Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Annak idején egy sima szervó motoros vegyszerkeverőt nem tudtam volna megépíteni, mostanára már belejöttem , de ez a feladat feladná a leckét...Azért ennek ellenére töröm rajta a kis buksimat.

000000000

Sajnos nem kábszerlabor. Egyrészt ott nagyobb a tisztaság, másrészt a pénz is. [#hawaii][#gun]

43pbwjg8s

Elsőre:
Ezek a beállított értékek a MACH-ban.
második:
jogos mert /perc.
Elírtam, de mondjuk a jobbérzésűek tudják, hogy mi a mértékegység a sebességnél a motortunning alatt a MACH-ban. :)
Igy fel sem merül hogy hibásan értélmezni akarják. legfeljebb felhívák a figyelmemet az elírásra. :)[#eplus2][#awink]

000000000

Köszi előre is minden ötletet, még annyit hozzá, hogy a tömítés most jelenleg úgy van megoldva, hogy a két gumifelület közé egy kis vazelin ( nem félreérteni), és a többit a vákum elintézi. Amikor csak sima légköri nyomás van, lehet könnyen forgatni a kart meg minden, amint elkezdődik a kamrában a vákumképződés, akkor gyakorlatilag "berántja" a helyére a tömítést.

43pbwjg8s

De legalább most megnéuztem a pontod értéket:
133.3333333 Steps/
2200 mm's per MIN(!!!!) :)
800mm's/sec/sec

Megfelel uram? :)

43pbwjg8s

Egy kérdésem lehet?
Szerinted egy mezei kis (mondjuk) léptetőmotor nem működik vákuumban?
MErt ennél egyszerűbbet nem tudok elképzeni.
Ráteszed a tengelyére egy kis karral a poharat és azt forgatod.
A vezetéket csak be tudod vezetni ugy, hogy megfelelően szigetelve legyen!

s7manbs8

Videó felvételt tudsz mutatni ? Az még meggyőzőbb lenne, még a "/perc" dimenzót figyelembe véve is.

Szerintem , ha megteszed, reggeltől sorba fognak állni a portád előtt, hogy ők is kapjanak belőle.

Amúgy ma a humor napja van, ha valaki még nem tudná, úgyhogy hajrá a poénokkal !

4um5b65d

Erre van egy tök egyszerű megoldás. Fogsz egy nagyobbacska golyós csapot.Levágod a nyak részét amin eredetileg a fogantyú volt, majd a golyónak a vákuum felőli oldalába beraksz egy simmeringet, míg a golyó furatából fennmaradó részbe pedig egy hézagoló perselyt ütsz bele. Például a manipulátor karod egy 12-es átmérőjű húzott anyag legyen . Kell egy 12 furatú simmering és egy ugyanilyen furatú de szélesebb persely. És már kész is.

43pbwjg8s

Hülyeségnek tűnik, de még két tengely mozgatást + pohár borítást sem olyan nehéz összehozni.
Itt találsz mindent hozzá.

43pbwjg8s

Tudod mit?
Ha a jövő hét végén kimegyek, csak a Te kedvedért csinálok.
Hitetlen kutya vagy. :)
Persze ez legfeljebb neked rossz. :)

A teszt 10mm-eket ugy  huzta át, ide-oda, hogy a szememnek nem volt ideje rebbenni. :)

mondjuk itt nem is nyomtató motor hajtja a cuccot. :)

s7manbs8

Sajnos nem felel meg  800*60=48000 mm/perc, még mindig nem jó.

Bocsánat, most látom, hogy az a gyorsulás lenne a 800 én csak átváltottam volna, ... fejet hajtok előtted, vagy pontosabban a MACH előtt....

4um5b65d

Bár azt most hirtelen nem is tudom, hogy a simmering vákuumban miként viselkedik, bár szerintem ha a rugós részét a normál nyomású oldal irányába teszed akkor rendben lesz, de ha mégsem akkor egy a persely furatába készített beszúrásba egy "O" gyűrűt teszel az egész biztosan jó.

s7manbs8

Csak azt ne mondd, hogy közben a háttérben az esztergagéped duruzsol, azt nem hiszem el.

4um5b65d

Nem éjszakás műszakban vagyok... :))

43pbwjg8s

De lehet 132m/óra is ha igy jobb.
De ha akarod akkor 0.132 Km/óra is. :)
Azért igy másképpen néz ki ugye? Nem is olyan hihetetlen.