Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Köszönö végig olvasom.

Tamás : A felülettöl nem félek megmunkálhato , a rögzitést könnyebb megértened ha megnézed a WS3 kocsihoz tartozo sint . Ez egy 100mm széles és 500mm hosszu aluminium profil . (ISEL gyártmány )és ehez van 190mm hosszu linkocsim .

279nwbpsa

Én tudom,hogy a felülete megmunkálható. :)
Csupán azt mondom,hogy az erre a célra szolgáló eszközök nem biztosítanak feltétlenül kellő pontosságot.Talán az anyagban elhelyezett félkész-kész felület a sínek részére segíthet.
Az anyagvastagságot egy kicsit kevésnek találom.
A betonacélok megfelelő takarása és jobb elhelyezhetősége szempontjából én min.120-150mm vastagsággal kalkulálnék.Egyébként így a váz súlya is negyobb lesz,abból pedig nem lehet gond.

Teaway

Szokták azt mondani, hogy az igazi gépek helyben születnek, aztán köréépítenek egy műhelyt/géptermet.  
A többi meg csak levélnehezék:)

besirkyjh

Ez az  ( betét ) .Megy ez nekünk .
Ok legyen 100mm és hatos beton vas .
Majd csinálok hozzá kis aranyos kerekeket .

Más csak azt kell megoldani hogy a " zsalu " ne kössön hozzá a vázhoz , talán folia zsák .

Még valami .Mivan olyankor ha fejjel lefelé öntöm ki ? Könnyebb rezegtetnem ( tömöritenem ) .

2vkx6unz

Szoktam, de nem beton gépen...
Persze nem gépi forgácsoló a szakmám...
Egyébként ez miért érdekes?

ukcge40u

Nekem nem igazi gépem lesz, csak egy másfélméterszermásfélméteres hobbycsöppség.
Nekem az is megfelel majd... :)

Teaway

De ott volt a :) jel a végén. Nyilván értetted, amit mondani akartam.

ukcge40u

Nekem is ott volt a jel a végén.
Nyilván láttad, csak nem vetted észre...
A levélnehezékekre is szüksége van a világnak.
Igazi gépet meg építsenek a kőművesek...
[#beka2][#vigyor2][#pias][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#hehe]

279nwbpsa

Az alakját figyelembevéve,én bizonyára így járnék el,a talp felől dolgoznám be az anyagot.
Az acélok elhelyezése is kézenfekvőbb így.
A formaleválasztónak úgy vélem több minden megfelelhet,így talán a fólia is.A gyűrődések viszont csúnyán néznek ki a kész anyagon! :(
Nagyon ragaszkodsz a poli.betonhoz?
Első próbára megfelelhetne a hagyományos cementkötésű is,nem?

4um5b65d

Csak érdekelt, hogy tisztában vagy e egy 150 Kg-os hegesztett , számításokon alapuló zártszelvény váz és egy 1500 Kg-os önvény váz rezonancia tulajdonságaival. Azt vettem le a hozzászólásodból, hogy ha tudományosan számoljuk a merevítések helyét akkor van olyan jó a zárt szelvény is mint egy dög nehéz tömör váz.

2vkx6unz

Akkor valamit félreértettél. Én arra reagáltam, hogy egy acél lemezből készült vázat kiönteni betonnal felesleges inkább az egészet csupasz betonból kell megcsinálni mire azt írtad, hogy nem szeretnél zsalut fából és utána lebontani.  
Annyi megjegyzésem van, hogy a homokos sóder, cement víz kombináció nem igazán lesz jó kiöntésnek a zsugorodás és a kémiai kölcsönhatások miatt.
A méretezésről meg annyit, hogy akár öntvény akár hegesztett acél szerkezet akár beton egyik sem találomra születik... és van amikor a hegesztett szerkezet jobb mint a nehéz tömör váz. Itt a fórumon is volt egy anyag egy gép tervezéséről (nem hobby) és elég tanulságos végigkövetni a konstrukció kialakítását.

besirkyjh

Poli beton ? turot .

Praktiker apukám keverék , kültéri 4-es ragaszto csak viz kell hozzá .

Akkor hogy csináljam a forma leválasztást ?

279nwbpsa

Orsóolaj,gázolaj-gépzsír keverék,étolaj,
szappanhab,stb.
A terved kevésbé valószínű,hogy ebben a formában beválik.A csemperagasztós öntés azt hiszem csak pénz kidobás lesz. :(

4um5b65d

Jaaa, akkor tényleg félreértettem.....
:)

besirkyjh

Mit vegyek hellyete ?

A Praktibol , holnap az van nyitva .

A leválsztás igy megoldodott .