Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

(szvsz, de csak erősen és életveszélyesen:-) szvsz hobbiszinten a termelékenységet nem fokozza... kisipari körülmények között már talán igen)

s7manbs8

Lenne egy kérdésem, mégpediglen, hogy ezen a skiccen látható függőleges tengely hajtásához, ilyen kis méretű kúpfogaskereket lehet e valahol beszerezni, 4-5 mm-es tengelyre valót ?

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/mechanika_otletek/z_hajtas.jpg" border=0>

000000000

Az anyagát is írjad! Sok hulladék nyomtatóban vannak műanyagból ilyenek.

s7manbs8

Kösz az ötletet, műanyagból is jó lenne lehet, nagy erőt nem kell neki kifejteni, kb. 5-10 cm hosszú lenne az egész szerkezet.

rcnn85cxp

s7manbs8

Van még egy másik ötletem, de arról sajnos nem teszek fel képet, mert az kimeríti a 21. század legelsöprőbb erejű találmányának nevezhető újdonságról szóló szabadalmi bejegyzést. Kérem a támogatók pénzüket az alábbi számlaszámra küldjék ... majd később megadom..
[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

s7manbs8

Volt egy tanárom a középiskolában, aki néha azt mondta, ha nem megy valami, hogy ha Mohammed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohammedhez. Na ekkor most én kérdezem, ha a szerszám nem megy a munkadarabhoz, a munkadarab megy a szerszámhoz ?
És ez nem vicc, ha nem tudtok valamit megoldani, gondoljatok erre.

000000000

Na ezzel a fórumtagokat jó megdöbbentetted. Nem is ide már többet senki. Le kell zárni ezt a szekciót. [#falbav][#wow3][#vigyor2]

000000000

nem is ír, ide már többet senki... [#nyes]

000000000

Khm...   Csak vicceltem![#falbav][#falbav]

7vpav5d32

Hali! Tettem fel pár képet az épülő kicsikémről.
Lehet bírálni.[#papakacsint]
http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/csikimax/

2vkx6unz

Nekem tetszik! A váz azért készült lemezből mert ki akarod önteni valamilyen gránit műgyanta keverékkel vagy csak így adódott.
A gép méreteiről valami adat?
Mekkora az Y híd tömege?
Megmunkálási tartomány?

7vpav5d32

Szinte az egész 6-os lemezből van és erősen be lett merevítve alul is és oldalt is ezért nem gondolom, hogy ki kellene öntenem. Az asztal és az Xsín alá 40X16-os laposacél került ami egy állásból lett felmarva. Kb 1 tonna lesz mikorra beindul.
Az Y híd kb 60kg, de iszonyatosan könnyen szalad(bár még csak rá van téve a kocsikra)
1400X800X250mm a mozgástere.

knifemaster

A skicchez képest miért lett elforgatva a a lineáris vezetékek pozíciója a hídon? Így volt könyebb?