Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

a9iua0hi5

Szalai György

Az SD kártyámnak, az ingzsebem helyett, a meghajtójába kell passzolnia. Oda meg pont illik. Szerencsére.
Az ingzsebbe meg mehetnek a hasznos dolgok. Laposflaska, cigisdoboz, rágógumi, magyarkártya, vagy legjobb, ha semmi.
Persze hordhatok benne floppyt, csak minek már.
Azért jó, hogy a mobilomban micro SD van nem floppy. [#vigyor2]

PSoft

IdézAzért jó, hogy a mobilomban micro SD van nem floppy.

Majd egy órányit kerestem a "retro" Motorola mobilomat...
Nem találtam, pedig kimondottan Neked akartam kedveskedni vele pár fotóval. [#kacsint]
Ő még az a "telimarok" fajta, kirántható antennával, lenyitható billentyűzet takaró fedéllel, a széles, fekete nunájába meg, képzeld...bankkártya méretű "agyat" kell(ett) dugni. :)

Szalai György

Hát ebből nekem csak a fekete nuna ismerős, a többihez nem folt szerencsém.
Bakker, mindég utólag jön rá az ember, hogy miket hagyott ki az életben. Bankkártya méretű "agyat" nem próbáltam beletuszkolni.
Felírom ezt a bakancslistámra. [#vigyor2]

konvoid

Igaz ez Nokia, de a méretei hasonlóak.

dtb

Nincs külön faipari topic, vagy csak én nem találtam, de jobb hijján ide teszem a mai kinlódásomat. Virágládákat kezdtem el készíteni, 180x40x20cm méretben, és igy szaladtam bele abba a problémába, hogy egy kb. 700mm hasznos munkaterületű géppel hogyan tudok 1800mm hosszúságban átlapolást csinálni az oldalfal deszkáin. Először elkezdtem úgy, hogy rendesen lefogatva, 3-4 ofszettel meg is volt, de baromi időigényes volt... Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a marót felsőmaróként használnám, és kézzel tolom egy sablon mellett az anyagot. Sajna ez sem vált be, mivel ilyen hosszon már nem lehet kézben tartva tartani a pontos méreteket, és állandóan "beleharapott" az anyagba ott is, ahol nem kellett volna. Tehát kell valami, ami lenyomja a deszkát a munkaasztalra. Eszembe jutott, hogy Csikarctól  kaptam régebben egy valamilyen csapágyazott görgőt.. Ezt némi marózás után már fel tudtam fogatni a marógépre, és szépen, stabilan tartja a munkadarabot a megfelelő magasságban, így már kézzel is lehet tolni az anyagot a marószerszám alatt. Tudom, hogy nem egy világszám, :-) de nekem ez most napokkal, sőt, hetekkel lerövidítette a munkámat, és hátha másnak is hasznos lesz! :-)

B.Zoltán

3vv2btrhv

Elkezdtem építeni egy beton kaspó készítő gépet . A célom az lenne , hogy szervo motoros meghajtással lenne vezérelve a forgó tengely amin a tárgy készülne és a sablon mozgatása .Igy tudnék tetszőleges alakú tárgyat készíteni . Minden javaslatot szívesen elfogadok .

3vv2btrhv

A kis testvére ami teljesen kézi vezérléssel fog működni .

TBS-TEAM

Forgatásra elég egy egyszerű motor hajtoművel nem kell szerintem halálpontos forgatási pozició. [#eplus2]
József

3vv2btrhv

https://youtu.be/7ZfXObe1oqk?t=351
De a sablont vezérelve kell mozgatni a forgatáshoz viszonyítva .

TBS-TEAM

Ha nem kör az alak akkor igen.
Léptető motorok kellenek nem kell szervo nincs dinamikus nagy sebességű változások.
József

TBS-TEAM

Átgondolva mégsem kell léptető motor sem, csak egy sima hajtóműves motor amit egy frekiváltóval lehet szabályozni, hogy a fordulatát lehessen állítani.
A változó formák peremét kell lekövetni.
Az oldal forma lapot a forma peremének egy állítható nyomórugó szorítja a sablon oldalának. így leköveti a sablont mindegy milyen alakú. (akár lehet benne homorú is)
A sablont úgy kell kialakítani, hogy egyszerüen fel és levehető legyen a forgatótengelyre.
József

3vv2btrhv

Igen ez nagyon jó megoldás .

D.Laci

Gondold át jól, mert okozhat némi meglepetést.