Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Amp! Köszi. Nekem is 15X35 van, de nem fogok beleférni.
 Misi. Tettem egy képet neked, de pezsgőt nem találtam. :-) Ez munkahely nem kocsma.[#pias]

Motoros

Na azéé. Kösz. Így mostmár jobban érzem a méreteket.

3vv2btrhv

Trapistával megbeszélve szivesen megnézném én is a gépedet . GRATULA .

000000000

Szia!
Gratulálok.
Nagyon vártam már a képeket a gépedről, nagyon tetszik. Rengeteg munka és tervezés van benne.Ez a gép tényleg bajnok, nemcsak nagyságban, hanem minőségben és kivitelezésben is.A kittelést milyen anyaggal csináltad és mivel festetted?

7vpav5d32

Köszi. A bajnok cím az marad a tiéd. Az már bizonyított a munkájával.
Hogy haladsz?  
 Kittet Görög gyártmányu Budakalászi forgalmazó (neked könnyen megjegyezhető) "Body" sorozatot használok. Sokkal jobb mint az a magyar vacak. Szépen huzható és csiszolhat meg gyors is no meg olcsó.
Festéket Tikkurilás "Miranol"-t használok.
Nagyon jó olaj és sav álló, ön feszítős, szinre kevertethető, megfizethető. Egy baja van, hogy egy komponensű ezért lassú főleg így télen.

7vpav5d32

Szivesen látlak csak előre idő egyeztetést ne felejtsétek mert elég rendszeres az időbeosztásom. (rendszeresen rendszertelen)[#nevetes1]

3vv2btrhv

Kittet Görög gyártmányu Budakalászi forgalmazó .
Ez nagyon érdekelne !!Mert a marato szere az tökéletes .

7vpav5d32

Ő az.
http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/csikimax/BODY_kitt.JPG
Több tipusa van. Ez, utólsó festés előtti kis javításokhoz van.

s7manbs8

Nemrégen eszembe jutott egy olyan ötlet, hogy lehetne olyan szerkezet csinálni egy CNC gépnek is, mint amilyen pl. a hidak esetén, boltív felül, tartóoszlopok, stb. az egész könnyebb lenne, mégis  hasonló súlyt elbírna, stb., persze nyilván megfelelő méretezéssel. Ugyanígy egy Y tengelyt, ha ilyen hídszerkezet tartaná, az is könnyebb lenne. Most itt rajzot nem mutatok, elég egy boltíves hídra gondolni, remélem érthető amit írtam.

ra8nsmk6w

Ezek az épitmények nem merev szerkezetek szerencsére. Nekünk viszont nem szerencse.

3vv2btrhv

Van egy oriási méretü marogép csalás ami szerintem ezen az elven müködik , ha nekik jó  érdemes elgondolkozni rajta .

3vv2btrhv

000000000

Kérdésem lenne, szokás szerint, kivételesen nem a kis széndarab fityeg a drót végén jellegű:-)
Szal amikor fortunás megoldás van, vagyis  nem marómotorban van a szerszám, hanem a motor fordulata áttételesen jut el a maróorsóra, szoktátok valamivel rezgésmentesíteni? Pl. szilentblokk a motor alá, egyéb?

bmejdz9nu

Ilyen megoldású gépet akartam csinálni... (persze a főorsót nem így...)
... és az asztalt fel és le mozgatással...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20gepek%20fotok/mimo30.jpg" border=0>

knifemaster

Miért jobb több tíz(száz) kilót emelgetni,mint a forgácsoló fejegységet?
Ráadásul egy ilyen mutatványhoz a gépváznak nem kicsit kell masszívnak lennie.
Tudom,hogy Te az egyedi megoldások felé hajlasz,de ezt a megoldás szvsz.csak pénzkidobás.