Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Jesszus :) Valami terhelés is van már rajt?

7vpav5d32

Egy gagyi felsőmaróval próbáltam. Nem mertem csak styrolban járatni. Félelmetes :-). Az jutott eszembe mikor gyerek koromban tv-ben néztem a hoki meccseket. Mail megy.

3vv2btrhv

nagyon várom a képeket !!

3rymb5s35

Köszi a hozzászólásokat!
Robika37-nek különösen.  ... vacsira kevesebbet eszek.

A hidraulikás téma azért vetődött fel bennem, mert ahoz a két szivattyúm megvan. Nyomásszabályozót meg kapnék valamelyik cimborámtól.
A legfőbb érv az lenne csak mellette, hogy talán nem lenne olyan nehéz a függőleges tengely.
De már kezdem elvetni a dolgot.

000000000

Igaz ugyan, hogy nem kapcsolódik szorosan a CNC témához, de talán ide illik:
Szívesen elszórakoznék a hidraulikával, de nem igazán tudom, hogy merre lenne érdemes elindulni, milyen alkatrészeket, építő elemeket lenne érdemes beszerezni. Első körben arra gondoltam, hogy építenék egy lemez élhajlító gépet, valami ilyesmit, csak kisebb méretben.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/54_12.JPG" border=0>
Arra gondoltam, hogy egy hidraulikus emelő alkalmas lenne az erő biztosítására, de kellene valami módszer, a kézi pumpálás kiváltására.
Ha valakinek van javaslata, azt szívesen venném. Elméleti írományok is érdekelnének a témában. Hátha van valamilyen "Nagy hidraulika tankönyv", vagy leírás az interneten, de sajnos eddig nem nagyon találtam.

svejk

Autók kormányszervo szivattyúja. általában 40-100 bár nyomást tudnak, vannak villanymotorral (12V)egybeépített tipusok.
Vagy komplett hidraulika tápegység tartállyal motorral cakommpakk kb 1/8 köbméteres méretben.  
40-300 Bár-ig. a használt árak is a nyomással négyzetesen emelkednek :)

ybm4ifb

Sziasztok
Azthiszem hogy nekem van ilyen kormányszervo szivattyum (ugygondolom hogy a meghajtó motor miatt cserélték garanciába ki)
Ha érdekel valakít..valamire elcserélném.

Bicska

Vaterán néha szoktam látni eladó targonca hidraulika-szivattyúkat, régi békebeli gépekhez való, de még "zsírpapiros" alkatrészek.

Robika37

Üdv!
Ha egyedi dolgokat akarsz hajlítani esetleg préselni akkor inkább haggyd kézi hajtányosra. Azzal lehet "érzéssel" dolgozni. Különben kell hozzá egy állítható nyomáshatároló olyan ami bírja  az állandó állítgatást, tekergetést (na olcsóba még nem láttam)
Nyomóerőt ki tudod számolni: dugattyú felület X nyomás
Ehhez szükséges elektromos teljesítmény: nyomás (bar)*folyadékhozam(liter/perc)/600= szüks. teljesítmény (kw)
Csalafintaság a dologban álltalában a szivattyúknak a szállított mennyiségét cm*3/ford-ban adják meg. Kérdés mennyire pörögjön. Fogaskerék szivattyút álltalában 400-500 ford/min alá 1500 ford/min fölé nem szokták forgatni, ha áttételezni támad kedved.
Mert ugye az a teljesítmény igény szokott érdekesen alakulni.
Álltalában az alapcélokat érdemes fejben letisztázni, mert itt nem nagyon vannak kompromisszumok, sajnos ezek a kütyük ismerik legjobban a fizikát.
A vezetékes ivóvízhállózatban van kb 3-6 bar itt meg , hogy erő is legyen kb 60bar- csillagos ég(vagy a leggyengébb elem szilárdsága).
Nagyon veszélyes dolgok ezek, tessék észben tartani!!!!
További szép estét        Robi

bmejdz9nu

Én el bírnák képzelni egy "hidraulika és légtechnika" (vagy valami hasonlót - nem tudom a gyűjtő megnevezését) topikot is...
... mert ugyebár szorosan kacsolódik a téma az ipari vezérléshez és hajtás technikához... azaz a CNC kiegészítője.(?)
... azaz más a célja... de azért "tesó" a dolog ...

lari

www.gimex.hu
Ez a cég győrben található és szinte mindent megtalálhattok náluk ami hidraulika és pneumatika. Hónolt csövektől a krómozott hengerszáron át a lekülönfélébb szelepekig, szivattyúkig minden megtalálható. Én már voltam náluk vevő. Árak tekintetében mindenki döntse el maga, hogy jó áraik vannak-e vagy sem....? :-)

yuagaci9g

Hello Peter!
Kerlek, csinalj egy topikot!

Legyen, mondjuk ``Muhely Forgacsok``

Igerem, mar holnap toltok bele par jol hasznalhato fenykepes otletet, kezdetnek.

Molinarinak is van mutatnivalom, 50cm-es lemezhajlito, autoemelovel.  

bmejdz9nu

[#hehe] Meg világítástechnika topikot... ahol Lámpás lenne a "topikvezető" ... [#wave]

000000000

Szerintem a gimex elégé drága bolt ,de kiszolgáást és választékot tekintve messzemenően tulmutat a versenytársakon.Árait nézve inkább a hidraulikabolt a nyerő. Aki gondolja keressen rá

yuagaci9g