Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Mivel öt bekezdésű, így elég szép emelkedése lehet, tehát nem kell olyan eszeveszett fordulattal forgatni, hogy haladjon rajta az anya.
Aztán a gép konstrukciójától függően esetleg lehet valami ügyes módon még segíteni rajta, hogy ne nagyon hajoljon ki.
Az egyengetése sem lehetetlen. Rengeteg mérés és a megfelelő helyen terhelés után, szerintem használható állapotba hozható. Persze nem fél órás munka annyi biztos. 1m-es menetes orsót már egyengettem, és szépen futott utána.

0gbwyh99

A kenéssel főleg a TR-orsót szeretném megvédeni a kopástól !

svejk

Segítsetek már egy linkkel, ahol porvédő harmonika hajtogatása van bemutatva.
Talán valamelyik fórumtársunk honlapján van?
Valamint az a speciális kezelt vászon beszerzési forrása is érdekelne.

Szalai György

korbendallas

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire csereszabatosak egymással a különböző cégek golyósanyái. Arra gondoltam, hogy a meglévő thk golyósanyámat, mondjuk hiwin anyával feszíteném elő. Szerintetek ez járható út?

0gbwyh99

Sajnos azt nem mentettem le [#shakehead]  
Van egy darabom ithon amit egy gyári porvédő alapján méreteztem le és hjtogadtam ki papirból [#vigyor3]
Aza vászon , az viszont engem is érdekel !! [#eljen][#help][#awink]

svejk

Köszi, de volt valami szöveges anyag is, mintha valami régi fotomasinákat készítő ember honlapján lett volna.

0gbwyh99

Szerintem nem hogy a különböző gyártmányu , hanem az ugyan az gyárnak az anyáit sem szabad oszekeverni ! Legalábis a köszörülteket nem . Mi a baja a THK anyának ? Kotyog ? Használt , kopott ? Ha maga az anyán nem lehet állitani , akkor én úgy csinálnám hogy le mérném a sörétek átmérőjét és 1-2 ezreddel nagyobbakra cserélném [#csodalk][#zavart1] .
A viccet kizárva , itt a fórumon olvastam hogy valahol lehet rendelni söréteket minden méretben .  
Amúgy meg , ha már rá birod tenni a HIWIN anyát , akkor minek rajta még a THK is ? Olyat vegyél amit gyárilag előlehet fesziteni (ha rámegy egyáltalán) ! Próba szerencse ! [#wave]

korbendallas

Vadi új az anya és az orsó is, csak a leírása szerint 0,1mm szabad mozgása van. Gondoltam még egy anya és kész. A gyári anyák is gyakorlatilag 2 anyából állnak.

korbendallas

mármint az előfeszítettek.

0gbwyh99

http://www.philsan.com/bellows.htm" TARGET=_fnew>EZEN a honlapon foglalkoznak a régi fotomasinákkal [#ticking]

0gbwyh99

0,1mm [#csodalk][#csodalk][#csodalk][#conf][#gonosz2] , AZ RENGETEG ! Bele lehet valahol kukkantani abba a leirásba ?

korbendallas

Természetesen:
http://www.korbendallas.atw.hu/400-1E%20Ballscrews.pdf" TARGET=_fnew>pdf[/url
ajánlom figyelmedbe a 170. oldalt

0gbwyh99

ŐŐŐŐ , HHMMM , sajnos én ott nem látok semmit [#nemtudom][#guluszem1]