Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Tisztelt Szakik!

16-os golyósorsót szeretnék csapágyazni. A menetet lemunkálva 12mm-es furatú csapágy tehető rá, de mivel a legtöbből nincs ilyen kis méret, ezért gondoltam egy szoros persellyel és menetes feszítéssel is rá tudok tenni nagyobb furatátmérőjűt.
Megérdeklődtem, mi kapható itt a környéken.
- 52202 (kétirányú talpcsapágy) 1000.-
- 3201B2RSR TNG (vezetőgörgő), lényegében két ferde hatásvonalú golyóscsapágy egy házban. 1500.-
- 30203 párban(sima kúpgörgős csapágy)   1100.-
- 7201 párban (ferde hatásvonalú golyóscsapágy)    1185.-

Az érdekelne, hogy a statikus és dinamikus terhelési faktorok mellett (amit én is látok a katalógusban), milyen gyakorlati szempontokat kell figyelembe venni a választásnál, illetve melyiket érdemes választani?

Elgondolásom szerint a talpcsapágy lenne a legjobb, mert itt tényleg csak axiális erőket kell felvenni, nulla holtjátékkal. A másik kérdés, hogy ez esetben kell-e megtámasztani az orsót a másik végén (pl. egy sima golyóscsapággyal)? Ugye nem?

43pbwjg8s

Valaki nem tudja hirtelenjében, hogy ezekben a kis esztergákban (az enyém mondjuk Assist 550-es) milyen menettel mennek fel a tokmány hátlapok az orsóra? Nagy segítség lenne ez most nekem itt hirtelenjében.

Révész Richárd

Szia.Talpcsapágyból létezik 12-es furatú.Nem rég vettem.

D.Laci

"3201"  épp ilyet épitek be 12mm a belső méret, nem kel perselyezni.

"A másik kérdés, hogy ez esetben kell-e megtámasztani az orsót a másik végén (pl. egy sima golyóscsapággyal)? Ugye nem? "

Ha elárulod , hogy mire akarod használni és milyen hosszban, talán esetleg...

43pbwjg8s

Ricsi!
Este vetted az üzenetet?
Mennyi kellene?
Mert ma este lemaratom.

Révész Richárd

Ha msn-en akkor nem.2db kell.Köszi.

43pbwjg8s

OK
Majd kell egy cím!
Küld!

4um5b65d

Ha több mint 150 mm-ert túl lóg az anyán az orsó akkor okvetlenül tegyél rá még 1 csapágyat, mert különben idővel "dadogni" fog a golyósorsód.

000000000

Nekem fel sem tünt a sec, én min-nek láttam illetve értelmeztem.

000000000

Kedves Laci.

A gond az a tölcsérre szerelt csappal, hogy a tölcsér a Te esetedben kívül lenne a vákumtéren, akkor pedig sajna nem műkszik. Egyébkén nem csak a kamrát és a formát kell vákumozni, hanem a gyantába lévő gázt is el kell távolítani.  
Továbbtra is az lenne a koncepció, hogy a tölcsér és a pohár a kamrán belül van, és kívülről kéne mozgatni oldalirányban, ill. forgatni a hossztengelye körül ( kiönteni a pohár tartalmát).

43pbwjg8s

Mert neked egyértelmű :)

D.Laci

A tölcsér bent lenne...

000000000

Csak az a kérdés, a csap mit szólna a benne esetlegesen megkötő anyaghoz ?  Amúgy szerintem nem lehetetlen feladat, egy zárt térben lévő edény megdöntése. Akár mechanikusan, akár elektromosan. Nem lehet fix (vagy sínen állítható) helyre tenni valami billenő pohártartót ?

000000000

Nos Uraim

Itt a profi német megoldás a problémára: http://www.mk-technology.com/typo3conf/ext/naw_securedl/secure.php?u=0&file=uploads/media/mk_training_de.wmv&t=1256023375&hash=99236dda69d4aef4992d8bbcfdee4fd7

A 8ཤ"- től kezdődik az a rész amit én csinálok itthon, csak nem ennyiért( valszeg nem 2 Ft egy ilyen berendezés:)

000000000

Ha nem nyitná az előző linket, akkor innen: http://www.mk-technology.com/videos.html
Produktvideo 12 min