Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

http://www.diy600.net/" TARGET=_fnew>Itt is rdemes nézelődni.

dg8n4i8x

Gratula a gépedhez! Nagyon jól néz ki! Remélem lassan nekem is lesz időm összerekni az UHU-t és én is kipróbálhatom az e240-et, meg a nagyobb szervómat is... Aztán megalapítjuk az UHU-e240 fun clubot... :)))

000000000

Ha nem órázom ki a fortuna házát, akkor nem központos és a kúpszög nem stimmel. Befogtam egy MK3-as kúpot két csúcs közé és a késszánt mérőórával hozzá állítottam.

000000000

Szia Egyújabbgépépítő!
Gratulálok a gépedhez, nagyon jól néz ki.
A Powerbeltnek nagyon jó árai vannak,e-mail-ben rendelted meg?

000000000

Nagyon jó ez az oldal .

000000000

Ez is jó oldal, nem semmi, amit csinált.

Egyújabbgépépítő

Telefonon, nagyon remdesek voltak és 2 nap alatt megjött postán. A szállító:  
Sós István
Bánki-Sós Kft
1221.Budapest Baross u. 8.
Tel./fax : 06-1-226-7649
Mobil : 06-70-315-4311

Kristály Árpád

Hallihó!

Nekem a Z-tengely tetszett a legjobban....
Nagyon jó ötlet letisztult forma stb.
Aprópó....
Sok jó ötlet....végig kell nézni...
Üdv.: Árpi

000000000

svejk

Egyújabbgépépítő!
A gépezeteden látható T-nútos asztalról még mesélhetnél egy kicsit...
Nagyon gyárinak néz ki.
Tudod, beszerzés helye, ár, stb...

000000000

Nagyon úgy néz ki, mint az ISEL PT25/375. 100 mm-ként darabolják. Tavaly egy 500 mm-es darab kb 35e Ft volt. Nade majd az gazdája megmondja a frankót.

Egyújabbgépépítő

Hát igen a kíváncsiság.
A talin vettem egy fél gépet.
Az asztalt látjátok, sajnos kissé rövid. Asztal mozgás 500 mm, a hossza csak 400.
Volt benne egy darab golyós orsó és 4 lin tengely csapágyakkal, abból lett a Z tengely minden problémájával együtt.
Van még egy léptető motor.

bmejdz9nu

A gépedről nem tennél fel egy "előzetes" videót? (#2991) Te vagy az első aki valóságban befogta az E240-es motort... Oly kiváncsi lennék... :)

svejk

Igen, egy jó videó és az áttélről írt barátságos ár lehet hogy egy párunkat elmozdítana az áttételezés/direkthajtás ügyében.
(Nálam az áttételezésnél leginkább az ára okozott eddig fejtörést. (10 ezernél alább nem kaptam árajánlatot egy tengelyre :( )

bmejdz9nu

Hát ugyebár erről már sok-sok "eszmecsere" volt... Jó lenne ha valaki "megtérítene"...

Sajnos a videó gyűjteményeben sincs ehhez a géphez hasonló (sőt áttételes sem nagyon) videó...
Nem kertelek... nagyon kiváncsi vagyok! Nem csak az áttétel ára miatt, mert szerintem az áttétel ára már szinte "semmi" a "kész gép" árához képpest...
Annyi E240-van már a fórumtársak birtokában... hogy gondolom más is kiváncsi lenne... Akkor is ha csak egy tengely mozogna...
(ma meglesem majd a német fúrumon is nincs e valami fejlemény... E240 ügyben...)