Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

robroy007

én vastagabb csövön vinném amúgy, hogy ne essen a nyomás ha a gép előtt úgyis van valami előkészítő szabályzó egység

a szövet betétes csövek ára talán kedvezőbb és még slagnak is jó lesz ha megunod a levegőt [#kacsint]

a gép előtt állnék át legfeljebb a csatlakozásnak megfelelő módon akár mechman csőre vagy csak simán egy gyors csatlakozós spirál tömlővel a falról a géphez

sufnituning

Mielőtt satut vennél!

teszteld le![#csodalk]

jani300

Végignézted ? Én nem bírtam végignézni .
Ennél már csak azok marhábbak akik mindent szétnyomnak egy  jó nagy hidraulikus préssel .
Nincsen bennük semmi tisztelet a gépek iránt .
Tudom hogy a nézettségért csinálja , de akkor is .
Nekem még volt iskolám , ezek csak ytubberek ....
Persze láttam én régen is hasonló mentalitású egyéneket  , szóval nem vagyunk egyformák :)
Már nem emlékszem ki írta hogy volt hogy eltört egy kettes fúrót , mert hát leesett :)

Vetesi75

Ne nézd végig! Lapozz inkább 35:00-hoz, egy méretes harántgyalu van a háttérben!

(Azt a "Bull Dog"-ot akárki is hegesztette, nagyon értette a dolgát.)

jani300

Én ezt néztem délután .  Elég hosszú , de sok érdekes megfogás , célszerszám van benne .
Az előző hozzászólásomat pedig felülbíráltam , komoly dolgai vannak a palinak .
Pont egy szerencsétlenül készült videója volt ez az ominózus . Ügyes csak a barbárkodás nem tetszett .

fn47xk7ei

Nem tudom van-e erre ötletes megoldás: rengeteg Merlin Gerin kismegszakítóm és más c sínre rögzíthető termékük van amit használni szeretnék még. De szinte mindegyiknek el van törve a kis műanyag "pöcök" ami a c sínhez való rögzítésre szolgál. Van-e valamilyen egyszerű megoldás ennek kiváltására, hogy ne kelljen csak úgy kidobálnom ezeket a műszaki csodákat? Pazarlás és környezet szennyezés lenne, no meg sajnálnám is őket.

RJancsi

3D nyomi valami erősebb anyagból, pl. PETG, ABS?

xg2w6ib9x

Nem értem, mi a gond ezzel?
Összehasonlítanak több gyártmányt, keresik, hogy melyik a jobb, melyik a hitványabb.
Egy autó töréstesztjéhez is muszáj összetörni azt, hogy hiteles eredményeket kapj.
Ha csak nézegetjük, és "tiszteljük a gépet", abból pont a lényeg nem fog soha kiderülni, hogy egy adott szituációban mit bír a teszt alanya.

jani300

Láttam régebben is videót tőle ,most is néztem párat .
Úgy látom neki és remélem nekem is elég ránézni egy satura maximum széttekerni és látszik mi várható el a satutól ,nem kel barbárkodni vele .
Tehát mindenképpen sima cirkusz ez a videója ,ez nem tetszett .
Szerencsére a többi videója alapján profi .
Egyébként két 125 ös és ha nagyobb kell egy 200 as magyar satut használok . A 200 as az nemigen törik :)

xg2w6ib9x

Ok, lehet hogy Nektek kettőtöknek elég ránézni valamire és már tudjátok a frankót. Viszont azt gondolom, hogy a legtöbb ember nem rendelkezik a vizuális anyagvizsgálat (Röntgen-szem) képességével, nekik ez támpont lehet.
Végül is a puding próbája az evés.
Egyébként meg ha már szóba hoztad a gépek-, meg a szerszámok tiszteletét ezzel én is egyetértek, csak annak arányában osztogatom a tisztelete, hogy mit teljesít az eszköz.
Ehhez meg kell némi bizonyíték, az nekem nem elég, hogy vasból van a cucc

jani300

Én nem szeretek semmit eltörni .
A  szorítóerőt nézegette először .
Ha az ember szétcsavaja a csavar menetátmérőből emelkedésből számítható a szorító  erő !
A konstrukcióból (középen furattal gyengített orsó ) jól közelíthető mit bír .
Ugye nem hosszabbítunk rá a szorítókarra !!!!!!!!! (max megküldi az ember kalapáccsal :)  )
No de én tanultam is hasonlókat , és ugye kalapáccsal ügyködve hajlítani komolyabb erővel arra a kovácssatu való , mivel kovácsacél már az anyaga is nem öntvény !
Az én időmbem a barbárkdóknak még simán lenyomhatott egy pofont az oktató , nem volt ez ördögtöl való tett !
(Sok ytubbernek ma sem ártana )
No , simán a divat , és a balfék "gondolkodás mód" , ami nagyon irritál .
Aki ilyeneket elkövet az nem szakember , minden szerszámot a maga helyén rendeltetés szerűen kellene használni !
Igazából ezen a fórumon nem hinném hogy kellene hasonló hozzászólásokat írnom .
Érdemes megnézni a filmet amit az este linkeltem , ott nincsenek barbárok ,csak simán dolgoznak !
Ebből ne legyen harag , csak a véleményem ,nem több .
Tisztában vagyok vele hogy ma mindenki alapból mindent tud , csak a mi fejletlen korosztályunk tanult ,pár évet , műhelygyakorlat , technólógia és hasonló értelmetlen dolgokkal folalkozva .
Ne vedd személyeskedésnek , de még reszelni is meg kell tanulni ,az sem megy csak úgy .
Kisflexelni mindenki tud (legalábbis úgy érzi ), Azért egy 2000 w körüli 230 as flextől , már a nagy többségnek tele a gatyája , ha az első malőrt megúszta :)

PSoft

Nem 'vagyol ám egyedül! [#kacsint]

jani300

Kis gondolkodás után ,még egy utolsó , más oldalról való megközelítés .
Egy komoly szakembertől én elvárnám hogy ilyen dolgokat ne tegyen közzé !
Van egy olyan dolog hogy példamutatás , szakmai büszkeség , az nem engedne ilyen dolgokat közzé tenni .
Valószínűleg elavult a szakma szemléletem , de szerintem nem bennem a hiba :)
[#integet2]

Csuhás

Teljesen egyetértek a véleményeddel. Ha az ember valamit elront, akkor néha megosztja, hogy más tanuljon belőle. Ha jól sikerül valami akkor azt büszkén meg lehet mutatni. No de szándékosan elbarmolni valamit, csak a mert nagy nézettséget hoz, nos ez nagyon nem szimpatikus.

Szalai György

Nem találja a zsák a foltját?
Olyan kuka kell neked, ahová sok jó szerelő sok rossz kisautomatát dobál. Szelektíven.
Többnyire ott bőviben van egészséges sínrögzítő. Le kell szüretelni.