Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ne basssszki....épp egy világ és CNC-s társadamat megváltó találmányon dolgozom....nehogy lebeszélj róla....[#vigyor1][#buck]

4um5b65d

Láttad azt a fogaskerék+2db fogasléces mechanikát ami ide oda mozog ? A fogaskeréknek csak pár foga van és a fogaslécek egymással szembe vannak fordítva.

ukcge40u

Igen, és pont azért kaptad a linket, mert ez jutott róla eszembe.
Viszont ott is a fogaskerék van meghajtva, nem beszélve a megmunkálás különös fontosságáról.
Azonkívül irányváltáskor elég durva erőket kap a "fogaskerék" első foga, így nagy erők átviteléhez nem alkalmas, mert nagyon túl kellene méretezni, az meg már nem így nézne ki.

Ez a mechanika, maximum elektromos borotvákba jó, egy nagyobb fűnyírónál hamar megdöglendene...

ukcge40u

Nem beszélve arról, hogy ez is fogaskerék-fogasléc, csak pepitában. :)

4um5b65d

Ja, nem arra gondoltam, hogy ezzel oldanám meg a dolgot, nem jó az nekem, csupán csak érdekességnek szántam.

ukcge40u

s7manbs8

Nem szoktad lapozgatni a szabadalmi bejegyzéseket, neten online, akkor kérdezzél, ha ott nem találtál olyat ![#circling][#circling][#circling]

4um5b65d

http://www.precisionmotion.co.uk/userimages/CAMS.jpg" border=0>

s7manbs8

EZ nagyon jó, hogy nem súrlódik, hanem gördül rajta , egy ilyen alkatrészt azért nem valami egyszerű lehet elkészíteni, hogy még pontos is legyen persze.

s7manbs8

Egy ilyenbe beledugsz a tengely heylére egy golyósorsót és már meg is van oldva kottymentesen a problémád.

ukcge40u

Szerintem meg nem.
Hová dugja az orsót?
És hogy lesz ebből a lineáris mozgásból korrekt forgás, ezen a hosszon?
És ha alaposan megnézzük a működési elvét, akkor ez is csak egy csigahajtás.

Csiga kell a Laslie bátyónak, csak még nem hiszi el....

4um5b65d

Ehhez nem kell golyósorsó...

4um5b65d

NEM lesz csigahajtás....[#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1]
Annál pontosabbat szeretnék....

ukcge40u

Ott leszel a talin?
Elviszem mutiba a csigahajtásomat.
Utána mondj ilyeneket... [#beka3][#nevetes2]

4um5b65d

Nem leszek ott, de léééééééccccccciiiiii, mutííííííí meg. :))