Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Basszus kellet két perc mire rájöttem, hogy miről beszélsz.....[#falbav]
Csak annyit kaptam el a szövegedből, hogy 15x2 meg hogy bolygós anya. Aztán csak nézem a képeket nézem, de nem fogtam agyilag, hogy mi is van....
Még mérgelődtem is hogy milyen vacak felülete van a tengelynek, meghogy hol van itt a menet ?
Aztán még1szer átolvastam a szövegedet. Akkor vertem bele a fejemet a monitorba, hogy 4 bekezdésű. Ez kimaradtt az első olvasatomban.
[#falbav][#falbav][#integet2]

7vpav5d32

Akkor vállalod???[#confused][#nevetes1]
Tiszta esztergályos munka!

svejk

Itt egy jó kis  http://www.rollvis.com/EN/resources/Catal-01-01-2008-AN.pdf" TARGET=_fnew>pdf
róluk, még nagyon f@sza kis motorszámítás is van benne.
nyomaték, gyorsulás, inercia, stb..    

4um5b65d

Szeretek foglalkozni az ilyen finom munkákkal !
Vállalom !

Addig kezd el összeírni az otthoni cuccaidat amit el kell majd adnod ha kiállítom a számlát.
[#nyes]

0gbwyh99

Sajnos még nem hoztam haza [#schmoll2] , majd hétfőn !

PSoft

Köszi stojka de a te megoldásod nálam nem járható út,mert mindenképpen az orsónak kellforognia.
Ez egy kész gépnek az egyik X orsója,hatalmas munka lenne átalakitani az egész hajtást.

3k74cecek

Ez most azt jelenti, hogy görbe az orsó, vagy a saját súlya miatt ennyi a behajlása?
Mekkora az átmérője ?

PSoft

Nem a saját súlyától hajlik be hanem görbe.
Úgy képzeld el hogy a két végén alátámasztod,és középtájon megnyomod a kezeddel.Egy egyenletes iv van az egész hosszban.
Az átmérőjét most pontosan nem tudom megmondani,de kb:25-30mm között van,és ötbekezdésű.

0gbwyh99

Valami motoszkál a fejemben . Tudjuk hogy a műanyag trapéz anyák felszivják a nedveséget (viz , olaj , szir , ...) , valamivel mégis illene (szerintem) kenni a TR orsót !? Van a "WÜRTH"-nek olyan spray fajtája amit úgy hivnak hogy "DRY LUBE" (SZÁRAZ KENÉS) ! Le fújod vele a motyót , pillanatok alatt megszárad és egy száraz sikos réteget hagy maga után ! Nem ragadós , nem zsiros !
Mit gondoltok róla ? [#confused]

4um5b65d

Meg lehet oldani ennek az egyengetését, de hogy fogod ezt forgatni ebben a hosszban? Ki fog hajolni az anyag. Tényleg csak az anyát tudod majd forgatni a tengelyen.

4um5b65d

Az biztos jó lesz kenésnek. Egyébként a műanyag adatlapok írják azt, hogy milyen sebességig lehet szárazfutással használni egy anyagot.
A poliamid és a polietilén nagyon jól elfut szárazon is, de anyát a polietilénből nem célszerű csinálni.

4um5b65d

Most jutott eszembe, bár nem ismerem az orsó előéletét, de nem lehetséges, hogy szándékos a görbítés ?
El tudnám képzelni, hogy a levegőben áll az egész orsó és a természetes behajlást ellensúlyoznák egy ilyen hajlítással.

PSoft

Az előéletéről amit tudok: Hobby CNC gép,épitője eladta szétszerelve elvitték új helyén összerakták és üt az orsó.
Valószinű hogy a szállitásnál,összerakásnál történt vele valami.
Ezt a "szándékost" kifejtenéd egy kicsit részletesebben? Mire gondolsz??

4um5b65d

Ha ez az orsó egy forgó alkatrész akkor nem lehet szándékos a hajlítás.
Amire én gondoltam, hogy az orsó fixen áll és csak a két vége van feltámasztva. Ebben az esetben van egy bizonyos belógása. Ezt a belógást lehet orvosolni esetleg úgy, hogy meggörbítik az orsót felfelé és mikor visszaengedik akkor beáll egyenesbe. De ez csak akkor lehetséges, ha az anyát forgatják , az orsó meg áll.
De szerintem valami nem stimel ezzel az orsóval. Ilyen hossz és átmérő adatokkal csak igen lassú forgást képes elviselni kihajlás nélkül. Rázkódna az egész ha kicsit is túlpörgetik. Igaz azt nem tudom, hogy voltaképp milyen gépről is van szó....

PSoft

Asztalosműhelyben használták előtte,ajtólapokat bútorlapokat munkáltak meg rajta.
Az új helyén a Z tengely átépitése után lézeres márvány,gránit gravirozás lenne a fő feladata.