Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ja! éS a gyakorlatias dolgokhoz kétbalkezes vagyok. De ezt már régen elkönyveltem. :)

000000000

OK, a lényeget vágom.  
a perselynél viszont az a gond a méretekkel, hogy a kamrába néző oldalon is kéne csinálni egy kup alakú beszúrást, mert nem csak forgatni kell tudni, hanem mozgatni is a kart.
A simmeringes megoldásnál milyen méretek jöhetnek szóba szerinted? És akkkor mivel akadályozom meg hogy a rúd " beszívódjon", mondjuk egy kis alátétszerűséget forrasztok rá?

4um5b65d

Most kapcsolok csak...kúpra nem lesz szükséged. A rudat tudod ki be tologatni és forgatni, a fokban történő állítást meg a golyó elmozdulása csinálja...

s7manbs8

Nem az általad felvázolt szerkezetre gondoltam, hanem amit a KisKZ szokott összebarkácsolni. Vagy már nem is tudom, mint előbb említette, 10 sör van a hasamban, plusz másik tíz várakozik rám sóvárogva a frigidderben, bár a barátnőn ne lenne ennyire figidd. Azt hiszem megyek is a hálóhelyre, üdv néktek innen a Miami beachről. fényképet azért nem mellékelek, itt még most ment le a nap is nemrég, még jó, hogy NET itt is van.

000000000

Jaj Elnézésedet kérem elektron!
véletlenül válszoltam neked az 5833-at, ne haragudj. ( néha én sem nézem kinek válaszolok:)

000000000

Na álj. Milyen golyó? eddig nem volt szó róla. És melyikhez gondoltad a szimmering, vegy a perselyhez?

43pbwjg8s

várj!
A formafészekben van a vákuum vagy a teljes kamrában.
Alőször azt gondoltam a vákuum azért kell, hogy kilevegőztesd az anyagot, kijöjjenek a buborékok.
Egyébkét láttam egy működő, lcsó és ötletes fröccsöntő gépet.
Az egyész egy karos sajtó volt.
A sajtóval egy kis dugattyút nyomtál le, ami egy fűtőszálakkal körülfuttatott hengerbe ment bele. Ebbe tették a megfelelő alapanyagot.
Alul ez alá be lehetett helyezni a megfelelő formát, pont ugy, hogy a henger alsó nyílása belevezettett a beömlő üregbe.
Volt egy rugó amivel beállították az előterhelést, amikor azt meghaladta a kar lenyomó erő, akkor hirtelen lenyomta a dugattyút és bepréselte az anyagot.

Nos neked még a melegítés sem kellene itt.

43pbwjg8s

Azért jobb mint a pumpás, zakatoló írógépmechanika! :)

43pbwjg8s

És még mindig szebb mint a byomtatómotorokat vezérlő drótgombolyag! :)
Hagy nem tegyem fel ide a képét!
Érdekes lenne az elektronika topicban.  
Elrettentő példának talán!
Én nem mertem beindítani!

s7manbs8

Én mondtam, hogy be vagyok baszva, de hiába fütyül a mikrofon olyankor, csak nem veszitek észre, jövő héten , ha hazaérek, ha a gép le nem esik az égről, még egyszer üdvözletem a Miami Beach-i éjszakából, most már megyek, megiszom a ma esti utolsó whisky-met is, "adieu" mindenkinek.

43pbwjg8s

És tudod mi az édekes?
Eddig nem is bántottalak vele elektron!
Pedig megadtam az árát. Csak használni nem mertem.

4um5b65d

A simmering megválasztásánál elsősorban a golyóscsap furatát kell megnézned. Ahhoz igazíts minden más méretet. Lehet hogy a furat és a simmering közé is kell valami hézagolót csinálni.
Például van egy 12x20x8-as simmering akkor a gömb furatának plusz.mínusz 5 századon belül 20-asnak kell lennie és abba nyomod bele a simmering kb 20,2mm-es külső méretét. Kívülre meg tehetsz egy alátétet ahogy mondtad, de szerintem csináld szélesebbre és egy oldalrögzítő csavarral felteszed a tengelyre. Esetleg még egy kísérletileg beállított rugót is közéjük rakhatsz. Mármint a persely és az alátét közé, ha odafér valahogy.

4um5b65d

A golyós csapnak a golyója. Azt benne hagyod a golyós csapban csak levágod a nyakát. A simmeringet és a perselyt magába a golyóba építed bele. Csak így lesz fokban is állítható a dolog.

43pbwjg8s

Akkor ha ilyen vagy ilyenkor inkább nem gyere fel ide!
Arra, hogy én lódítanék nagyon érzékeny vagyok!
Soha de soha nem szoktam! Ez nekem alapelv!

s7manbs8

Nem tudod beállítani a trimmer potmétert benne, vagy mi a gondod ? Kérdezzél, ha valami nem megy !