Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Igen ez egy nagy változás lett a tervhez képest.
Eléggé beszűkült volna a motor helyzete ez volt az egyik indok a másik pedig, hogy eredetileg aluprofilból gondoltam a hidat és csak később jött a 100X50-es zártszelvény és laposacél kombináció ötlete. Az aluprofil tesztelés közben nagyot bukott. :-)Pedig nagyon tetszett a bölcsőszerűen beépített maromotor ötlete.

000000000

Gratulálok a géphez.
Látom jó helyre kerültek az encoderek.
Hány munkaórád fekszik a gépbe?

7vpav5d32

Köszi! Valamikor december elején kezdtem, de az órákat előre megfontolt szándékkal nem jegyeztem.A lemez szabáson kívül egyedül csináltam az egészet. A látványos része 5-6 nap volt. azota az aproságok, részletek fogyasztják a napokat.

2vkx6unz

Elárulnád mi miatt bukott az alu profil? Az én gépem is ilyen szerkezetű csak kisebb és még csak a most van a marósnál és én is alu profilt használnék y hídnak (80x80 ITEM heavy profil), de még lehet változtatni.

4mjnxdwuu

Hali,
Gratula, nagyon tetszik.

Mekkora vetetékeket, és orsókat használtál fel ? mi az a zöld színű lemez a csikimax3.JPG-n ? mekkora a papucsok közötti távolság. Én is most készülök egy izmosabb gépre, ezért kérdezném, hogy a sok hegesztés nem húzott rajta sokat ?
Mégegyszer gratulálok, szép darab.

7vpav5d32

Felfogattam a vázra a skicc szerinti elrendezésben. A Z leengedve az Y közepén és egy kis csavargatás teszt. Nem túlzom ha azt mondom, hogy milimétereket tudtam húzni rajta persze erőből és hozzá tartozik, hogy 1100mm hosszú az Y és a Z is komoly erőkar.
A Z 250mm-es mozgását nem szűkithettem mert szükségem van rá. Terveim szerint kap majd egy asztalra szerelhető magasított pótasztal a keményebb anyagokhoz ha így  
valami csavarodást tapasztalok.

7vpav5d32

Köszi, de még kicsit korai. :-) Majd a teszt után kiderül. Vezetékek 20-as HIWIN-ek az X orsója 20X5-ös a másik kettő 16X5-ös és mind 2:1-ben lesz lassítva. A kocsik távolsága durván mindenhol 250-300mm. Az a zöld az csak a mart felület megvédésére lett rátéve, de marad is mert jól néz ki. Hegesztész után  lettek felmarva a fontosabb dolgok, de ha odafigyelsz az összeállításra akkor nem vészes a vetemedés.
 Ha jól sejtem te Nagykátai vagy az csak 25-30km ha tudok segítek.

43pbwjg8s

Nagyon komoly! Gratulálok!

4mjnxdwuu

Lehet egyszer meglátogatlak.Köszi. A csikimax1.JPG-ben mi az a valami baloldalt? szivattyú ?

2vkx6unz

Milyen volt a profil?  
Nekem csak 800mm az Y a feltámasztás nélküli hossz 700mm

4mjnxdwuu

Mármint a vázba beépítve.?

7vpav5d32

Az ott egy hűtőszivattyú és alatta egy kb40literes tartály, de a vázba kerül az egész elektronika, vezérlés, vákuumszivattyú+puffer tartály, marómotor hűtője

7vpav5d32

Maytec-es profillal próbáltam 80X80. Könnyedén letudod tesztelni, annyit mindenképpen megér.

000000000

Hegesztésnél milyen kritériumokat tartottál szem előtt?Mekkora marógép kellet ennek a síkbamerásához?

43pbwjg8s

Szia Elektron:
A tech-kon nál minden van. Meglepődsz hogy mennyire olcsón.