Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

én azért szeretem az ilyen prospektusokat,mert sokszor egész más szemszőgből készitenek el dolgokat,amire még szinte álnában sem gondolna az ember!szellemesen őtletesek!ja és nem drága termékek.olyan felsö közép kategoria!

000000000

csak elméletben hiszed hogy igy van!:)))speciális sodrat van benne,és jobbra balra játszik!mondom menetet furnak,egész 12mm-ig!!!50000 -s fordulat épp jo a maráshoz!:)

000000000

Brrrrrr!!! "tengejjel" -> tengellyel

000000000

huuu!:)))én teszek a helyesirás szabá"jaira,és nem azért mert nem tudok he"jesen irni,ha nem mert én nekem a tartalom a fontos,és aki meg akarja az meg is érti!:)))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

besirkyjh

Brrrrrr . Tetszik .Üdvözletem mindenkinek

SUHNER : A bowdenröl a kerékpár jut az eszembe
az a világ már elmult .
Ezeket a flex hajtásokat erö átvitelre használják föleg ( nagyon sokféle belsö felépiéssel ) szinte kivétel nélkül 2 irányu hajtásra. A legnagyobb átmérö az 30mm a legkissebb 1.8mm .Egy konkrét példa : Standart
sorozat 15-ös átmérö 2000 fordulat 5 KW átvitelére alkalmas .Vannak olyan hellyek ahol
a kardán hajtás hellyén alkalmazzák .
Ötlet : Amiröl a Tibor beszélt , több tengely meghajtása egy motorral ( itt van a katalogusban
megprobálom leirni mit látok ) . Tehát eggyetlen nagyobb teljesitményü motor a tengelyvégén fogaskerék és Pl :120 fokonként csatlakozik hozzá egy egy ujjabb fogaskerék aminek a tengelye hajtja a felxibilis tengelyt .
Az hogy hatékony az biztos ( használják )azt hogy ez hobby szinten árban mit jelent azt nem tudom ( az ár / érték a döntö az pedig mindenkinél más ) .
A fenti példát folytatva 1db 3-4Kw motorral 3db flex tengely lehet meghajtani akár 60 000 fordulattal is .Ehez elég lessz az átmérö 5-6 mm-es hajtás is ( 1.1Kw 25-30 000 max fordulat).
Csak egy gondolat , de biztos vagyok benne hogy sok emberkének problémát jelent a " Z " sulya vagy a több maromotor üzemeltetése .
Amit sporolsz az " Y "és a " Z " tngelyen és a több motoron Pl frekiválto azt költöd nagyobb motorra és flex hajtásra szo szo ugyan az az összeg jön ki a végén .
Bonyolult dolog a CNC világ , sok sok ötlet vagy inkább informácio .
??  

besirkyjh

Látod Tibor igy jár aki 15 percig gépel.
Valaki közbe szol ( ir).

000000000

Zolikám,van aki a sajtbol csak a lyukat látja!:))))a gordiusi csomot nem bontogatni kell,ha nem egy jo éles késsel átvágni!:)))az emberiség számos szenzácios találmányrol maradt volna le,ha a tudos pajtások,"be tartják a szabályokat!:))))

4um5b65d

Ez véletlenül nem úgy van, hogy "ly"-nal a sima tengelyt írják, míg PONTOS "j"-vel a méretPONTOS tengelyt? [#vigyor1][#buck]

s7manbs8

Azon filóztam, hogy ha valaki nem tud helyesen írni, akkor az miért lehet ? Valószínű attól, hogy nem olvas sokat talán. Mert ugyanúgy, ahogy ha valaki sok CNC-t nézeget, előbb utóbb meglátja, hogyan is kell építeni úgy, hogy az működjön is.  

Meg a számítógépen eleve helyesírás ellenőrzés is van, csak azt be kéne kapcsolni, hadd működjön.  

A tartalom számít, nem a küllem, ez meg olyan, hogy pl. van egy énekesnő akinek iszonyú jó hangja van, szinte borsókázik a hátad, de olyan randa, mint a veszedelem, rossz nézni, de azért élvezzük, ha nem látjuk.

Nem kell tökéletesnek lenni csak törekedni kell rá... [#ejnye1][#guluszem1][#love11]

000000000

Lyol van srácok,ne hűJéskedjűk már el ezeket a cardinális dolgokat!:))))szegény Lőrincze tanár ur!:)))[#vigyor1][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#taps][#taps]

000000000

amugy be van kapcsolva,és ugye azok az apro pirospontokbol állo vonal, az a helytelenséget jelöli????:))

000000000

A helyesírással én is küzdök itt, , na nem a szabályokkal, hanem a betűkkel. Az az észrevételem, hogy a hozzászólás szövegdobozban a karakterek formátuma miatt nem látom a híbákat, csak amikor sárga alapon látom. Nem lehetne szerkeszthetővé tenni utólag a bejegyzést? Engem egy kissé frusztrálnak a +betűk és az elírások.

000000000

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/csekk.jpg" border=0>

000000000

hogy nekem mekkora szikra pattant ki a fejemböl!:)))érdemes elgondolkodni a flex hajtásokon!mennyivel könnyebb lenne a fö orsót dőntögetni,ha flex tengelyről kapná a hajtást!:)de még a szerszám cserét is egyrosszűbben lehetne megoldani,mert menetközben az adott mintának megfelelő szerszámra tudna cserélni,és nem kéne vissza állnia a referencia pontra.a tőbbit találjátok ki!:)))én tudom!:)[#nyes][#nyes][#nyes][#wave][#wave][#wave][#wave]