Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Teaway

Ez végül is jó lenne, de még megnézném keri alulra szerelhető verzióját.

keri

Én sima golyós fióksínt használtam keresztasztalhoz. Az MDF lap megtámasztja, ezért nem görbül és így jól bírja a terhelést a lapjára is. Fiók esetén azért problémás mert ott kinyúlik a fiók és könnyen lehajlik ha lapjára terheled.

Szalai György

Azt én is megnézném.

Teaway

Úgy néz ki, elvetésre kerül a golyós fióksín, mert most jutott eszembe, hogy abban bizony vándorol a golyóselem, az meg nem jó. Olyan kéne, ami fixen áll a lap szélén, és azon gurul a keret. Azt gondolom, ebből csapágas megoldás lesz.

besirkyjh

Hü ez nekem magas .
Valami rajz félét betudsz tenni .
Fiok sinben létezik olyan amiben csak egy 100mm-es betét van és az mozog egy kb 390mm-es sinben .

Tegyél valami rajzot .

Szalai György

Az meg nem jó? Miért nem? Mi a baj vele?

ra8nsmk6w

Ha nem vándorolna a golyóselem akkor egy helyben forognának a golyók és kb egy napig tartana, majd kuka

keri

mégis mit akarsz csinálni?
Ha szuper olcsó játék CNC-t akkor mit érdekel az hogy vándorol?
Ha pedig jó CNC-t akkor az nem olcsó mert megfelelő vezetékre van szükséged.

Teaway

A helyzet a következő:
Van egy kb. 800x400 mm-es polcelem, mondjuk MDF lapnak. Azon kéne mozgatni egy kb. 400x400 mm-es elemet, mondjuk fémkeretnek. Összetolva teljesen fedi a polcot ( annak a közepén van), kihúzva a fele lelóg róla (200mm a polcon marad, a másik 200 mm a levegőben lesz). A teher teljes egészében a keret egyik oldalán lenne, azon, amelyik a levegőbe kerül kihúzva. Ezért kellene a fix alátámasztás a keretnek a polc szélén. (betolva a cuccot, a golyóselem ne vándoroljon be középre, mert akkor mi tartaná? Billegne.)

43pbwjg8s

Valami ilyesmivel támogatnám meg alulról:
http://picturedreams.blogol.hu/?d=2009-4" TARGET=_fnew>fény blogja

A görgőkre gondolok.
Ha érdekel mond mennyi kell belőle!
Van egy pár.
Mond mennyi kell!

Teaway

Köszi, megnéztem, de ezt inkább elvetem. Áttérek a csapágygörgös/sínes megoldásra.

43pbwjg8s

keri

Alapvetően nem billeg a sima golyós fiók sín sem.
80kg-os szervert úgy ki lehet húzni rajta, hogy a szerver teljes egészében kilóg a szekrényből.
Persze az az oldalán van, nem az alján.

Teaway

Azt írtad a #6239-ben, hogy van olyan, amit az aljára lehet szerelni. Már csak azt kéne tudnom, hogy milyen is az.

keri

AZ UTE pálya mögötti bútorszerelvény boltban láttam.
Ugyan olyan volt mint a sima, csak úgy volt hajtogatva hogy bírja az olyan irányú terhelést.
Cserébe viszont agyatlan drága volt. Én csak azért néztem mert a nagy kihúzható szekrényemnek praktikus lett volna, de annyira drága volt hogy elvetettem az ötletet. Szereztem szerver síneket amik elbírjak a 80kg-os szervert, annál jobb nekem nem kell fióknak.

Viszont még mindig nem mondtad el mire kell, mert a vaskeret mozgatása önmagában  nem túl értelmes cél