Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

[#rinya] IGAZAD VAN !
Mi van ha a 2 felső bizbaszt kihagyom és csak az alsó marad ? Szerintetek az (már)jó lesz ?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svertel/attetel6.jpg" border=0>

4um5b65d

Megépíted bizbasz nélkül , de kihagyod a helyét, még a felsőknél is egy görgőnek, aztán ha kell odarakod és minden happy.
[#vigyor2]

000000000

Így csináltam a szíjas hajtást:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mech11/cnc20003.jpg" border=0>

000000000

Két dolog szokta okozni általában ezt a hibát.
Vagy szorul a mechanika itt-ott, vagy túl van hajtva a motor. Léptetőnél ez könnyen előfordul. Esetleg, kontakt hiba.  
Nálam az fordult elő, hogy az egyik kuplung meglazult.
A tulhajtás megelőzése érdekében kikel mérni azt, ahol már kezdődik a lépésvesztés és vesszavenni kb. 30 szézalékot a sebességből. Én ezt igy csinálom.
De, valahol a fórumon is van erről ajánlás.

0gbwyh99

Igen , de nálam 1m lesz a fesztáv ! [#ijedt][#worship][#wave]

0gbwyh99

ÚGY LESZ !!! [#vigyor1][#worship][#worship][#worship][#wave]

0gbwyh99

Még annyit tennék hozzá hogy nem a motor tengelyén lesz a szijtárcsa , hanem előtte külön tengelyen felcsapágyazva és műanyagcső-kuplungal összekötve .[#wave]

0gbwyh99

SRÁCOK , VAN EGY GONDOM !
Megnéztem a beszerzők listáján , T5-ös és AT5-ös változatban 1500mm a leghosszabb , nekem pedig legalább 2000mm kell !!
Mi van ha T10-est teszek ? Az már nem felel meg a célnak ? Ha nem , akkor marad a 2 szijas megoldás [#shakehead][#sir][#rinya][#nemtudom]

3k74cecek

Attól függ, hogy a legkisebb fogazott kerék mekkora lehet. Gondolom ez a motoron lévő lenne.
Ha a szij legalább 5-6 foggal érintkezik a kerékkel akkor az már elég. Ha ez nem jön össze akkor inkább 2 szij a T5-ből.

3k74cecek

Minden a szíjsebességtől függ. Ha ez kicsi, akkor valószínűleg egy sem kell. Tedd úgy ahogy Laslie ajánlotta. Kihagyod a helyet mindegyiknek, és szükség esetén beteszed.

000000000

Csinálják méretre is...szerintem.

bmejdz9nu

A motornál és a tengelyeknél a bordás szíj keréktárcsát mindkét felét(külső és belső!) csapágyazd meg... szerintem.
Feszítés és elhúzódás... + élettartam miatt...

Szervónál a - nagy sebesség miatt - én próbálom elkerülni...

7vpav5d32

Méretre is legyártják az AT5-öst. Nem is annyira drága, de van egy szépség hibája. Legalább négy darabot kell rendelni ahhoz, hogy neki fogjanak.

Devecz Miklós

Valaki tudna nekem segíteni, hogy egy 2 Nm-es léptető motorhoz milyen fogasszíjat kell használni? (szélesség, modul)

svejk

Hmm..a #4088-bani feltevésem nyilván valós lehet, vagyis csak mindenki ex-hasibus választja a szíjakat, semmi tudományos számítás nem előzi meg:)
Pedig van ennek is szép irodalma... valahol..:(_