Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Forgasd el magadnak!   :)

Ez egy 3D-s PDF fájl, ha Adobe Reader 8-at használsz engedélyezned kel a 3D-s megjelenítést, és akkor forgathatod, metszetet készíthet stb..  

svejk

Direkt ez miatt feltelepítettem a 8.0-ás reader-t, de kár volt :)
Nem bántásként de ez nem terv hanem esetleg elképzelés.  
Ilyet már sokat láttunk tőled :(
Éjszaka álmomban részletesebben elképzelem a dolgaimat.
Tibor, így sosem lesz normális géped!
Hibát mindenben lehet találni.
Tessék nekiállni fürészelni, hegeszteni, fúrni faragni, és ha kész lesz Te magad is rájösz hogy mit kell majd másképp csinálni.
És többet tanulsz belőle mint amit itt mi tanácsolni tudunk szinte látatlanba.

3vv2btrhv

Svejk = vázlat . igen igy pontososabb .
D.Laci = Igen EZ az alap ötlet de a megvezetés az teljesen más .
Molinari = Kiváncsi vagyok hányan tugják megnézni és értelmezni . ( nem csak azok akik beirnak , hanem sokan vannak aklk csak olvassák a forumot )

000000000

Nem az a bajom, hogy nem tudom megnézni, meg forgatni, meg metszeteket készíteni, hanem, hogy ez egy feje tetejére állított gép. Tudom, hogy lehet forgatni, de nem tetszőlegesen. Próbálj egy talpán álló modellt körbevizslatni, meg egy fejtetőn állót is és tapasztalni fogod a különbséget. Az skp-t nem azért említettem, hogy azt tedd itt közzé, a 3d pdf sokkal alkalmasabb a publikálásra.

Most látom csak, hogy nem is fejtetőn áll, hanem csak az orrára billent.

3vv2btrhv

Molinari = ha az abode 8.1 -el nézed meg akkor ugy forgatod ahogy akarod , de az alap értelmezett beállitás lehez hogy nem jó , erre még figyelnem kell . De mi legyen az alap beállitás ??

000000000

Alapbeállításnak nem lenne rossz, ha a gépből kiálló lábak függőlegesen lefelé mutatnának.
Nézd meg pl. a pdf -edben a felülnézetet. (Modellstruktúra be/kikapcsolása ... Top)

Tényleg ez lenne a géped felülnézete ?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/Top_view.gif" border=0>

3vv2btrhv

A Kecsapban kezdtem el rosszul rajzolni , ott volt fejreállitva . Köszi a kijavitást , figyelni fogok erre is !!

3vv2btrhv

Javitottam , most nézzétek meg

000000000

Ez lényegében egy EZ router!
Maffi barátunk hasonló elvű gépével már jól megszedte magát úgy, hogy bagóért csinálta  
a mechanikáját. Köszörült tengelyek nélkül, csapágyak a szögvasak tetetjén és kész. Még a festésre, sőt még a rozsdamaróra sem költött egy kanyit sem....

2nbj3n5m

Tibor.
Kivánom,hogy elkészüljön a géped és a mostani
gépedet összetartó 30Db asztalosszoritot eltudd
a kert végébe jó mélyre ásni.
Janko

3vv2btrhv

Janko= ez a filingje a gépemnek . ettöl egyedi !
Géza = ami jó azt utánozni kell !!

000000000

Szia janko!
Küldtem e-mail-t, megkaptad?

vthgizrff

Szia vbodi!
Nekem nem vált be fortunához a kúpgörgős csapágy. Már 3-3500 fordulaton is túlmelededett.
kíváncsian várom, hogy Te milyen eredményeket érsz el vele.

000000000

Igen, erre gondoltam, így jó lesz. (Bár mintha mostanra meg a megmunkáló motor elvégezte volna a haladó jóga tanfolyamot és erőteljes levitációba fogott volna. :))

3vv2btrhv

csak a szemlélhetöség miatt (robbantott ábra )