Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Nagyon pontosan kellene szabni ami természetesen plazmával nem fog sikerulni a tábla feszültsége miatt. Egy napot köszörültem, hogy szinte hézag mentesre össze tudjam állítani.
 Van nekem a mintakészítéshez egy "marha nagy" marógépem amivel fel tudtam marni. Annak a méreteihez igazítottam a tervet is. Ha bármely méret 5mm-el nagyobb akkor már nem tudom megcsinálni itthon. Ez a mozgástér ez meg is felel az én dolgaimhoz.  
Encoderek jó helyen vannak, de nem erre kerülnek. Azért köszi.

Bicska

Boccs, csak nem tudom elképzelni, ezt az egész monstrumot betoltad egy marrógép ála vagy hogy?? Egyébként előre gratulálok, sztem 1-2 évre előre megelőlegezhető neked a "legnagyobb hobbycnc gép" kategória.:)

7vpav5d32

Pedig csak el kell képzelned egy akkora marógépet aminek ez elfér az asztalán.
Ha ez meg van akkor már csak a targoncát kell elképzelni.[#circling]
1500-as rádiuszú kört elvileg körbe tud munkálni.

4um5b65d

Nem egy horizontál maróra fogtad fel ?

7vpav5d32

Nem. Ez egy speciális TOS gép. Sejtelmem sincs mire gyártották eredetileg. Az asztala 1400X800-as ami egyben kör asztal is és a tornyot is ki tudom fordítani.Ha lennének pót asztalok akkor 3000mm kőrt sikba tudna marni. 6 tonnán dromedár.

s7manbs8

Köszönöm a linket, ott tényleg van minden.

4um5b65d

Na, erről tehetnél majd fel képet amikor már megy az CNC-d és épp unatkozol a gép mellett, szeretnénk szőrnyűlködni. Ez tényleg valami célgép lehetett.

Motoros

Ez hatalmas
Na még egy gép amit a talikon sosem fogunk meglátni.Ha kész lesz akkor egy kihelyezett talit kéne tartani :))
Gratulálok a "kicsikédhez". Van már neve?  
A kedvemért csinálhatnál egy fotót amin a gép méreteit is arányítani lehetne valamihez...mondjuk egy pezsgősüveghez... a fotókon ez nem igazán jön át.
Meg a marógéped is érdekes lenne.
Tényleg egy ekkora építkezés végefelé kellene egy gépavatót tartani, a pezsgősüveget is nyugodtan hozzá lehetne vágni, nemigen venné észre. Az elkészülés ideje is rekordgyanús.
Engem különben nem is annyira a méret fog meg hanem a jó megválasztott elrendezés, és a nagyon példás  megmunkálás, a hegesztett, mart, esztergált alkatrészek igényes kivitelezése.

7vpav5d32

Köszi Misi! Örülök hogy tetszik. (szerintem sem rossz egy asztalostól) :-) A Hatvani talin ott lesz, ezt megigértem Danibának. Ugy csináltam az alját hogyha a talptárcsákat betekerem akkor kerekeken áll.

4um5b65d

Gondolom a kormányt lefelejtetted róla......
bassszzzz , ha nem figyelek rád akkor mindjárt hibázol......
[#nyes]

0gbwyh99

Szia Csiki!
G R A T U L Á L O K  !  !  !  !  !
Ez igen! Ez ténleg maximális !
Igy befestve gyönyörű lett!
Csal igy tovább ! Az a 6 tonnás gép a tiéd ?
Ezt a gépet magadnak csináltad , vagy megrendelésre ?
[#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#schmoll2][#schmoll2][#schmoll2][#wow1][#wow1][#circling][#circling][#vigyor2][#vigyor2][#wink][#worship][#worship][#worship][#worship][#wave][#wave][#integet2][#integet2]

3k74cecek

Gratulálok. Nagyon profi munka a képek alapján.
Ha nem titok, milyen jellegű munkákra készíted?

000000000

Csiki én is gratulálok! Tényleg, végre egy jó kis maszív, acélra is jó gép:-) Mármint vbodién kívül, és ha másnak is van, ne sértődjön meg, hogy nem említem meg:-)
Dromedár gép: érdekes lehet, a ruszkik csináltak ilyen célgépeket főleg (ugye répa helyett is tankot termesztettek:-) ).

7vpav5d32

Köszönöm mindenkinek. Még nagyon sok apróság van hátra(este számolják a libát). Remélem már nagy bakit nem tudok elkövetni rajta.  
Tegnap jött meg a szíj és a tárcsák az X anyáinak hajtásaihoz, ma azt szeretném helyre tenni. Az alsó zárt szelvényen lesz átvezetve. Így a hidra kerül minden mozgó elem. Utána még a motorok elhelyezése lesz egy komolyabb mozzanat, na és a vezetékelés és csövezés. Már most látom, hogy kicsi lesz a tervezett energialánc.
- A nagy maró az enyém. Ezzel szoktam csinálni a mintákat. Sok ismerősöm is itt csinálja a nagyobb vasakat.
- Magamnak építem. Próbáltam lehetőleg univerzálisra tervezni(tudom ez nem szokott bejönni). Van mikor csak habot marok, MDF-et,alut, talán ezzel vasnak is neki lehet majd menni ovatosan.
Szép napot mindenkinek! (én meg megyek ki a gulágra) :-).

hyn6ys8wt

Csiki! Kicsi vagy rövid az energialánc? Adok-veszek (#6102)