Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Ezt a fajta szélkereket egy magyar diák találta ki.
Valamelyik BNV-n ki is volt állítva az első két prototípus is, persze azok nem ilyen primitívek voltak.
Valamiért nem terjedt el pedig a leg hatékonyabb szélkerék fajta. Hátránya a viszonylag bonyolult mechanika (nagy méretben), és a zajos működés.

s7manbs8

Emlékszem valahány éve volt ez.

ukcge40u

Az alaplap NF7, és vájtfülűeknek van rajta az optikai kimenet DVD-hez, házimozihoz, hifihez. Szóval felejtős.
Sebaj. [#vigyor2]

KoLa

Szia Leslie! hogyan kell ezeket az animációkat letölteni? Nagyon jók!!!!!!!!![#taps][#taps][#taps][#taps][#email][#wave]

4um5b65d

Passz.... fogalmam sincs.
Szerintem nem is kell letölteni, elég ha elmented a weboldal címét és kész. A böngésződben a "kedvencek" vagy a "Könyvjelző" menűpontoknál, így mindig megtalálod...[#wave]

Áru megjött , köszi. A pofát megtarthattad volna, neked inkább kellhet.

4um5b65d

Illetve, eszembe jutott, hogy az egész weboldalt le tudod menteni a saját gépedre.
http://www.httrack.com/" TARGET=_fnew>ITT van egy progi amivel meg tudod csinálni.

sanka74

Szia!Tök jó a géped.Én kacérkodom a gondolattal hogy építenék majd valamikor egy lézer-t.A mechanika gondolom olyan mint a hagyományos cnc-n,csak ugye nincs Z-tengely.A lézer cső hátul van fixen,és tükrökkel irányitjuk a megfelelő helyre.Ezt értem némileg,bár vannak homályos foltok.Azt viszont nem,honnan tudja a lézer hogy hova kell neki fokuszálni?Ehhez létezik külön egy elektronika amit a lézerhez kell kötni?Mert ugy gondolom a Z-tengely mozgását a lézer fókusza adja.Vagy rosszul gondolom?Köszi.

keri

Homályos foltok biztos azért vannak mert belenéztél a lézerbe [#banplz]
De nem kell fókuszálni (ahogy te elképzeled)
Ez a laser lényege. Párhuzamos koherens sugárnyalábról van szó. Nagyon kicsi a szóródása a normál fénysugárhoz képest, ezért olyan mint egy cekásszal habot vágni. Nem kell neki megmondani hogy a szál melyik részét melegítse, ahol hozzáér ott vág.

KoLa

Leslie egyenesvonalú mozgásból forgómozgást kottyanásmentesen úgy is lehet hogy 1db szélesebb fogaskeréken 2db fogasléc rúgóval előfeszítve,- a rugó erejétől függ hogy mit bír.

4um5b65d

Ismerős a módszer, de az nem lenne elég finom felbontású mozgatás. Van itthon egy lineáris mérőrendszerem ami így épül fel, igaz annál a fogaskereket csinálták két félből és előfeszítve teszik bele a fogaslécbe.

4um5b65d

Ez a link másokat is érdekelhet. Van benne a főoldalon egy 2009-es pdf katalógus, abban benne vannak a lineáris vezetékek főlé helyezhető teleszkópos takarólemezeknek a gumicsúszkái. Ezt még sehol nem láttam..... köszííííí

000000000

én is egy kedves forum társamtol kaptam,és postán kaptam töle prospektusokat,és hát szuper ötletek vannak benne,és jo kis mechanikai megoldások!ha hamarabb látom,a "z-re nem szerelek maro motort,ha nem flexibil.tengejjel oldom meg!ez a cég forgalmaz ilyet is,és oriási nyomatékot,és fordulatot birnak!shuner a márka név,és speciális sorozat forokat gyártanak,és menet furot flex tengelyek hajtják!:)

4um5b65d

Ennyire még nem mélyedtem bele, de ami késik nem nyúlik :)))

4um5b65d

Gondolom bowdenes hajtású a flexi tengely. Fához nagyon jó lehet, de fémhez már nem menne el. A csavarodása miatt recsegne a maró.