Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

knifemaster

Pontosítok:FIX híd,mert merevnek mindenki merevet akar... :)

000000000

Sziasztok ojan kérdésem lenne,hogy hol lehetne veni és menyibe kerülne 2db advanced motion controls 50A 20t verérlö.
ha valaki tudna segiteni megköszöném!!

x4rhew5r3

Ha újat akarsz akkor http://www.amce.hu/" TARGET=_fnew>AMC magyar képviselet.
Ha használtat, akkor ebay.com, de ezt még nem láttam. 30A8T már gyakoribb, de az neked kicsi.

000000000

köszi körül nézek.
és kb milyen árban van?

bmejdz9nu

http://shop.ebay.com/items/__AMC-servo_W0QQ_nkwZAMCQ20servoQ2aQQLHQ5fPrefLocZ2QQLHQ5fIncludeSIFZ1QQ_flnZ1QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em283" TARGET=_fnew>20USD-től vannak...az Ebay-on persze ez már 5000Ft...
A step/dir vezérlésűek általában drágábbak... ha DC (kefés-brush) és step/dir-es akkor már nagyon...

000000000

x4rhew5r3

Mekkora motort kell meghajtani?
A Digiflex a DC motort is meg tudja hajtani, meg step/dir-es is, de a vezérlő beállításához CAN-bus interface kell. De nem tudja az 50/25 ampert, csak 75VDC és 15/8 A.

000000000

Megmondom öszintén nem nekem hanem az egyik ismerösöm mondta,hogy nézek utána.
de azért köszönöm a segitségeteket!!

Sys_m

Sziasztok!

Hátha valakinek segít:
A Kezdő vagyok topik #2120 #2124 -es kérdésre "tükörgravírozáshoz motor felfogatása" goldolathoz a következő megoldás látszik a leg egyszerűbbnek.
A Z tengely függőleges paneljára 2 db golyós fióksínt fogatok fel, majd ezekre a gravmotort. Egy nyomó vagy húzórugóval és ütközökkel már be lehet állítani a határolt mozgás. Ez a kis reduktor gyorsan le illetve felszerelhető. Nagyon fontos számomra, hogy a már meglévő Z tengely mechanikát nem kell hozzá buherálni.

Sys_m

eivmhrm04

Igy van nekem is ezt próbálta leirni,de neked jobban sikerült

000000000

Találkoztam egy brutál megoldással:
http://www.thebackshed.com/cnc/images/Dscf1614.jpg" border=0>
Ugye ez nem nevezhető kottyanás mentes áttételnek?!

PSoft

Hát nem tudom az első gépemnél én is sokat gondolkodtam rajta,de mire odáig jutottam,mégiscsak az irdalt alukupplungok győztek és azokkal épitettem meg.
A második gépemnél ami most épül bordáskerekek és szijak lesznek.
Visszatérve a kérdésedre szerintem a lánc hangos,főleg gyorsjáratoknál,ami csak fokozza a zajt(PWM).
És szerintem ahogy idővel kopnak a görgők,lánckerék,akkor már nyúlása is van és onnantól kottyanik is... ,De ez csak az én elmélkedésem... Lehet hogy nem igy van.

PSoft

Mi a véleményetek a valamikori NDK-s irogépek kocsijáról mint gravirozógép lineáris vezeték?
Preciznek tűnő görgős csapágyazás,könnyű járás.
Aki esetleg épitett már vele vagy tapasztalata van kérem ossza meg velem.
Köszönöm...

svejk

Ha a mechanika többi részét  meg tudod erősre csinálni és preciz orsót is illesztesz hozzá, akkor maga az írógépkocsi nem akadály.
A hasznos hosz függvényében, minél több görgöt használj benne. Én annak idején csináltam hozzá másik "görgőkosarat".

PSoft

Igazából már készül a mechanika.
Esztergapad,marógép,nálam megoldott,az öregem ebben a szakmában dolgozott 40-évet.Még nem volt olyan,amit ne tudtunk volna megoldani.
Azt mondod "preciz orsó...".
M12-es KO35-ös menetesszár,saját gyártású görgős anyákkal??...
Tudom hogy az M12-nél az 1.75 nem midig igaz.
Már mértem 1.63-at,1.72-őt is de ezt szerintem a számolásnál ha figyelembe veszed,akkor pontos a mechanika.
Természetesen a kocsik "csapágymegerősitésére"én is gondoltam.
Ha lesz időm teszek fel egykét képet a készülő mechanikáról