Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

MoparMan

ukcge40u

s7manbs8

Csak nem 201 az IQ-d ?  Gondolom az olyan emberek nem érzik magukat jól, mert nem találnak nem unalmas beszélgetőtársakat.[#circling][#circling][#circling]

ukcge40u

Én is voltam így, és néha én sem bírok magammal.
Sajnos, éjszakákat nem alszom, mert jár az agyam a gépen, és tehetetlenül toporzékol bennem a tettvágy. Itt kint. :(

Persze, másnap meg olyan vagyok, mint a mosott rossz, pedig akkor dolgozni kellene, nem aludni.
Most is aludni kellene, úgyhogy megyek is.

Petikém, drága tesóm, az egy csigahajtás, és a tokmány felől ha megmozdul, akkor van baj.
Nyugodj le, és próbálj meg többet pihenni, mert egy kikészült hobbysta rossznak sem jó.

[#eljen]

ukcge40u

Azért lehet átlag feletti IQ-val élni, csak más a nézőpont..., bele lehet jönni... [#vigyor3]

MoparMan

a motort nyugodtan leveheted róla, nem lesz baja, úgy már tudod "kézzel ellenőrizni" a kottyanást..persze ez nem egzakt de a semminél több
szerintem még gy kis kuplungot is találsz benne...

keri

Nemrég volt probléma hogy hogyan mérjünk fordulatszámot, fordulatszám mérő nélkül.
Egy régi, de nagyon jó ötletet találtam. Egy stroboszkóp tárcsa amit sima fénycsővel megvilágítva a megfelelő fordulatszám gyűrűje állni látszik.
http://www.logicsys.com.tw/ltdeng.htm" TARGET=_fnew>Itt a lap közepe táján vannak a tárcsák nyomtatási képei.

Szalai György

Kár, hogy az ehhez hasonló régi jó ötletek, már elvesznek a mai digitális csodák árnyékában.
Jó lehet azt is tudni, hogy a hálózati 50Hz (amivel a vénycső fénye hullámzik) szinte soha nem pont annyi. Néha kicsit több, néha kicsit kevesebb, csak az biztos, hogy a napi periódusszámnak meg kell lennie.
A fénycsövekben lévő fényporok gyártói pedig arra törekszenek, hogy a fénypor tehetetlensége mindinkább kiátlagolja, csökkentse a villogó hatást. Ezért régen sem fénycsövet, hanem Glimm lámpát használtak stroboszkóp építés célra, és nem a bizonytalan hálózati frekvenciáról, hanem a Glimmet trigger eszközként használva önálló oszcillátorként. Később pedig vakucsövet, külön jelgenerátorról.
Mai napság hódítanak a nagy fényerejű Led-ek, de stroboszkópot már nem építenek velük. Pedig kisfeszültségű üzemük, gyors működésük és nagy impulzus tűrésük nagyon alkalmassá teszi őket.

43pbwjg8s

Köszönöm a tippet.
Előbb forgatáspróba a hétvégén utána meglátom.
Szerintem nem lesz gond.
Mire használni tudom majd ugyis lesz még időm vele foglalkozni ha kell.
Sajnos a mechanika gyártása még mindig nem indult el. :( Pedig a múlt hétre ígérték, hogy megbeszéljük, hogy a rajzok milyen formában a lergcélszerűbbek a megmunkáló szempontjából.
Na de....
Ingyen lónak ne nézd a szemét! :)

Miki2

Szervusz Laci !
Ezzel csak az a pici baj van, hogy nálunk nem a 60Hz a standard.

43pbwjg8s

Atól én tuti messze vagyok, de nem is érdekel az ilyesmi.
A beszélgetőpartnerségről annyit, hogy majd megvesztem, hogy nem tudok kitől tanulni, amikor nem volt NET-ed.  
Csak most annyival másabb, hogy nem csak dumálni szeretnék a dolgokról (mert eddig csak azt csináltam) hanem haladni is. Ezért az esti  csend. :)

43pbwjg8s

Jó lenne ha eredménye is lenne a hiperaktivitásnak. :)
Az lenne a jó nekem (de kinek nem persze) hogy én mondom mit kellene megcsinálni, és lenne aki meg is csinálja.
Igen, tudom hogy ez mindennapos dolog, amikor az embernek van pénze hogy megfizesse. :)

Utána tanulnám meg azt, hogy egy ötlet a legtöbbször addig szép és jó amig csak ötlet.
Amikor formába próbálod önteni, kiderül a sületlenség. :)

ukcge40u

Ha nem próbálod ki az ötleted, akkor sosem derül ki róla, hogy esetleg sületlenség.
Tehát minden próba tanulás is.
Ha nem próbálod ki, akkor abban a hiszemben vagy, hogy egy esetleges sületlenség nem az.

A sületlen puding próbája is az evés... :)

s7manbs8

Nem mondasz nagy hülyeséget, ugyanis, van aki arra való, hogy kitalálja a dolgokat, más meg csak arra képes, hogy megcsinálja amit mondanak, és ezt most nem a pénzre mondom, nem minden attól függ. Pl. neked is lehet több hasznod van akkor, hatékonyabb vagy, jobban kihasználod a képességeidet, ha megtervezel egy jó cuccot, minthogy ott barkácsolsz, meg a segédmunkával töltöd az időt, persze van amikor azt jobban megfizetik, mint egy jó mérnököt is.
Tehát tessék nyitni egy KFT-t és igazgató bácsinak elmenni...[#circling][#circling][#circling]

ukcge40u

Igaz.
Az előző hozzászólásomban a "próbálod" helyett a "próbáltatod" is működik... [#vigyor2][#vigyor3]