de aszt nemtalálom.

000000000

Energialánc alternatíva (ötlet):
http://www.tekit.seriouslyinternet.com/cnc/all1.jpg" border=0>
Fém gégecső (zuhanyzó?)!

000000000

Szia!
Van köszörült tengelyem 500X17,9 mm-ben
tolómérövel mértem.
BUÉK mindenkinek
Üdv balkari

000000000

Helló!

Elméleti síkon csak elkezdtem összeállítani a második marógépem vázát. Az első elkészítésével hamarosan készen leszek.

A második vázát ilyen alumínium profil anyagból tudnám elkészíteni:

http://aszbolit.dox.hu/pictures/profil_anyag_40x40.gif" TARGET=_fnew>alimínium profil (1298 x 621 pixel - 56.72KB)

Kivitelezési ötletekre lenne szükségem. Nem az alapot képező vázzszerkezet, hanem a szánok kivitelezése, ami gondokodóba ejtett. Golyóskosár (20mm-es rúd befogadására képes), hozzá illő acélrudak, ZZ csapágyak felhasználásával szeretném mmegoldani majd.
Célom, hogy nagyon masszív, terhelhető, mégis könnyen mozgatható, precíz szánokat építsek az ua. ilyen tulajdonsággokkal bíró vázhoz.

Üdvözlettel, A.

yuagaci9g

``Energia szalag``
Alap: acel meroszalag, az olcso 5-7m-est vegyed, az jo szeles.
Vezetekek: negy eres audio zsionor, ami tulajdonkepp 8 vezetek, (lapos) egymas mellett akar ketto is elfer, az mar 16 er.
Kulso burkolat: lapos , 35-40mm szeles gurtni, (taskaful), az olcsobb vekohyabb. Ezeket a ket szelukon varrogeppel vegigvarrni es mar kesz is a lapos cso``.
Mindezt ovatosan egybehuzva jo tartasu vezetekszalag lesz.
Hogy jol mukodjon, a vegeiken szilardan le kell szoritani. A drotokat ne ragaszd a meroszalagra, mert akkor nem csusznak egymason a feluletek es nem hajlik szepen.

000000000

Lámpás! Utólagos engedelmeddel a Mechanikai ötletenknél felhasználtam az ötletedet (energia szalag)! Köszi![#eljen]

000000000

Helló!

Ne gondoljátok, hogy türelmetlen vagyok! De rákérdezek, mert lehet, hogy nem teljesen érthető, hogy mire is gondoltam.

#425-ös postra van kivitelezési ötlete valakinek?

Üdvözlettel, A.

Kristály Árpád

Hallihó!
Én jónak tartom, de attól is függ, hogy mekkora méretekben gondolkodsz, mert azért a 20-as anyagtól ne várj csodákat, gondolok itt arra, hogy mit akarsz marni? (Fémet, (milyet?), fát, műanyagot) persze mégegyszer hangsúlyozom milyen méret?
Saját tapasztalatom, hogy ez az átmérő 500-600-milliméterig elfogadható, Valahol itt lent a topikok közöt már valaki közölt számitási  példákat a meghajlás mértékére.
Üdv.: Árpád

dg8n4i8x

Inkább méretezd túl egy kicsit minthogy egy beremegős mechanikád legyen! Abból baj nem lehet!

SquirrelTech

Aszbolit én ammondó lennék, hogy kicsit lapozgasd a netet is. Ilyen profilokkal nagyon sok külföldi hobbysta épít gépeket. Azokból a konstrukcióból teli szedhetnéd magad ötletekkel, illetve az ottani tapasztalatokkal is gazdagodnál.

000000000

Helló!

Nézelődtem interneten. Nem sokkal jutottam előrébb - valószínűleg a "bénaságomnak" tudható be.

Találtam viszont egy szimpatikus, masszívnak tűnő gépet:
http://www.sixdesign.de/fraese.html" TARGET=_fnew>marógép

Mondhatom azt, hogy célspecifikus: vízhűtő blokkok készítésére lett építve. Én is erre használnám kizárólag a második gépem. Színesfémek, akril lapok, színezett kemény gumi. Minden más kizárva!

Sajnálatos módon a szánok csúszó részeiről nem készültek képek. Pedig ezt a vázat (is) elképzelhetőnek tartom megépíteni a rendelkezésemre álló profil anyagból.

Esetleg konkrét hivatkozásokat tudnátok mondani, ahol az ilyen részletekre is kitérnek?
Jelen oldal keretein belül végignéztem az összes gépet, nem találtam sajnos. Esetleg a 15-ös sz. gép. Ennek a tulajdonosával megpróbálom felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel, A.

SquirrelTech

A tárházat pl. nem nézted át, ott van két gép is ilyen profilokkal :). Igaz olyan részletes rajzok nincsenek, mint amire Te hivatkoztál.

dg8n4i8x

Nem piti a csávó! Annyi sárgaréz árából már megépíthette volna isel-ből vagy ilyesmiből a gépet...

SquirrelTech

Az az érdekes Balu, hogy nekem is itthon méteres szálakban vannak 4*10-es sárgaréz laposrudak. Egyszerűen úgy "esedeztek" (nem kell semmi rosszra gondolni, újraöntéstől megmentett anyag :). Nem vettem őket. Viszont csak arra használom, amihez télleg sr. kell, mert még így is sajnálnám elpazarolni.