Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

,,Valaki mondja meg, kinek kell hinnem,
Valaki mondja meg, kinek nem,"
(Déry Tibor)

Valaki mondja meg. . .  erre a ,,teszt"-re
mért van szükség, vagy miért nem.

Ekkora erők tizedével sem húzunk meg egy satut soha.
Normálisan használva ezek közül a leg gyenguszabb is bőven megteszi.
(32:47-nél a piros gépkulcs megmutatta, hogy hol lakik az erő. Mikor pár éve elém került egy példánya, éreztem, hogy nem kell azt nekem otthagyni. Most büszke vagyok rá, hogy van egy olyanom.)

Rabb Ferenc

IdézValaki mondja meg. . .  erre a ,,teszt"-re
mért van szükség, vagy miért nem.

A pénzért. Több mint öt millióan nézték meg kb egy év alatt. Nem egy LOTTO főnyeremény, de fizetnek érte.

És ma már semminek nincs értéke - még a satunak sem - csak ára...

PSoft

IdézTöbbnyire ott bőviben van egészséges sínrögzítő. Le kell szüretelni.

Ez igaz, de még mindég ott az első mondatod...
Nem fogja találni a zsák a foltját, mert ahány ház, annyi folt.
Mustot meg ugye...egyikből se lehet préselni. :(

sufnituning

Örülök, hogy ennyi véleményt olvashattam.Érdekes volt látni a reagálást.[#eljen]

Elsőre bennem fel sem merült az, hogy ez a film a pusztításról szól.
Inkább a szerszámok tesztelését láttam.

Az a  kérdés, hogy akinek ilyen műhelye van, ilyen gépekkel, az miért pusztítana? Lásd gyalugép, forgófejes vízesvágó, stb.
És folyamatosan mérte az erőértékeket műszerrel, ami inkább tesztnek bizonyult.

Szinte mindennap használok satut, gépsatut, aminek elsődleges értéke,
hogy biztonságosan megfogja a munkadarabot, tartós és sokat kibír.

A kis gyenge bóvli satukkal nem végezhető komolyabb munka, amellett még balesetveszélyesek is.

Kérdés, ha végignézted a filmet, melyik satut választanád?
Valamilyen irányba vitt, vagy nem? Elvinnéd azt amelyik első húzásra széttört?

Amúgy meg ez is csak egy vas, ha sz@r, akkor a kukában a helye, nem lehet értéke, legalábbis munkához kapcsolódva nem.

Mondjuk egy vitrinbem szépen mutat bugyikékre festve, van akinek úgy is nagyon tetszik.

Az autókat is törik a "barbárok", de hány emberéletet mentettek meg a teszttörések? Vagy maradtunk volna a zaporozsecnél?[#nemtudom]

Én értékesnek tartom az ilyen teszteket, még ha pusztítással is jár.

Ahol pusztulás van, ott új élet is lesz.

Kicsit sajnálom, hogy többeknek a pénzszerzésről és rongáláslól szól ez a film.

De ha a filmmel nem is keresnek túl sokat, én biztos vennék a piros satujukból és ha más is így van, akkor már többet is kereshetnek.

sufnituning

És még annyit hozzáfűznék, hogy a rosszulteljesítő "szerszámok", azok nem szerszámok, csak vasak.

Szalai György

És nem lehetne most kivételesen, a bográcsgulyás hozzávalóiból kiindulva, vaníliás pudingot kavarni? Dehogynem.
Ki sínrögzítőt szüretel, arathat mustot is. Ez a csereüzlet nevű nagy varázslat. [#vigyor2]

PSoft

Franc tudja miért...régóta kedvelem olvasni amiket írsz.
Sokszor többször is...most is többször is. [#vigyor2]

fn47xk7ei

Az a baj, hogy a környékemen egyetlen egy olyan valaki van aki a kukába dobál kismegszakítókat... de ez az ember én vagyok.[#sir] Már nagyon unalmas ez a Merlin Gerin probléma-téma de eddig nem találtam megoldást rá. Persze vannak más típusúak, azzal nincs ilyen probléma.

