Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

000000000

Sziasztok!
Kész lett a fortunám, MK2-es kúpot tud fogadni 10mm-es behúzószárral.Ma megmértem a futás pontosságát, 0,025mm, szerintem ez ebben a kategóriában megfelelő. Majd a nagy fordulatú talán pontosabb lesz.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/fortuna/dscf0991.jpg" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/fortuna/dscf0993.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Nem éretem a szerkezetet... melyik felére mi fog csatlakozni?

000000000

Pedig szerintem egyszerű. Baloldalt az MK2-es kúpban van egy MK2/B16 tüske, jobboldalra kerül majd a szíjtárcsa.

000000000

Péter, ha visszaolvasol a topikban, le van írva minden.

bmejdz9nu

Csak arra gondoltam, hogy a BF20 MK2-es kúpban alig alig mérek hibát... de amikor már az MK2/ER befogató is bent van + a szerszám... hát... már nem rózsás a helyzet... "felnagyolódik" a hiba...

A Teknomotornál pl. (remélem nem reklám :) a ER patron kúpban szinte semmit nem tudtam mérni* (ezredes órával)...  
DE! A patron hibája + szerszám... már nem zéró!

* Van egy sanda gyanum... a kúpot - legalábis a legvégső finomító esztergálást - saját magával csinálják... azaz a motor maga forog... az esztergakésnek :) Másként hogyan lehet ilyen kicsi hiba, hogy "mérhetetlen" az ezredes tapintóval... ?

7vpav5d32

Hali!

Én is futtattam már a kis 240-es mocikat. 1:1-ben 16/4-es tr orsóval. Reggel 6-tól mostanáig szaladgált a kicsike. Most már van vagy 25fokos a motor. 5-6000mm simán megy csak a gép lábait kell megerősitenem mert ingadozik a 60X40X3 z szelvény. 7000mm-nél már a hüllő köhög egy kicsit.

Kristály Árpád

Péter!
A végső méret szerintem köszörűléssel érik el....esztergán ez a hibahatár nehezen hozható...
üdv.: Árpi

3vv2btrhv

csiki !!!
mit mozgattál vele ???

000000000

A Te fantázia világodat mozgatta!:)))))))))

Szedlay Pál

Mekkora volt a tömeg amit mozgatott?
Itt nem a gép össztömegére az asztaléra gondolok.

7vpav5d32

Hidas gép. Talán 15-20kg lehet az a tömeg amit annak a motornak kell mozgatni. Ha megkapja a ruháját akkor lesznek képek is.

D.Laci

Akkor lazán be lehet iktatni egy 1:2, vagy akár 1:3 áttételt.

bmejdz9nu

Persze.. lehet de a köszörülést mint olyant sajnos még nem ismerem...Tehát ezt pontosan megitélni sem tudom... (de tudod, hogy megfogott a vásárban :) Majd egyszer...