Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Gondolhatod, hogy nem vette....észre!?
aszbolit!
Huzzál bele, bátraké a szerencse!
Így csak a nyúl jut eszenbe a baltával....!
A prólémát neked kell megoldanod.
Üdv.: Árpád

Kristály Árpád

Hallihó!
Nekem vörösrézre lenne szükségem akár 100-milimétreres darabokra. Minden anyag jó, amiből 10-12-est tudok esztergálni. Természetesen a rúd lenne a legjobb. Aki tud segítsen!
Köszönöm!

SquirrelTech

Szervusz Árpád!

Régebben a bádogosok használta pákákban pont ilyesmik voltak a hegyek, vörösrézből. Újabban már talányos ötvözetek helyettesítik. 15 mm körüli átmérő és kb. az általad emlíett hossz. Egyetlen darab ilyenem nekem is van valahol jól elbújva...

Kevésbé olcsó alternatíva: Pest, XIII. ker. Jász u. Metalloglobus. 6-8 éve még 50-100 mm átmérőjű tömör rézrudakat is láttam náluk sok méteres szálakban. [#wow1]

000000000

Helló!

Nem sokkal jutottam előrébb, de köszönöm, hogy hozzászóltatok! Próbálom megtalálni a legoptimálisabb megoldást.

Üdvözlettel, A.

Kristály Árpád

000000000

Azok a régi szép idők! Akkor bezzeg még az alállomásokon a gyűjtősínek is gőzölt bükkfából voltak!

000000000

Majdnem dobtam egy hátast! Ha jól látom az ürge FÁBÓL készített energialáncot![#ijedt]
http://www.solsylva.com/cnc/5cnc54.html" TARGET=_fnew>Cím!
http://www.solsylva.com/cnc/echainclose.jpg" border=0>

Motoros

A pali egy zseni, nem misztifikálja a dolgokat, meglásd meg fogja csinálni a vezérlőt is fából[#falbav] Az isel sem gazdaxik meg rajta, megcsinálta a lin tengely alátámasztását is fából

000000000

Ha megcsinálja fából, akkor én meg liszenszelem majd tőle![#bohoc]

Kristály Árpád

Hallihó!
A Pali tényleg ZSENI! Nem akarok senkit sem bántani, de itt kezdődik a hobby gép!
Szerintem az ez évi talin ott volna  a helye!
Ezt nem vicnek szántam!
Az energia lánc sem piskóta!
Most már eltudom képzelni acél szalag betéttel, vagy valami más rugalmas anyaggal

000000000

Sziasztok.
Tudja valaki hohy hol lehet kapni bolygomüves anyát?
Melyik cég csinálja.

Üdv.:zoli

Kristály Árpád

Halihó!
Én a tiba papájától vettem egy kész y-tengelyt melyet nagyon profi módon oldot meg.
(90-fokonkét van egy menetprofil)kottyanásmentes és nagyon kis erő kell hozzá!

3vv2btrhv

T Mindenki
Nem kellene a fát enyire lenézni !!!
Nagyon sok gép fábol gészült elöszörre és müködtek !!
Japánban nagyon üzik a fábol készült dolgokat , néha több száz évig is eltartanak , csak jól kell mrgcsinálni.
Tibor
UI : amugy mást is érdemes tanulmányozni.