Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Biztos úgy is lehet, de én pont a forgatóst akartam próbálgatni és a rágófelületet csak a forgató rendszer pozícionált 90 fokos átfordítása után lehetséges kialakítani. Azt utána meg lehetne forgótengelyesen, vagy x-y síkon is már csinálni. De ha már be van fogva a forgatóba akkor inkább azt forgatnám továbbra is.
De mindezt csak akkor tudom, ha lesz egy 90 fokos pozicionálóm.
Azért az az érzésem, ha már az első fázist is forgótengellyel csinálom pontosabb felületet kapok mert a maró szerszám mindig azonos pontja
végzi a megmunkálást (nem pedig néhol az oldala) ha állna a tárgy.
De hangsúlyozom nagyon amatőr vagyok én ebben a cnc-zésben és nem biztos, hogy  jól látok mindent.
A modellezésben évtizedek alatt hozzászoktam, hogy mindent meg lehet csinálni valamilyen módon.
Ezért van aztán, hogy ha elkészül valamim már nem érdekel annyira, hanem újabb dolgot szeretnék létrehozni.  
Milyen jó lenne még megérnem, hogy robotkaros gépet is összedobok......

s7manbs8

Ha csak pakolászni akarsz robotkarral, azt még simán össze tudod rakni. De ha megmunkálásra gondolsz, vedd figyelembe Tibor45 nemrég írott hozzászólását is, mielőtt belekezdel.

000000000

Igen, figyelmesen elolvastam mindent.
Már néha azon fantáziálok, hogy karbon karokat öntök formába és szerelem rájuk a HD-ket......
Csak ezek a fránya programozók és matematikusok lassúak és piszkosúl drágák.....
Milyen jó lenne, ha közöttük is lenne egy megszállott modellező....

s7manbs8

Érdekes, pl. a lassúság, vagy mondhatnám lustaság, pl. én is kivülállók szemében lehet annak tűnök, közben csak az az oka,hogy szeretek azon gondolkodni, hogy valamit hogy lehet úgy megcsinálni, hogy nekem ne kelljen csinálni semmit és ezért inkább programokat írok, majd azok dolgoznak helyettem. Drága meg azért vagyok, mert mindennap libacombot kell ennem, ha nem akarok éhes maradni.[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

4um5b65d

Látom törekedsz a hibamentes programkód megírására. Nagyon dícséretes !
[#papakacsint]

s7manbs8

Szedlay Pál

Kösz, hogy leírtad.
Próbáld így is, úgy is.
Még mindig nem vagyok teljesen képben, mit miért, de nem is annyira fontos. A lényeg a szabadidő hasznos eltöltése.

000000000

" Igy is lehet "

De mit?

svejk

Az eszterga szerszámcserélőről jut eszembe:
Kinek van itt Home Made  szerszámcserélője marógépre?
Ha publikus írhatna róla pár szót.

Szedlay Pál

Forgarta marni. pl. ékszereket gyűrűket

000000000

a googlival keress erre a sorra rá:
Automatic Tool Change for a Small Sieg Mill Using a Compressed Air Kwik Change

000000000

Igazából én értem miről szólna.
De, ez a mechanikai ötletek topic és az hogy beteszek az internetről  egy forgatós tengelyes honlapot ( a google több százat dob ki), milyen tanácsot ad. Ugyan ezt tudja a nálunk elterjedt Artcam JewelSmith is. És föleg amire nekem válaszolt (#3986) nem sokra megyek vele.
Igen jó lenne nekem, pl. ha az az Artcam-ot tökéletesen tudnám használni, de jó ha a 10-20%-át vagyok képes kihasználni.
A fordításra meg sajna nem jön össze elég érdekelt.

000000000

Svejk! Ezt neked ajánlom!

a googlival keress erre a sorra rá, bökjél rá az első találatra (blog), valahol a közepe táján lesz, ha a videót megnézed érteni is fogod:
Automatic Tool Change for a Small Sieg Mill Using a Compressed Air Kwik Change

svejk

Nem a nemértéssel van a baj, hanem hogy csinált-e már valaki és beszámolna a tapasztalatokról.
De úgy látom nem :(