Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

De, nyugodtan nevezhető annak.[#nevetes2]
Az más kérdés, hogy valójában nem az.[#wave]

svejk

Ha a befogás nem enged nem lesz ott probléma...
Főleg ha ott a szakértelem is...
Gyári precíz, nagy terhelésű helyeken is ilyen rendszerű "csúszkákat" használnak.

PSoft

A "befogásnál" a csapágyazásra gondolsz?
Winchesterek olvasófej csapágyazása.Szerintem nagyon preciz csapágypárosok vannak benne házzal együtt.Az igaz hogy kicsi méretekben,de tökéletes kialakitásban.Én például ebben gondolkodom.
Méreteiben jól illeszthetőek az M12-es menetes orsókhoz,és szerintem a terhelést is jól birnák.
Van belőlük golyós,és tűgörgös is.
Ja,a görgös anyákat is ilyen csapágyakkal szereltem és tutijók lettek.

svejk

Nem, ahova az írógép prizmáit befogod..

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Valaki egyszer azt mondta hogy ha trapéz orsóhoz műanyag anyát csinálunk , akkor célszerű olajban kifőzni . Ezt a "főzést" nyers anyaggal kell megcsinálni , vagy amelyik előre van fúrva a menetkészités előtt , vagy a már kész anyával ? Gondolom valamennyit dagadni fog amikor magábaszivja az olajat . [#nemtudom][#conf][#dumcsi][#wave]

4um5b65d

"PA6 OIL" annak a poliamidnak a megnevezése amiben speckó olajtöltet van gyárilag. Ha otthon főzöd akkor nem fogod tudni, hogy milyen olaj kell bele. A legtöbb olaj roncsolja az alapanyagot. Egyébként előnagyolt anyaggal kell megtenni, nem a nyers anyaggal.

0gbwyh99

Nos , hozzájutottam ingyen 2 nagyobb műanyag tömbbhez amiknek a közepében lyuk van . Abba voltak belehúzva csövek . A 2 tömb közé vizszintesen be volt fogva 2 henger . Az egész dolog függőlegesen ált és a tömbök a hengerekell eggyüt "lebegtek" fel-le a csöveken . Idővel minden kicsit elkopott és szorulni kezdett (az adott alkalmazásban nem volt szabad használni semmilyen kenőanyagot mert élelmiszer iparrol van szó ).  
A tömbök fehér szinűek , de nem olyan a szine mint a teflonnak  , valami keményebb dologrol van szó . POM ? [#nemtudom]
Mi van ha csak úgy szárazon készitem ell ? Hosználat közben (a trapéz anyát) kell valamivel kenni ?

4um5b65d

Tapizd meg az anyagot.
-milyen a tapintása? (pl viasz szerű vagy semleges)

Vágjál le egy szikével egy vékony réteget valahonnan a sarkáról és gyújtsd meg. Figyeld az égését.  
-Milyen füstje van (ha van)  
-csöpög e égéskor
-milyen a szaga égéskor (pl égett rosszú (haj) vagy erős fullasztó szag?
-Könnyen ég vagy folyton kialszik az égés?

Aztán írd le.....

PSoft

Valaki egyengetett már közületek golyósorsót?
2300mm hosszú,a két végén csapágyakban megfogva középtájon kb:7-8mm a kihajlása.
Van erre valami technikai megoldás?
Ha tudtok okosat ne titkoljátok.
Irjatok,köszi.

s7manbs8

Én már próbáltam, meg én is kértem tanácsot, azt hiszem, Laslie mester írta le, hogy hogyan próbáljam, bár nekem csak 1-2 milliméter a kihajlása, de azóta még nem próbáltam. Valamelyik topikban van, de hogy hol már nem tudnám megmondani. Bár az eredménye elég kétséges, ha belegondolsz, mert pont ott megnyomni, hogy tökéletesen visszanyerje az alakját, nem sok esélye van.

Szalai György

Soha sem próbáltam. De belebeszélni, azt igen.
Nem úgy van az, hogy amikor görbül, akkor az ív külső oldalán megnyúlik az anyag, azután ha „visszagörbítem” akkor az eredeti ívnek mostmár a belső oldalán is megnyúlik?
Tehát egyenes az lesz, de pontos menetemelkedésű az soha többé. Akkor hogy fut rajta az anya?

ybm4ifb

Szeríntem az egyengetéstől egyszerübb lenne ha az anyát forgatnád..gondolom azért kéne egyengetni,mert forgatésnál az ütése gondot okoz.
Én kifeszíteném a két végénél..és az anyát hajtanám meg.

7vpav5d32

Érdekességnek!!!
15X2-es négybekezdésű menet bolygósanyával.
http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/15X2/
V alaki vállalná a klónozását??? [#eplus2][#crazya]

svejk

Én is a napokban szerettem bele a Rollviss-be :)
De az enyémek "csak" átm. 8x4-esek.
Svájci technika a javából.
A találkozún levő DRO prezentáció mechanikájában is ilyenek futottak.

7vpav5d32

Ez dolgozott már vagy 25 évet üvegpor és víz keveredésében és totál kotymentes. Hihetetlen cucc. Először azt hittem, hogy durva esztergált felület.[#nevetes1]