Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Olyan van ami kívül 26, belül meg nagyobb mint 10mm? ( csak azért kérdezem, mert a gyors válaszból ítélve otthon vagy csapágyak terén ) Köszi!

35kpazcgr

Oyan nincs.
Olyan van, ami kívül 24 mm, (61901).
Olyan is, ami 28 mm  (6001).
Sőt, olyan is ami kívül csak 21 mm! (61801).

000000000

Szerintem tügörgösben biztos van.

35kpazcgr

Van, de annak 20 mm-es a belső átmérője.

000000000

Ja... azt nem tudtam :)

t334wehtf

Már hogy ne volna!!!!!!

61803 d17mm b5mm D26mm c1,68kN

s5f8tmfv3

Azt is meg tudod mondani, hogy hol lehet beszerezni és mennyiért? Miért nem találok kis országunk csapágyforgalmazói között olyat aki közzéteszi a részletes választékot, no meg az árakat:( ? Lehet hogy a 8-as csapágy új csapágyházakkal olcsóbb mint egy spéci darab (megtaláltam ezt a típust a bocabearings-nél,  17.95$ az alja)
Azért köszi[#circling]

000000000

Kyrk felvetette a kérdést, és egyben az ötletet, hogy a 208-as hozzászólásban látható donomitba ágyazott 6cm hosszú bronzanyát nem-e készíteném rendelésre. Nos úgy néz ki megoldható, de viszonylag nagyobb tételben (legalább 6db), kb. 10ezer Ft/db áron. Szerintem reális ár érte, figyelembe véve egy sima bronzanya árát. Akit érdekel, az írjon e-mailt a denkiki@freemail.hu címre. Amint összejön egy nagyobb tétel megy a gyártás.  

Üdv.: Denkiki

35kpazcgr

A Bearing KFT (Budapest,Fehérvári út 44) online boltjában megrendelheted postán, ha regisztrálod magad!
A 61803 csapágy ára 500 Ft és 4135 Ft között mozog, gyártótól (és minőségtől) függöen.
Ezen a linken megtekintheted:
http://www.store-wizard.com/cgi-bin/bearing/htmlos/003670.8.1758950309613554240

s5f8tmfv3

Ez a link tényleg jó, főleg az online bolt miatt, a címet be is írom a likek közé, biztos másnak is jól jön majd. Köszi!

000000000

Hali!

Tamadt egy mechanikai 5letem!  

A problemam a kovetkezo volt:
Fabol probaltam epiteni tengelyt, tulajdonkeppen az oldalon lathato megoldasokat hasznalva. Az elso "mukodo" cnc -gepem sajnos nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket. Eloszor papirra rajzoltam (volna) vele egyenes vonalakat. Azonnal feltunt, hogy a munkalap nem siman jar, hanem inkabb hullamozva. Biztos ismeritek a jelenseget! Ez meg is latszodott a vonalakon. Az oka egesz egyszeruen annyi, hogy a tengely nem egyenes, es ezt koveti a munkalap.

Az 5let a kovetkezo:
Hosszas fejtores utan rajottem, hogy olyan tengelyre van szuksegem amelynel a munkalap fuggetlen a tengelytol. Tegyuk fel, hogy 3 vonszolo lap lenne a tengelyen. Igy: vonszololap-rugo-vonszololap-vonszololap A ket szelso nem lenne rogzitve a munkalaphoz csak lazan ,azaz forgatonyomateknak ellenalljon. A kozepso pedig a tengelyhez nem lenne rogzitve, hanem csak a munkalaphoz. Errol a megoldasrol azt hiszem, hogy megoldana a problemamat, mert a munkalap igazabol fuggetlen a tengelytol, az ot mozgato vonszololapot egyik iranyban a rugo masik iranyba pedig a masik vonszololap kenyszeritene. A ket vonszololap pedig kepes egymason elcsuszni, igy a tengely egyenetlensege ki lenne kuszobolve.

Mi a velemenyetek errol a megoldasrol?

t334wehtf

Valami kegyetlenül nincs jól megcsinálva a te gépeden, ha az orsó (gondolom, az a "tengely") képes a munkalapot mozgatni... Rég rossz, ha ennyire nagy a szán holtjátéka.

A "laza" konstrukció alapvető hibája a pontatlanság lesz. Tény, hogy létezik pl. a Mach-okban kottyanáskompenzáció, de nem arra kéne alapozni.

000000000

Hali!

Jol gondolod! Az orso mozgatja fel le a munkalapot. Nem tudom, hogy masok akik fabol keszitenek gepet, hogyan oldjak ezt meg. Az OBIban vett menetes rossz eleve nem egyenes. A butorsin pedig megengedi hogy a munkalap fel-le jarjon.

Menetes rosszbol olyan kellene ami erosebb anyagbol keszult es valoban egyenes. Butorsinbol en viszonylag hosszut hasznalok es eszrevettem, hogy a szelein egyre nagyobb kilengest enged meg, mivel ott nincs alatamasztva.

Azt hiszem hogy az 5let azert meger egy probat. Utana meg beszamolok, hogy miert volt jo/rossz.

t334wehtf

Így most csípőböl nem vágom, hogy milyen bútorsint használhatsz, de próbáld meg - feltébe ha a kialakítása engedi - összébbhajlítani, hogy ne lehyen akkora a játéka. Menetesszárból meg próbáld kiválasztani a lehető legegyenesebbet.

35kpazcgr

Nem akarom senkinek a boltját rontani, és ha reklámnak tűnik a hozzászólásom, akkor István, kérlek, töröld (ha tudod!).
Látom, hogy sokaknak problémát okoz a CNC gépek forgácsolt alkatrészeinek legyártatása. Ha ezzel segíteni tudok, kérésre vállalom a részegységek legyártását, jutányos áron.
Az alábbi gépparkkal rendelkezem:
Estergagép, marógép, asztali fúrógép, CO2 hegesztő, AWI hegesztő, lánghegesztő és mindenféle egyéb kisgép. Kérésre anyagot is be tudok szerezni (menetes szár, csapágyak, bronzperselyek, krómozott rudak, bordásszíjak, stb.).
El tudom készíteni a csapágyházakat, vezetőoszlopokat, menetes szárhoz illesztett kotyogásmentes bronzanyákat, fogaskerekeket, bordáskerekeket (ezeket alumíniumból vagy műanyagból), stb.
Részleteket e-mail-ben, vagy telefonon tudunk megbeszélni. Én Kaposvár környékén lakom (Somogy megye), de postai utánvéttel bárhova el tudom küldeni a kért részegységet.

Remélem, ezzel segíteni tudok sokaknak.

Üdv:
Tomahawk