Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Németh Szabolcs!

Kérd már meg a fórumgazdát, hogy nyisson neked egy topicot erre a gépre!
Most még nem késő átrakni az eddigi hozzászólásokat sem, bár már dolgozni kell vele.

pvmyc6p5

Köszi a tippet ,kérek egy topikot a gépemnek ![#eljen]

fn47xk7ei

[#eljen]No ilyen témát én is szívesen olvasgatok!

svejk

Nem akarok Németh Szabolcs topicjába randítani, szóval anno ilyen oldaletetésű helyzetfúrót csináltunk.
Persze itt csak alu zártszelvényekbe kellett max. 4-es furatokat fúrni, de néha qrva sokat.

pvmyc6p5

Nyugodtan ,nem veszem zokon a jò ötleteket (sem) .[#kacsint]
Leírtam a topikomban ,hogy ez az ötlet miért lett elvetve ,remélem érthetöen irtam le ,ha nem szòljatok (be) bátran .

jani300

Jó estét !
Megkerestek , hogy árok , domboldal tisztításhoz kellene egy drótköteles csörlőt készíteni, kisebb fák ágak felhúzására domboldalon ,meredek lejtőn ,gépi üzemmel .
Igazán nem ölnék én ebbe sok munkát ,az ötletem egy benzinmotoros kapálógép kapái helyére szerelt kötéldob , drótkötéllel . Ha kuplungos a gép az elég egyszerűnek tűnik .
A kérdés ,csinált már valaki hasonlót , működhet a dolog ?

RJancsi

A legtöbb kapálógépen nincs hátramenet. Kuplung ugyan van, de általában a függőleges motortengely (önzáró) csigahajtással hajtja a kereket. Tehát üresben sem tudod "lehúzni" a sodronyt, le kell tekerni róla.

RJancsi

A másik, hogy alacsony fordulaton elég kics a motor nyomatéka, ha meg nagy gázzal járatod akkor túl gyorsan fog húzni. Elvben lassíthatod kis átmérőjű kötéldobbal, de annak a sodrony minimális hajlítási sugara szab határt. Az is kérdés hogyan rögzíted a kapálógépet mert normál helyzetben a kapatagokon áll ill. mozog de az most a levegőben lesz. Nem lenne jó, ha nem a rönk jönne fel a völgyből hanem a gép indulna meg lefelé.

kaqkk007

Venni kell egy 12 voltos autócsörlőt felrakni egy autóra (gondolom a rönköket el is szállítják valamivel ... ) A legegyszerűbb és legbiztonságosabb , Szerinted ki fogja megtartani a rotakapát amikor ráránt az alant lévő fadrabra főleg ha az valamiért elakad ?

TBS-TEAM

Ha nem akarsz sokat sz....ni akkor 12V komplett csörlő
Már csak a rögzítésen kell törpülnöd mert ha pl:1000Kg kell húzni mindenestől (test tömege surlódás lejtő szög.......)
akkor 1000kg feletti valamivel kell megtámasztanod, hogy egy helyben maradjon. [#eplus2]
Nem is olyan egyszerű mint ahogy hangzik.[#kacsint]
József

svejk

Szerintem nem egyszeri alkalomról van szó.
Egy autócsörlő motornak az S értéke jó ha 5-10.

TBS-TEAM

Akkor ilyen meghajtást
Olyan csörlőt kell keresni amelyet mehanikusan ki lehet oldani a sodrony lehúzásához.
József

RJancsi

Nem feltétlen traktorral...

jani300

Köszönöm a hozzászólásokat !
Alapból egy terepes UAZ  a közelítő jármű .
Arra szerelve ,vagy ahhoz rögzítve ,van az elképzelés .
Lefele nem kell engedni ,ott nincsen teher , elég kihúzni egy stiftet , és kézzel lehúzni a kötelet .
Ismerem a felbakolt kerekes dolgot is , de az a difit pörgeti .
A villamos megoldást tartom inkább cuminak , és ot ugye egy jóval nagyobb motornak kell az áramot termelnie .
Itt nehéz , ipari körülményekkel lehet inkább számolni ,nem egy alkalmankénti csörlőzéssel .
Csak egy ötlet volt , úgy tudom a  a robikhoz még nyomatéknövelő áttétel is létezett ,pótkocsi vontatáshoz .

D.Laci