Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ha jól értem akkor mondjuk egy csapágyat akarsz illeszteni egy tengelyre, hogy csak úgy cuppanjon??
Közelítsd meg a méretet plusz 1..2 századra (mikrométerrel mérj) és utána a felesleget csiszolóvászonnal vedd le nagy fordulaton....miközben az ADOTT csapágyat próbálgatod. Az utolsó esztergályozó fogás 2..3 tizednél ne legyen több, és a kés jó éles legyen.  
Ez persze csak az én módszerem, lehet hogy mások másképpen csinálják.

D.Laci

Na, ja…. Ha már vinklibe állítottam…
Ha nem állítanám vinklibe a két deszkát az elején….

Nem az elvvel van a probléma!!!!!!!!!  A Leírással.  
„Egy pontból kiindulva az egyikre”, de hol legyen az a pont? „az egyikre 60cm-t, a másikra 80cm-t jelölünk föl” , de hova???  A deszka közepére, vagy a deszka másik szélére?

3rymb5s35

Igazad van!
Most nem tudom pontosítani, de még ma rajrral ilusztrálva leírom.

000000000

Köszönöm a hidraulikával kapcsolatos hozzászólásokat, tanulságos volt, közben találtam egy kis olvasnivalót is: http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/Hidraulika%20-%20tank%f6nyv.pdf" TARGET=_fnew>Hidraulika - tankönyv
Egyelőre olvasgatok, valószínűleg maradok a kézi hajtásnál, de kíváncsian várom Lámpás leírásait is.

000000000

Ertem mar, mi volt a problemad. Nekem fel sem tunt... A forumon jelenlevokrol feltetelezem, hogy azert nem problema megerteni egy ilyen dolgot. Persze meg mindig fenall az a lehetoseg, hogy magas IQ-val rendelkezik es Kasparov (nem tudja megkotni a cipofuzojet), stb mintajara alap dolgokat nem tud megoldani. (:

airfoil6205

Akinek ilyen egyszerű segítségre van szüksége biztosan nem CNC-t épít, nagyon nehéz olvasni a fórumot ebben a formában, az ilyen hozzászólások miatt hamar eltűnnek a jó mechanikai ötletek, én ezt nagyon sajnálom, amúgy magam is használtam már a bemutatott módszert, kutyaházat építetünk akkor éppen és nagyon jól jött hozzá az ötlet.

000000000

Kristály Árpád

HalihóÓÓÓÓÓ.... LÁMPÁS!
Azt hittem elvesztél a nagy munkálatokban.....
Ezek szerint minden rendben....?
Műhely indulásra kész?
Üdv.:Árpi

vthgizrff

Lehet, hogy megköveztek érte, de muszály vitatkoznom azokkal akik azt állítják hogy ez a fajta derékszög mérés-ellenörzés az építőiparba való. Lakatos szakmában bevált dolog, hogy négyszögeknek a két átlóját hasonlítják össze. Ezzel ellenőrzik a merőlegességet. Ez a módszer gyakorlatilag ugyan azon az elven alapul.

airfoil6205

3rymb5s35

No itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/080506/Dereksz_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>derékszög

Tegyük fel, hogy két zártszelvényt akarunk összehegeszteni, úgy ahogy a képen van, derékszögben.

Robika37

Üdv!
Nem kötözködés képpen, de amit leírsz az csupán arra jó, hogy két kupacot alakíts ki. "Aluminium hulladék/ vizsgáljuk még?" nevü halmazokra gondoltam. Ifa gépjármű és traktorok környezetét hanyagoljuk mint beszerzési forrást.
Szép napot! Robi

Robika37

A könyv OK !
Ajánlom mindenki figyelmébe aki ilyen dolgokkal kezd foglalatoskodni.

Üdv: Robi

000000000

tg 60/80=36,869897645844021296855612559093
tg 60,2/80=36,961460939072769872099013930976

Nem olyan rossz ... tized fokos a pontossag...egy meroszalaggal is.

3rymb5s35

Szemmértékkel sem kisebb. Ha nincs más...