Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

keri

Ez hogy is van?
nekem féloldalas hajtásom van kb. 400mm híd, 100mm kocsihossz, golyós kocsi.
Mindkét oldalon van kocsi tehát 200mm.
Vagyis 2*0,08*200mm=32mm<100mm
Dejó akkor mostmár tudományosan is bizonyított hogy az én szerkezetem nem tud megszorulni :)

Viszont ha ez így van, akkor gyakorlatilag golyós vezeték esetén nem kell foglalkozni a befeszüléssel, tehetjük bárhova az orsót, hiszen bőven felette van a határnak.

Gyakorlatban persze tudom hogy a hídra ható csavaró erők, amik inkább gondot okoznak és nem a befeszülés.

000000000

Most jelentkeztek Nálad az elvonási tünetek? Jó sokáig bírtad Fórum nélkül.

000000000

Én is a mozgó asztalt ajánlom, a hidas inkább nagyobb munkatarületű gépeknek való.

Rabb Ferenc

Á dehogy! Már a kiiratkozás másnapján. Priviben azóta is nagyon sokaknak irogattam - és nem is mindig eredménytelenül. Csak most már úgy gondoltam hatékonyabb a kollektív bosszantás[#nyes]

43pbwjg8s

Alapvetően ezt választottam, de érdekelt, hogy milyen szempontok jöhetnek még elő amikor valaki eldönti azt, hogy milyen konstrukciót választ.
Buta kérdést feltenni célravezető! :)
És utólag kiderül, hogy tényleg mennyire buta is még az ember. :)

43pbwjg8s

köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Igen sok hasznos dolgot tanítottatok!

Ha vannak még vélemények, szívesen venném ha leírnátok!

Teaway

Milyen golyós fióksínek vannak vízszintes alkalmazáshoz? Szinte csak függőlegeseket találok.

keri

Mire kell?
Fiókhoz léteznek olyanok amit az aljára lehet szerelni, de azok görgősek általában és persze nem az OBI-ban hanem bútor szerelvény boltban kell megnézni.

Szalai György

Mit értesz „vízszintes alkalmazás” alatt?
A fiók általában vízszintes, ezért a fióksínek vízszintes alkalmazásra vannak fejlesztve.
Nem láttam még függőleges üzemű fiókot. (Attól még lehet ilyen.)
Te pedig „Szinte csak függőlegeseket” találsz. Milyen az?

keri

A normál fiók sín a fiók oldalán van a függőleges síkon, de van olyan amit az aljára lehet szerelni.

Teaway

Vízszintes MDF lapon kéne mozgatni egy vízszintes fémkeretet. Milyen kapcsolatot tegyek közéjük?

Szalai György

Na az a milyen, amilyet még nem láttam?

Teaway

Na, az jó lenne, amit az aljára kell szereni?

Szalai György

Arra nekem megfelel az élére állított általános golyós fióksín, a fém keret oldalára szerelve és pár darab derékszögű tartóval az MDF alaphoz rögzitve.
Ha nincsen nagy terhelés rajta, akkor az általános golyós fióksín lapjával a fémkeret aljára is szerelhető. Az nem szakszerű beépítés, de bírja.