Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

A putyukát!
Neincs rendesen felhúzva rá a tokmány.
Egyébként meg van az csapágyazva a házban.
De meglássuk mire lesz jó.
Most erre telik. :)
Előbb persze jó lenne elindítani, de mindenféle tápnak híjján vagyok éppen.
Lehet feltolom a H1 vezérlőre. Csak előbb valakivel lebeszélgetem, hogy ezt a motort el fogja-e bírni.

43pbwjg8s

Egyébként meglepődsz, mert az első kis robotkart kartonból és szigszalagból csináltam. :) mondjuk nem is emeltem vele mázsákat. :)
Ez lesz a védjegyem. Nem heggesztek ezentúl hanem szigetelőszalaggal illesztem össze a fémelemeket majd. :)

Szalai György

Hát a H1 az szerintem biztos elbírja. Mert hogy áram szabályozott a kimenete, tehát ha kisebb ellenállást lát, akkor visszavesz a PWM kitöltési tényezőből. Meg aztán nem tűnik olyan nagynak az a motor. Hajlamos rá az esztergályos gyakorlattal rendelkező ember, hogy ha eszterga tokmányt lát,( még ha kicsit is) akkor az esztergálás jusson az eszébe. Ezért oda illő csapágyazást szeretne látni. Ennek a feladata viszont ha jól gondolom, nem lesz annyira megterhelő. Elég lehet sokáig ez a csapágyazás is.

43pbwjg8s

Köszönöm a tippet!
Megpróbálkozom a megmozgatásával.
Elvileg hondaa szerint műkszik az egység, de most kézzel nem tudom elfordítani. Remélem nincs semmi ragadás odabenn. Ha igen szépen meg kell hogy bontsam.
A csapágyazás arra, amit én akarok bőven elég lesz.
Maga az egész szerkezet elég robosztus, bár lehet ez a képről nem jön le. A tokmány 60-as.
Szerintem (ha rendesen megy a motor és nem szorul sehol) akkor jó lesz.
Már csak egy felfogó talpat kell alá készíttetnem.

4um5b65d

Tisztelt Szalai úr, pusztán csak a rezonancia miatt gondoltam volt a csapágyazást említeni. Kicsit távolinak éreztem a tokmányt az utolsó csapágyfelfüggesztéstől. Persze mind ez nagyon függ a terheléstől. Abban igazad van, hogy én hajlamos vagyok azzal számolni, hogy nem csak csikálgatjuk az anyagot, hanem mélyen szántó fogásokkal látjuk el a kérdéses munkadarab baját.  De Putyuka fórumtárs már javított is a dolgon, hisz közelebb imádkozza majd a tokmányt a felfüggesztéshez és ezzel még a balra jobbra mozgó fejegységemet is fel-le mozgóvá tudta változtatni.... :))

000000000

s7manbs8

Miki2

Szia Péter !
Mondd már el, hogyan van kottyanásmentesítve a szöghajtás?
Ez egy csiga-csigakerék pár viszonylag pontos illesztéssel?
Van egyáltalán kottyanása?

000000000

Péter!azt a kézzel elforditást mire értetted?a tokmányra???ha arra,és eltudod forditani,akkor már régen rossz,és kidobásra itélheted!:)))de azért elötte ad meg a lakcimedet!:)))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

besirkyjh

Biztosan csigakerék csigaorso lessz mert nem tudja visszafelé meghajtani ( nagyobb áttételnél ).
Mitöl ez a félelem a csigakerék csigaorso hajtásnál ?Évek ota használom és nincs vele semmi gondom ,vannak olyanok amik alkalmazhatoak forgatonak .Amit én használok azt sok cég árulja Magyarországon azt hiszem egy Olasz model az AGISYS Kft forgalamazza .Ez egy 1:15 köszörült tengelyü fém belsös ( acél köszörült orso és bronz kerék ) holt játékot ezeknél sem lehet állitani nincs is rá szükség .
El kell menni egy bemutato terembe és ott akár ki is probálhato .

Miki2

Miki2

43pbwjg8s

Szia Miklós!
El kell mondanom, hogy elsősorban a forrás szavára támaszodok akkor, amikor azt remélem, hogy kottyanásmentes a frgató hajtóműve.
Egy dolgot valamikor megfogadtam, amikor olyan sokmindent sikerült elrontanom a két balkezemmel, hogy ha valami működik azt nem bántom, s ha nem szükséges nem szedem szét.
Ezt próbálom tartani. Igy, most ezzel a szerkezettel is igy vagyok jelenleg.
Persze ez is változhat.
Ha a tokmányt tökéletesen felerősítem a teneglyre és próbálom elfordítani, nem mozdul, nem fordul a tengely. Ez elsőre nem nagyon tetszik, de persze ez még nem jelent semmit.
Ahogy Zoli említri lehet a csigakerekes megoldás és ennek hatása.
Mielőtt hozzányúlék, és megpróbálnám megbontani a szerkezetet megézem mit történi, ha megpróbálom megmozdítani a motort elektromosan.
Az sokat fog mutatni.
Utána tudok bármi mást mondani róla.

Tudom ez nem egy tökéletes szerkezet, de elsőre, Km-es tűréselvárásokkal talán jó lesz egyszer ha oda jutok, hogy használjam is.

Tibi komám!
A tengelyt a ráerősített tocsmány segítségével.!
Mondtam már hogy nagyon nagyon kikapol nem??? :) :)
De gyere el! megadom a címemet! Legalább cserélünk némi eszmét!

MoparMan

a ház kialakitásából adódóan ez ránézésre csigahajtómű... tehát visszafelé nem forog...

43pbwjg8s

Meg leszek győzve.
Köszönöm!
Mostanéban még egy ideig neharagudjatok de sok segítségre lesz szükségem. MÉg az alapvető dolgokkal is sokszor problémám adódik.
A lényeg, hogy lassan körvonalazódik mi is a gyerekkorom óta tartó problémám, és remélem hamarosan teljesen rendben lesz minden.
De most egy kicsit kivesz belőlem.
A röhely, hogy semmi komoly, de egy orvos se gondot rá eddig. Például ez okozza az állandó  fejfájásomt is.
De a léyneg!
Ha itt vagyok nem fáj a fejem és semmi bajom!!! :) :)