Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Csakhogy az jó-e gépvázba építeni? Mert ha kúpos rögzítésű, akkor ugye repeszti a betont.
Találsz-e olyat, ami betonba önthető, alul pereme, oldalt szárnya van, hogy ne forduljon el és ne szakadjon ki? Ez már nem minden háztartási boltban kapható.

ukcge40u

Én arról beszélek, hogy a gép lábait dübelezem a padlóbetonhoz.

Tudok beszerezni olyan dübelt, aminek lefúrok a betonyba, beleütöm a dübelt, utána meg csavarral feszítem, és azzal történik a rögzítés is. Pár kisebb géptelepítésnél használtam már, tökéletesen megfelel.
Ráadásul nekem csak 4 db kell.

ukcge40u

Gépvázba csinálni érdemes, talán.
De oda meg úgyis beépítésre kerülnek az alapsíkok, tehát sok értelme nincs.
A betonnal az a bajom, hogy olyan problémákat is meg kell oldani miatta, ami a "hagyományos" gép építésénél fel sem merül.

Tehát én felesleges problémagyárnak tartom a betont a magam részére.
Egyébként megy a bandázás [#pias], már a EdgeCam-on megy a vita...
Ehh, szakmabeliek... [#pias][#pias][#pias][#nevetes2]

keri

ha nem adsz hozzá vizet nem köt a cement, ha meg műgyantával akarod akkor minek cement a sóderhez?

besirkyjh

Az lenne a köztes megoldás .

Olvasd el a #6179-et abbol gondoltam hogy jo lehet .

Keresnem kell valami forgalmazot aki tud benne segiteni ( személyesen ) .Nem tudom hogy mit mivel és milyen arányban lehet keverni .

keri

Sírkövessel beszélj, szomszédom az volt, neki voltak ilyen kő-gyanta kompozit ragasztói, ebből gondolom hogy talán tudhatnak valamit.

besirkyjh

Az lenne a legjobb , talán , de az már nem a polimer beton . Nekik biztos van tapasztalatuk  ebben .

Holnap elmegyek megkérdezem valamelyiket .

279nwbpsa

De hiszen sírkövessel már beszéltél! :)[#integet2]

besirkyjh

Mit mondott nekem az a sirköves?

Hogy is csináljam hogy jo legyen ?
[#fejvakaras]

ukcge40u

Azt mondják, a kereszt motívum általában kell, úgy el lehet adni. Egyébként hullajó biznic... [#idiota][#eplus2]

besirkyjh

Meg van .

" X - Y "  

Sajnos tudom hogy jo üzlet .[#sir]

ybm4ifb

Sziasztok

Csináltam egy tapintot,mivel 5 tapintásbol 2 0-ás lett, 2 0.0023-24..és egy 1 százados...ezért közkincsé teszem.
Az általam felhasznált anyag:2 db rovázkolo..."ricniző" korong,1 db női táska mágnes zár..petentből a kör mágnes,kb 8cm 8-as köranyag...egy kevés körömlakk a mágnes rögzítéséhez.

Képek a mappámban:Tapinto könyvtárban.

4um5b65d

Ha ezt tudtam volna, nekem meg lett volna egy profi gyári eladó. Talán nem kellett volna görcsölnöd vele....

ybm4ifb

Hobby géphez..hobby tapinto dukál...Te meg képes lettél volna még pénzt is kérni érte...
Az enyémnek soha nem fog megnyulni a rugoja...és igyen van.
Komolyan: a gyáriaknak 10-es a száruk (legalábbis ami nekünk van)az én maromotoromba 8-ig lehet befogni.

ybm4ifb

Csak egy "érdekesség"
Ma kaptam meg a "különleges tolomérőt" a Vaterán vettem.
Nem más mint egy 5-25mm-ig mérő furatmikro.
Néztem a mérümüszereid,Nálad csörös mikroként szerepel,nem adod el?