Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

én 22mm! 6-os maróval aluba, de nem egy fogásból

s7manbs8

Próba szencsere , és nem kell számolni, se vagy törik, vagy nem. Egyébként az egyik legalapvetőbb gondolom a gépészetben, hogy van egy erőkar, vagy mi, és nem jó, ha nagyon kinyúlik szerintem, ha lerajzolod az erők hatásvonalait. Egy kis rossz megtámasztás a másik végen többet ér, mint a vastagságot 2-szeresére növelni, persze marásnál nem tudod, megtámasztani, kivéve ha ... azt hiszen néhány marós tudja mire gondolok.  

besirkyjh

Fa lehet ?
18-as MDF 6-os kétélüvel 1 menetben .
Rizikos kicsit de kibirta ( 2300mm hosszan )

43pbwjg8s

Szuperek vagytok!
Köszönöm!

43pbwjg8s

Stimmt!
Ha nem egy fogás az nem gond!
Azt nézegetem, hogy milyen végső megmunkálás mélységet lehet elérni vele.
Mégegyszer köszönöm!

keri

Igazad van, bocs.
Azt hittem a patront érzed gyengének a feladatra.
Én abból indultam ki, ha gyártanak egy adott szerszámot az képes lesz teljesíteni a számára megadott paramétereket.

besirkyjh

Jo reggelt mindenkinek .

Értem már az adrenelin husszra vagy kiváncsi .

5Db 22-es MDF ragasztva (110mm )elöfurva átmérö 80mm re és ragasztás után spirálisan lefelé átmérö 85-ig .Maró :átmérö 12 és 8-as befogószár hossz 130mm 4 élü .16Db kellet volna de ez már nekem is sok volt ( vitte csak nagyon messze kellett menni töle föleg mikor a ragasztáshoz ért ) ugy hogy maradt a régimodszer , furatokat készre furva ragasztás elött és egy müagyag persellyel lett központositva ragasztáshoz , utánna persely ki .

svejk

Gondolom ilyesmire gondolsz..
Bár ezt lepattintani nem, csak tologatni lehet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Eszterga%20kezdem%e9ny/eszterga%20lesz%20001.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Eszterga%20kezdem%e9ny/eszterga%20lesz%20003.jpg" border=0>

4um5b65d

Igen-igen ilyesmi volt az első gondolatom. Ez a melóhelyeden van talán ?

D.Laci

Mit rejtegetsz? :)
Ha jól látom, a sin csak a két végén van alátámasztva, mert a kocsi lefelé van fordítva?

4um5b65d

Ez a legjobb megoldás, mindig ott van az kocsi alátámasztás ahol a munka történik. A végeknél akár egy gumigörgő is elég lehet ami ímmel-ámmal megtartja a súlyt Bár ez nem tudom milyen gép, elsőre nem esztergának tűnik, de ki tudja....

D.Laci

Ha alá van támasztva akor jó. De ha lazán mozog akor könyen beremeg, ha paszos nehéz mozgatni.
Ötletes megoldás.

Motoros

Nem volna erről a megoldásról még fotód. Pont ilyesmit találtam ki én is, 30-as THK sinnel két kocsival egymás mellett. Már szedegetem az anyagot. A sin felfogató furataihoz raknám a késeket, de ez a tologatós is jó...sőt.
Természetesen lenne még egy hossz szán is.

KoLa

Lépjél hátra 5-6 lépést és onnan fotózd le mert így értelmetlen![#nevetes1]

Motoros

Nálam a menetes orsó lenne tözépen a segédprofil meg a THK sin szélen, látszólag mindegy, de mégsem.