Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Van egy amerikai fa megmunkálo gép ami igy van megoldva .Járható ut !

000000000

Köszönöm! A szárra nincsen ötleted, hol lehet kapni? Mert gondolom a dremel szár az vékony, nem bírná a nagyobb orsó-, marótömeg tehetetlenségi igénybevételét.

000000000

Bocsánat a zajongásért, most már találtam többet, logikusan az egyenescsiszolókhoz (kress, metabo árulnak ilyent, nem is olyan horror áron).
Köszönöm a segítséget! [#vigyor2]

000000000

Zajongok tovább:-)
http://www.suhner-transmission-expert.com/site/index.cfm?id_art=14309&vsprache=EN&gclid=CKvizoHk_5ICFQtjMAodbyyKBw" TARGET=_fnew>Itt a második képnél nagyon extra tengelyek
Én persze maradok a gagyiknál, de hátha valaki extra hajtáshoz szeretné...

000000000

Zajongás:-)
http://www.metalcarbon.hu/upload/images/File/RemaTT-EF.pdf" TARGET=_fnew>Ebben a pdfben a 19-es oldalon vannak extra tengelyek.
http://www.metalcarbon.hu/" TARGET=_fnew>ez a meg a cég

3rymb5s35

Az ország melyik részén laksz?
Biztosan van a közeledben olyan iskola, ahol forgácsolókat tanítanak. Ott biztosan tudnak kúpfogaskereket készíteni. (bár biztos nem olcsón)
Esetleg nézz körül mezőgazdasági gépalkatrészesnél. A kombájnok kukorica adapterének százlehúzó hengereit is kúpfogaskerekek hajtják. Emlékeim szerint a nagyobbak kb 100mm-esek lehetnek.
Esetleg autóbontóban nézni olyan fogaskerékpárt, amit át lehet alakítani.
A flexibilis hajtásban én nem bíznék. ..csak, ha fát akarsz marni.

000000000

Hmmmm. Megkérdezem a bánki donátot, pont szembe van (blaha, népszínház u.).
Egyelőre be vagyok lelkesülve a flexi szárért, és természetesen fémre kellene, rendes, marós fogásmélységgel...:-)
Lehet, hogy nem lesz jó, nemtom.
Mi miatt nem bíznál? Dremelen is jó...
Én meg a 450w-os villanymocit kötném össze a dönthető fejjel...

000000000

Vagyis a flexi szár csak erőközvetítő, ténylegesen egy tengely.

000000000

Szal nagyon tág mozgásteret engedne, hiszen a marófejet, ha úgy szottyan kedvem, rögzíthetem akár a T nútos gépasztalra vízszintesen, vagy amit akarok, hiszen a motor is arrébbrakható, nem muszáj rögzíteni nagyon fixen...

3rymb5s35

..lehet hogy igazad van. Azt kivénim sikerüljön!

3rymb5s35

Bocy mellé ütöttem!: Azt kivánom sikerüljön!

000000000

Lehet nekem csaloka a kep, amin egy marogepen van a vertikalis fej - mekkora tulajdonkeppen?
Mekkora kup van benne?

000000000

Sajnos, nem pont ugyanolyan. 20 cm magas, 16 cm az átmérő, a főorsó finom állítása 3 cm, patron megy bele, 12-ig. A nyakra viszont az eszterga tokmánya prímán felmegy! A főorsó átmérője 4 cm. Az egész szép halvány almazöld színű. A csapágyak magyarok, és csinos zsírkeverő lapátkák vannak rájuk szerelve.
Ígérem, jövő héten lesz fénykép!

000000000

Csak azert szoltam hozza, mert megszolalasig ui. vertikal fejem van az egyik gepemen. Az viszont "ket emberes" es "picit" nagyobb, mint egy 450W-os villanymotor. Ami neked van, az ennel sokkal finomabb joszag akkor.  
Dobtam egy e-mailt is.

000000000

Köszönöm, mindjárt nézem! (ui: szerintem az enyém kézi egyetemes marógép vertikálfeje lehet).