Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Nem tudom, nekem a beton annyira nem szimpatikus, pedig láttam már én is ilyet.
Ez azt is jelenti, hogy nekem sem lehet mindenkor igazam...
Lehet, az dolgozik a kisagyamban titokban, hogy ha arrébb kell rakni a gépet, akkor meg vagyok lőve egyedül. A tudatalatti nagy véleményválasztó mágus, mint tudjuk... :)

keri

Beton sem nehezebb mint a vasöntvény.

4um5b65d

Ha nincs semmi emelőszerkezeted akkor szerkessz rá sima kerekeket amit menetes szárral vagy excenterrel le tudsz engedni és kész. Már is mehet bele a beton. Basszus, te is tudod nagyon jól hogy mire képes a rezonancia. Lehet akármilyen pontos a géped, ha egyszer el kezd vibrálni akkor feldughatod magadnak az egészet, semmire nem lesz jó. A zártszelvényből készült gép az  állandóan csinálja a zajt és a remegést.... Tehetsz te bele 6 kilométer merevítést, de fémmegmunkálásnál akkor is csilingelni fog az egész, ha nincs csillapító közeg....

besirkyjh

Nem találom ( az irást ).

Ez marha jo , 20-as csavar , pillérek .

Egy 500x500mm-es gépröl van szo , persze attol még az elvek jok csak kicsiben .

A betontol nem kell félni vannak nagyon komoly gépek ahol alkalmazzák ( mükö vagy márvány ) volt linkelve is kép rola .A merevsége és a csillapitása miatt gondoltam rá .Meg olyan egyszerünek tünik a vázat kiönteni .

Ezek a Praktikeres csempe ragaszok kitudnak száradni olyan 40-50mm vastagon , vasalva , zsalu között ? Olyan nagyon keménynek néz ki föleg annak aki már bontott csempét .

ukcge40u

Tudom, hogy a beton annyira nem rossz, csak fázok tőle, mint Varsányi az áttételtől... :)

A beton az én mumusom... :)

keri

Zsugorodik, nem jó.
Én csak 1-2cm vastagon kentem fel (olyan görbe volt a fal :)) és eltört a csempe pár hónap száradás után.

4um5b65d

Nem értem, hogy miért ?
Ha acél "koporsót" öntesz ki betonnal, az nagyon hasonlatos lesz az önvényhez. Utólag még hegeszthetsz is rá ha valami lemaradt volna...
Az nekem sem tetszene, hogy fából zsalut készíteni, kiönteni, majd a végén elbontani a zsalut és marad a csupasz beton.

2vkx6unz

A beton gépekkel kapcsolatban csak annyit, hogy a kötőanyag nem cement hanem valamilyen kétkomponensű polimer. A kitöltőanyag meg általában gránitőrlemény. Egyébként egy ilyen gép tömege ~harmada mint egy azonos térfogatú tömör vas gépnek ;)
Önmagában a betonnal vagy mással való kiöntésnek nem sok értelmét látom. Ezt is gondosan tervezni méretezni kell.

2vkx6unz

"Az nekem sem tetszene, hogy fából zsalut készíteni, kiönteni, majd a végén elbontani a zsalut és marad a csupasz beton. "

Pedig így (is) készülnek a gépek...
Egy nagy USA gyártó így csinálja... a sablon persze újrafelhasználható.

4um5b65d

Te szoktál forgácsolni ?

ukcge40u

Püff, én sem, pedig határozottan emlékszem rá, hogy volt valami ilyesmi. Ezek szerint akkor nem az én szobámban, de még az is lehet, hogy nem a Gyuri írta... de volt... [#nemtudom][#fejvakaras]

ukcge40u

Én sem értem, de ha megértem, akkor el fogom mondani, ígérem...

besirkyjh

A Hunka Tibi beszélt a polimerbetonrol de mint kitöltö anyagrol .

A cél lehet hogy tul egyszerü ( annak tünik ).

Semmi csicsoma csak egy 500x500x50mmlap ami folytatodik felfelé szintén ilyen méretü csak élére állitott lappal.

Ha ezt kiöntöm ( szépen vasalva mint a garázs alapot ) és erre szerelem a sinjeimet használhato vajon ? Elég massziv lessz ?
Eddig a legnagyobb problémát talán a zsugorodás jelentheti .

Tudom hogy volt rola szo fotok is voltak .Csak legalább a topick nevét tudnám .

Szalai György

CNC géphez szerkezeti anyagok #678-tól, és #1034
Google sketchup  #331-től
Emlékszem Trapista fórumtársnak volt (vagy van is) saját készítésű beton alapú gépe és tapasztalata vele… hozzá… neki…

279nwbpsa

Véleményem szerint,a zsugorodással járó problémákkal csak addig fogsz törődni igazán,míg el nem kezdesz gondolkozni a sín stabil rögzítésén,illetve a (pontos)felületi megmunkáláson.
Ezen dolgokhoz képest a zsogorodással járó macera szinte elhanyagolható.