xg2w6ib9x

jani300

Ez a satu :)
Csak ezt használom lakatos satunak (ezt a típust ) , másikkal nem kínlódok .
Ne vegyétek annyira komolyan amit írtam . Nem teszik a barbárkodás ,nekem , ennyi .
Azok a satuk nagyrészt hobbira ,fára műanyagra valók inkább , játszani , asztalosnak ,stb .
Nem hiszem hogy használnál ilyesmit . A vízvágó király ! :)
Ha valakit megsértettem elnézést kérek , nem az volt az igazi szándékom .
"Az autókat is törik a "barbárok", de hány emberéletet mentettek meg a teszttörések? Vagy maradtunk volna a zaporozsecnél? "
Nekem a T34 már megfelelne :)
Szép estét mindenkinek !

sufnituning

T34? Jó vegyük azt![#kacsint]

jani300

Ha már satu , itt van két kép , a ződ az örökségem.
A kék csak egy apró kézisikattyú .
A satu meglepő hasonlóságot mutat szerkezetileg avval amit előzőleg feltettem .
A szervizvezető ,rendszergazdámnak ez éppen méret :)
Nem tesztelhetőek :)

PSoft

IdézNekem a T34 már megfelelne

Igaz hogy nem T34, de...
Intézzek egy példányt Neked? :)

jani300

Köszönöm szépen de ez nekem sérülékeny :)
Hordtam a csúcsforgalomban dolgozni a gyereket ,onnét jött az ötlet .
De pár napja már megvan jogsija , már kocsim sincsen , csak az fog hiányozni hogy hazafele útba esett a méh telep :)
De valószínűleg benézünk majd egy teherautóval ,rajta egy PW550 nel :(

KoLa

Én sem szeretek eltörni semmit sem!szinte fáj! egyetértek veled!
Nem győzöm a munkatársaimat csillapítani! a nagy hozzánemértésük közepette, mikor túlterheléssel akarják a céljukat elérni!

Sokan olyan okosak, hogy elolvassák a gépkönyvben leírtakat, és napi szinten túlterhelik a gépeket, mert ezt bírni kell neki
Ez, a más fa.....l verni a csalánt, szindróma.
A saját gépét az ember, nem terheli túl!

Amerikában! ez a srác feltalálta az én húsz évvel ezelőtti eszközeimet( mint látom ) a zártszelvényszerkezetek és egyébb hegesztési, derékszögelési munkákra.
Sorozatgyártás, és reklámozással megerősített bemutatók a YT-on.
Ez itt Amerika!

Megveszel tíz satut, és széttépheted, már a Tied! azt csinálhatsz vele amit akarsz!

Nekünk szegényeknek ez felháborító! mert az az első kilenc milyen jó lett vóna' nekünk!
Sajnos ez az életszínvonalunkból adódik, mert spórolnunk kell mindenre, és ha, megvan óvjuk!

Sokan ezekből tanulnak. és a Fireball tool-tól vesznek majd ilyen erős satukat, mint az utolsó! a győztes, ami a srác saját fejlesztése, és mint mutatta megállja a helyét!( ez egy hosszabb fejlesztés volt mert annó úgy kezdte hogy, hogyan kell a zártszelvényből kivenni a belső varrat túlfolyást! )
Bár ezek vasból vannak, de az erők eredője jó!

Nekem még az jut eszembe hogy, a MachTech-en a Német,a satuba befogott egy kb 30x50x80as rozsdamenetes anyagot,de csak úgy egy kézzel húzta meg a satut lazán, na ebbe az anyagba 10mm mélyen beindult a 8-as maró, hogy kimarja az SX betűket,megvan még valahol de nem rozsdásodik.

Nem tudunk versenyezni ezekkel a fiúkkal akik örököltek egy ilyen jól felszerelt műhelyt!
Ott már ez megszokott, van minden, és feküdhetnének a szobában is a TV, vagy a YT előtt, csipszet zabálva.
Nem! ezek a fiúk alkotnak, lehet hogy nem fél óra alatt mint mi, de ott, van ára az egyedi gyártásnak!
Régóta nézem a srác videóit, szerintem ez már a második ilyen pusztító videó,de a többi kreatív, alkotó jellegű!