Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Volt relés is, pld. a böszme nehéz Bulgár, pici fejű "nagyflexben" az volt. :)

Rabb Ferenc

Hogy mitől nyílott lassan? Hát a ragacsos kocsikenyőcstől ami megfogta a "dugattyút a hengerben"

PSoft

Úgy van, a "ragacsos kocsikenyőcs"! [#eljen]
Ugyanolyan ragacs késlelteti ezekben a lágyindítós kapcsolókban a harmadik érintkező működését.

PSoft

Egyébként Flexék' nagymesterei voltak ezeknek a ragacsos kocsikenyőcsöknek.
Az "O" gyűrűkkel tömített fejben, kb. méz sűrűségű ragacs volt gyárilag.
Nem szórták le magukról a kerekek, sose mentek szárazon.

zozo

...és hogyan volt az első, második és 3-dik késleltetett érintkező bekötve? Hogyan lágyindított? Kefés motorok voltak gondolom.

PSoft

Persze, a szokásos soros, kommutátoros motor.

A harmadik érintkező -a móricka rajzon a középső- zárása van a ragacsos zsírral késleltetve.
Az érintkezővel párhuzamosan kötött "xxx" egy soros, áramkorlátozó elem.

zozo

Köszi szépen, nem tudtam, hogy ilyen trükkös volt az a kapcsoló. Pedig emlékeim szerint én is kapcsolgattam ilyet.

PSoft

Szenzációs ötlet! [#eljen]

VighLajos

:-)
Az agy és a kéz ügyességét fejlesztő project. Amúgy mi értelme?
...tudom, nem kell mindenben az értelmet keresni.
:-)

Szalai György

Nekem is ez jutott eszembe.
Ötlet, ügyesség, szellemi és kézimunka. Hogy legyen egy megbízhatatlanabb és nagyobb SD kártya meghajtója.
De biztos jól szórakozott közben.

2vkx6unz

Az értelme az, hogy ezzel több pénzt kereset mint a többség itt egy hónap alatt...
Azért 145000-nél többen nézték meg. Van benne egy csomó reklám, és a sponzorok is fizettek érte.
több mint 800k előfizetője van, ezzel azért már lehet keresni...
Ebben a mai virtuális valóságban egy csomó video azért készül, hogy pénzt keressenek.

PSoft

IdézAmúgy mi értelme?

Tulajdonképpen semmi! Gyorsan felejtsétek is el, Te is...Gyuri is. [#wave]

VighLajos

No, erre nem gondoltam...
[#taps]

a9iua0hi5

Nem tudom mi igaz belőle, de valamikor hallottam egy olyan "anekdotát", hogy a 3,5-es floppy mérete a szokványos férfi ing felső zsebéhez lett kitalálva, pont kényelmesen zsebre tehető legyen. /Meg a kék munkás köppeny felső zsebe is pont ekkora volt/. Ez egy SD kártyáról csak kevéssé mondható el. Emlékszem amikor sokat jártunk úgy, hogy a floppy csak a zsebünkben a ceruza mellett és egészen jól lehetett dolgozni. Na egy SD kártyát beteszel a felső ingzsebbe akkor onnan piszkáld ki. Jó dlog a minimalizálás de néhe meg kéne nyomni az "elég lesz már ebből" gombot.

PSoft

No látod...!
Talán...pont ez -is lehet- a lényeg, újra az ingzsebedbe teheted a 3,5"-os floppy-t. :)