Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

pvmyc6p5

Self leveling epoxi ? Vagy a Geronite ,hidraulic cemet (10.000 PSi) ,?
az a bajom ezekkel ,hogy a felület vagy homorù,vagy enyhén domborù lesz,emellett nem akarom az egész felületet ùgymond kiönteni ,hanem csak a gépváz felületét ,akár kis csatornákat képezve !

wkbgzy80t

Mi lenne ha egy laposvas futna végig a felületen, ami le lenne csavarozva olyan osztással, hogy a sín csavarjaival ne találkozzanak a rögzítő csavarok, és mindenhol lenne egy vagy két alátét a laposvas és a tartó között, amikből lecsiszolnál, hogy beállítsd a síklapúságot, majd ha kész van a tetjét bekened formaleválasztóval és az egészet kiöntöd gyantával, 2mm résbe egy hígabb gyanta befolyik, és akkor nem kell puha felületre rögzíteni a sínt, meg ragasztót faragni sem.

pvmyc6p5

[#eljen]Köszi ,agyalok kicsit e körül ![#kacsint]

jani300

Köszi ! [#kacsint]
Vártam ezt a választ . Mivel talán az elsők közt hoztam itt fel ezt a témát .
És láttam is 3 db 2x1 méteres vadiúj hántolt tusírlapot méhbe kidobva , kb 20 éve .
Hiába vettem volna meg ,akkor talán egy 20 as lett volna egy tonnás darab .

pvmyc6p5

Lehet hogy ezen MÉH telepes tusírlapok közül került ki az enyém is ,csak én hegesztö,egyengetöasztalt csináltam belöle balga fejemmel ,meg akkor az kellett

Lacibácsi

Darabokból össze lehet rakni hosszabb ágyat. Zongorahúrt feszítettek ki, és nagyítóval nézték. Vagy egy vályút készítettek az ágy mellé, vizet töltöttek bele. a víz felszínét érintették meg tűhegyes mikrométer csavarral. Nagyon jól látszik az érintés pillanata. Persze ez a víz a föld görbülete miatt kicsit domború, de ilyen hosszon nem számottevő.
Láttam gyári ágyköszörűt aminek két darabból volt az ágya, igaz mesélték hogy elszórakoztak vele mire beszintezték. De ez már modern történet.
Nagyon tisztelem a régi szakembereket, akik úttörők voltak és szinte a semmiből hozták létre a szerszámgép ipart....

dtb

Az a baj, hogy hirtelenjében én sem találom, pedig itt, a fórumon volt téma, és úgy emlékszem, volt, aki ezzel öntötte ki lineárok helyét, hogy ne kelljen sík-köszörülni. Egy linket találtam, itt szóba kerül: [#t201p42251#]
Még az is rémlik, hogy elsőre nem sikerült neki, mert valahol elkezdett kifolyni...
Hátha másnak beugrik, hogy ki volt, aki már csinálta, és van benne tapasztalata...

PSoft

[#4447@Aknai Gábor] volt az elkövető.

[#t54p908#]

pvmyc6p5

Köszi,közben találtam én is ezt azt .[#kacsint]

pvmyc6p5

Igazán köszönöm ,hasonlò megoldásban gondolkodom ,csak nekem nincs 2 hetem a kötésidöre várni .[#eljen]
2 hét mùlva már marnom kell a géppel !

vadember

Ez a folyékony műgyantával leöntöm módszer alapjában kudarcra van ítélve. A felületi feszültség miatt sohasem fog sík felületet képezni. Mindig fel fog kúszni az oldaltámasz határolón. Van erre egy kitalált anyag, Moglice névre hallgat. Ez már sikló feleületet is ad a gépágyakon. A te esetedben csak támasztást szolgálna.
Az alkalmazása úgy történik, hogy az alapfelületet bekenik vele és réteszik a síkra megmunkált ellendarabot. A száradási idő után leveszik a sablont, ami alatt ott van a kész, sík felület. Injektálással is csinálják.
A te esetedben ezt úgy végezném el, hogy egy lehetőleg szerinti leghosszabb tusírlécet nyomnék rá az anyagra amit a két végén kiszintezett támasszal tartanék a megkívánt magasságban.
Nem olcsó anyag.

svejk

Ne kapkodj!
Nemsokára lehetnek síkbamunkált öntvénygerendáid 4500 hosszban. [#kacsint]
Akkor már csak egy helyen kell toldanod...

svejk

Sőt ahogy visszaolvasom a sínjeid is csak 4500 hosszúak lesznek, tehát Isten is neked teremtette a gerendákat.

De az ám!
Lett abból az egyetemi vagy hova való kovácsolt kapuból odakint valami?

pvmyc6p5

Köszönöm a kérdést,összejött a "kinti" munka ,annyira hogy itt is ragadtam családotul.
A Yele Egyetemre készült kapukkal pedig megnyertünk egy igazán komoly díjat is

1http://www.covax-design.com/news/

Covax

pvmyc6p5

köszi ,nagyon tetszik az ötlet ,már csak a sïkba munkált ellendarabot kell beszereznem ![#kacsint][#eljen]