Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

KoLa

Mindíg későn jövök, de ez jó!
"Az a baj, hogy a környékemen egyetlen egy olyan valaki van aki a kukába dobál kismegszakítókat... de ez az ember én vagyok"
[#eljen]

sufnituning

Egészségetekre!

KoLa

Van a cégnél egy Mengele cnc élhajlító!
Ez az a Mengele család, akiknek a sarja a koncentrációs táborban 'gyógyította'az embereket, ez mint kiderült a későbbi orvostudományra nagy hatással bírt!
Mindíg be kell áldozni, hogy lépj egyet!és amikor már történelem, még visszaköszön a múltból.

KoLa

Ezt elfelejtetem:
Ez a régi Mengele,még mindíg többet tud mint a mai Török, Ermak élhajlító!

fn47xk7ei

A fő probléma az, hogy hiába cseréled ki a műanyag pöcköt akkor is ugyanolyan törékeny xar marad. Olyan rossz tervezése van és gyenge, elöregedő műanyagból készül hogy a pótlásnál még a látszólag jók is eltörnek a behelyezésnél. Én inkább arra hajadzanék, hogy két kis rugós hajlított acél lemezzel kellene pótolni, javítani de még eddig a gyakorlatban nem találkoztam ilyen ötlettel.

xg2w6ib9x

Szia Lajos!
Ilyen sínre pattintható eszközök között találkoztam már olyanokkal, melyeket egy tömör henger alakú gumiból levágott pöcök tartott a helyén. A sínre pattintás úgy ment, hogy előbb ráakasztottad a sín felső élére a kütyüt, majd lenyomva azt (ilyenkor nyomódott össze a gumi bigyó) bebillentetted az alját.
Szerintem ez esetben ez jó megoldás lehet és valószínűleg egyszerűbb is kivitelezni, mint a rugólemezes rögzítést.
Próbálok keresni egy ilyet és lefotózom, hátha segít a megoldásban.

xg2w6ib9x

Találtam is egy ilyen elven rögzülő kontaktort.
Ha nem is pont ugyanígy, de egy oda alkalmas gumi bigyó talán segíthet a problémádon.

Szalai György

Namosmánemértem.
A lentebbi fotódon a fekete kis mozgó köröm hiányzik.
Nem az törik el?
Mert az talán pótolható volna a hasonlatos F&G kismegszakítók pöckivel.
Ami nem törékeny.
Már kezdtem is gyűjtést szervezni azokból.

fn47xk7ei

Köszönöm, értem. Holnap ki is próbálom.[#eljen]

jani300

Nem pörög ez a topik .
Hát izé ... :) De azé ötlet ...

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

remrendes

Ha rácsavarozod, én felemelem. :)

wtwpbr0re

T. Kollégák,
Nem találtam fröccsöntésre szakosodott fórumlapot, így itt kérdeznék:
Szükségem van egy fém kontaktusra (jumperre), amit műanyag vesz körbe. A vezető 2mm vastag réz "U" alakban meghajlítva. Alacsony feszültség, max 40V. A rézre kellene ráfröccsönteni a műanyagot, ami kb 2-3g.
Sajnos a svájci gyártó már 6-8 hónapos határidőket mond. Nekem havonta olyan 500-1000db kellene, ezért arra gondoltam, hogy egy kis fröccsöntőgéppel meg lehetne oldani.
Tudnátok olyas valakit ajánlani, aki ismer ilyen gépet? Akár készít, és értékesít?
Pl hasonlót:
http://kokaiestarsa.hu/mikromold-4/

wtwpbr0re

Hasonlót kellene gyártsak:

Kristály Árpád

Halihóóóó Infra!

A Neten sok kis gép van... minden cucc a hobbycnc gépen is alkatrészek van illetve a filament gépben

Üdv.: Árpád

Google a barátod:
Microplast options desktop injection

[#worship][#worship][#integet2]