Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Szóval te inkább a szervót ajánlanád ekkora mechanikához?
Mik a tapasztalataid, nincsen semmiféle hátránya (gondolok itt a beállításokra: driver, szoftver, bonyolultság) a léptetőmotorhoz képest? Vannak hozzájuk fékmotorok is, vagy a nélkül vagy vele megelégedve? És végül: mi nálad az X orsók legmagasabb fordulatszáma?
Kösz a képeket, megnézem!
Üdv.: Áron

000000000

Szerintem jól bekonfigurált léptetőmotorral meg lehet oldani a dolgot ugyanolyan jól. Nekem egyedül az encoderes visszajelzés miatt volt érdekes, de pl. a Z tengelyemen a mai napig léptetőmotor van, Profi 1 vezérlővel. Nincs fékmotor rajtuk. X-orsók áttétel után kb. 600/percet pörögnek, egyenlőre. Giorgio

000000000

Szevasztok CNC vadászok!!2-napja fedeztem fel ezt az oldalt de ma már elis kezdtem épiteni eggy 2,2x1,1m-es gépet.DE van 1.kérdésem a 2.2m-es menetet seholsem találtam.ezért szeretném tudni hogy az x-tengejt lánchajtással szerintetek pontosan meglehet-e mozgatni ugyan úgy mintha orsó mozgatná???  szerintetek???[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#vigyor1]

000000000

Szia Maffia!

Lehet kapni 3 méteres orsót a Faborynál metrikus és trapéz kivitelben is. De precízebb megoldás pl. Az ISEL golyós orsója. Szóval azt ajánlom mielőtt építeni kezded a géped szorgalmasan olvasd el az ezen az oldalakon található információkat.  
Üdv Kalmus

000000000

Egy 2.2m-es menetes orsó, két végén megtámasztva, nem fog behajlani?

000000000

Köszi a kérdést HobbyCNC.szerintem sem jó ötlet ez de mit tudnál ajánlani hejette???

000000000

Helló István!
Szerintem, ha megfelelő a megvezető rudazat nyugodtan lehet használni. Persze nem 6-8-as menetre gondolok akkor sem, hanem pl. Tr16x4-es vagy nagyobb menetes szárra. Ekkora méreteknél már  az orsó mérete is tekintélyes kell, hogy legyen.

Üdv  
Kalmus

000000000

Olvasva elképzeléseidet és álmaidat, felajállom küldök számodra annyi motort (Hibrid) -ingyen- a postát is állom. amennyit szeretnél! (Az emlegetett - Istvánnál régebben vásárolhatott Góliát kategóriát.) Légyszives tedd ki ide és csak ide a címedet. Én tudom azt, így tudok a leggyorsabban segíteni mivel az idő az nagy Úr.

000000000

Kedves maffia1!
Ha az orsót a két végén kúpgörgős csapággyal előfeszíted (meghúzod) az 99,9% hogy nem fog behajulni, de legyen legalább 16-os és ha tudod akkor 8.8-as minőségű. Amúgy az anya is tart ám a kihajlás ellen!!! SZERINTEM

000000000

Kedves balkari!
Nekem is van egy nagy álmom félig összerakva (300kg)Ehhez kellene GÓLIÁT motor 3db. Ha lenne megköszönném.
toonyooka@freemail.hu
70/317-4776

000000000

Szerintetek a lános meghajtás vagy fogasszíjjas megoldás lenne -e a jobb??????????????????

000000000

köszi teebee! ezzel csak 1-problémám van hogy szabolcs-megyében csak 1m-es menetet lehet venni.és a toldás nem hixem hogy tökéletesen meglehet oldani. amúgy az ötleted szerintem tökéletes[#taps]

000000000

Egy pillant!
Az ajánlás csak Szobrász-nak szól. Ha olvasól a sorai között akkor megéérted, miért. (De ne éld meg azt soha amit Ő!)

000000000

Kedves Áron!
Egerben van egy kolegám és megfogom kérni, hogy segítsen.

000000000

Ha hosszú a menetes orsó, a gyári gépeken is feszítve (két végén kúpgörgős csapágyak)szerelik be, így nem fog belógni.
16-os szárat 1 m-ig, 25-ös szárat 1,5 m-ig nem kell előfeszíteni, afelett szükséges.