Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha jól értem a 2 verziódat, akkor csináljak egy kb 10-12 mm-es furattal rendelkező perselyt, csináljak bele az O gyűrű számára egy beszúrást, és ebbe toljak bele egy kb 6 mm átmérőjű rudat ( magát a kart), és erre kívülről húzzak rá egy 6-os lukkal rendelkező kúpot, a kúppal befelé?

4um5b65d

fényévben is kérnék, ha lennél oly kedves :)))

s7manbs8

Akkor gondolom szabadságot vettél ki. Más ok nem lehet.

43pbwjg8s

Pohár kell hogy legyen az ahonnan öntöd?

000000000

Magát a zárást mondjuk elvégezné a vákum. Azt kéne kimatekozni, hogy mekkora legyen az alkatrészek méretezése. Mondjuk ( hacsak valaki egy egyszerűbbet nem talá), ez a megoldás akár szimpatikus is lehetne.

43pbwjg8s

Alakulsz Laslie! :)
El voltál veszve mostanában.
Egyébként a fényév vagy idő, vagy távolság. Semmiképp nem sebesség!
Esetleg parszek per fényév jó lesz?

s7manbs8

Ne haragudj, csak a sok tökölésed után megdöbbentem, hogy ilyen gépet építettél, hacsak ez nem az "Átverés Show" műsor legújabb epizódja, avagy "Az a marha, aki legel" című vetélkedő.

000000000

Igen, ebbe keverem össze a két komponensét a gyantának, és ebből öntöm kb -0.8 -nál bele a tölcsérbe, onnan a légköri nyomás préseli bele a formaszekrénybe. Gyakorlatilag ugyanaz az elv mint a fröccsöntés ( itt is nyomással kerül a formába az anyag), csak ezredrésze a szerszámköltség.

s7manbs8

Ha nincs ötlet, akkor meg kell nézni a jamaicai táncoslányok hátsó fertályát mozgás közben és hidd el mindjárt lesz is egy új ötleted, bár nem biztos, hogy ezzel kapcsolatosan.

000000000

Bocsi , nem értem az iróniádat, (leírva nem jönnek át a hanglejtések). Mi az a "sok tökölésed"? A cucc túl gagyi, vagy ellenkezőleg? ( nem mondom, amikor megépűlt sokkal csicsább volt a kinézete:)

000000000

Egyébként kint aki modellgyártáshoz vákummal önt,azoknak is kb. hasonlló  a felépítése a kamrának.Néha még a kinézete is.

4um5b65d

Nem !  

-Mondjuk 12-es a rudad.
-A perselybe 12,1-es a furat végig
-beszúrsz például egy 1,7mm-es szélességű késsel 14,5 mm-ig, majd ebbe a beszúrásba belenyomkodod a 11,5 x 1,5-ös O gyűrűt. A méretek teljesen mindegy, hogy milyenek, csak az a lényeg, hogy az O gyűrűnek a beépített helyzetben kisebb legyen a furatmérete mint a rudad átmérője.
De utólag végiggondolva a simmeringet is felhasználhatod, az egyszerűbb. Ugyanis a külső nyomásod nagyobb mint a belső, így a simmering kívülről le fog zárni, tehát jó az is.

4um5b65d

Ne kössé má bele mindenbeeeeeee Teeeeeee...[#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor3]

43pbwjg8s

Melyik tökölésre gondolsz?
Az elektronikára?
Annak ehhez a géphez semmi köze.
Talán túl sokat foglalkoztamvele feleslegesen már így is. (Ha a gépépítés lenne a szempont)

Egyébként nem szokásom lódítani. Soha. Minek?
Tudod a szakmám egyébként (tudom ez nem derült ki, de sokszor inkább nem szólok dolgokba, mert egyszer kétszer megtettem és sokaknak nem esett jól) mérnök. Gépész. :)

Lehet hülyének tetettem magam sokszor, de azért mert célszerű. Sokkal többet tudok igy meg.
Sok olyan ember van aki azért segít mert jó ember. Őket szeretem becsülöm és ha rajtam múlik mindenben segítek nekik.
Azonban sok olyan van akinek inkább tenni kell a hülyét, hogy leereszkedjen és elmondja azt amire szükségem van.
Ennyit erről.

43pbwjg8s