Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

Lehet feladom :)
Elszórakoztam jó pár órát mire papírból összehoztam valamit ami egyáltalán működik valamennyire .

remrendes

"Multiple joint hinges". Az autobuszok csomagter ajtajan lathatsz hasonlot.

jani300

Köszönöm ezek is inkább kivetősek , de hasonló nagyon .
Meg írtam a semlegesbe , miért nem érek rá most erre :)

KoLa

"Viszont ha az ember magának épít, vszleg egyszerűbben kijön ha a közepe felé növekvő keresztmetszetű gerendát készít, és azzal megmerevíti a mozgatott részt nem?"
Szerintem is ez a helyes megoldás! az ilyen sok csuklópántos mechanikáknál meg főleg, mert az acél az hajlik,sok holtjáték, és még sok munka is, egy merevítőhöz képest.
Ott a hátoldalon senkit nem zavar egy hídszerkezet, alul van.

KoLa

Van ott valami előfeszítő csavaros húzató is, ha jól látom[#guluszem1]

jani300

Régóta van egy 72 centi széleset tudó ,nagyon egyszerű hajlítóm . Hamar összedobtam , azóta kétszer vágtam belőle (nem a hosszából),a második vágásnál a leeső darab merevítés lett .
Olyan kis csinos avval a pánttal az a hajlító .
És nem mellesleg az 1250 es re 2mm vastag lemez hajlítását engedik .
Olyan karácsonyfa jellegűt bárki tud csinálni :)

xmas75

Érdekelt a dolog, ezért rákerestem én is. Ezen az animáción látszik, hogy a bútorpántok kialakításánál hogy mozog a forgáspont.
https://www.septomax.com/fileadmin/medien/mehrgelenkscharniere/standard/Septomax_TypIX.mp4

pvmyc6p5

Üdv a Fòrumozòknak !

egy olyan kérdésem lenne (nem tudom melyik topic a megfelelö erre) ,hogy ha van egy acél zártszelvényböl hegesztett hídvázas gépalapom ,de a mérete miatt (5500mm x 1250mm ) nem tudom ,vagy nem költséghatékony ,síkba munkáltatni ,alkalmazhatok e a felfekvö felületekre valamilyem fém ragasztòt ,és azt síkolom a kívánt pontosság elérése végett ? csinált már valaki ilyesmit ,vagy csak én vagyok beborulva ?[#nemtudom]
köszönöm Szaki

RJancsi

Abszolút nem értek hozzá, ezért mint laikus kérdezem: ha a fém szerkezetet a méreténél fogva nem tudod/akarod síkoltatni, akkor a tetejére kent fémragasztót(?) mennyivel lesz egyszerűbb?

jani300

Azt kellene ehhez kideríteni hogyan készítették el az első 5 méteres hosszgyalu ágyat ?
Nem cikizés ,tényleg kíváncsi vagyok ,biztosan vannak benne érdekes trükkök .

dtb

Nem akarok más ötletével okoskodni, de korábban többször téma volt a sík felület képzése műgyantás kiöntéssel. Variáció van bőven, rázóval, vagy anélkül, adalék anyagokkal, vagy anélkül...

g89ketty

Öt darab 1-méteresből.[#nyes][#integet2]

pvmyc6p5

gondoltam a ragasztò könnyebben forgácsolhatò ,mint az acél ,tusírozásban van némi gyakorlatom ,így jött az ötlet .

pvmyc6p5

Szerintem pont ùgy mint az elsö(3) tusírlécet !
[#nemtudom]

pvmyc6p5

Kaphatnék erre egy keresöszòt ,vagy linket ?