Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, hogy Te most is kint vagy?
Akkor kicsit bajos lesz az odaszállítás. :)

svejk

Gratulálok!!!  [#taps][#eljen]

Szalai György

Naháthogymikvannak.

De mi az a "villanyderékszög" 3:52-nél?

pvmyc6p5

Köszönöm ,igyekeztünk [#kacsint]

A Moglice stábjával felvettem a kapcsolatot ,a hét vége felé igértek kiszállást ,ùgy néz ki ,hogy a környékünkön több cég is küzd hasonlò gondokkal ,így ráállították a fejlesztö csapatukat ,egy kifejezetten gépváz önterülö síkképzö anyag elöállítása gyártására ,amiben mi lehetünk az eggyik teszt alany [#law].
A készülö gépet folyamatosan dokumentálom ,és ha megengeditek meg is osztom veletek !
Hamarosan képek !

pvmyc6p5

Az "odaszállítást " nem értem ?[#nemtudom]

pvmyc6p5

Hálám üldözni fog !!![#taps][#taps]

vadember

Kíváncsi vagyok a megoldásukra az önterülő anyaggal.
 Ha hígfolyós anyagot használnak akkor kell valami oldalhatároló anyagot végig rakni a szelvények oldalán ami megakadályozza a lefolyást. Ráadásul ennek a valaminek a felső széle a lehető legegyenesebben kell, hogy fusson az egész gépvázon. A te esetedben mivel gondolom valamilyen lineáris sínt fogsz használni ennek néhány század milliméteren belül kell lenni egy méteren, ha nem kívánsz utólagos komoly megmunkálást végezni. Hántolni nem szoktunk ugyebár csak századokat. Biztos van erre valami frappáns elképzelésük.
Az jutott még eszembe, hogy mivel nútos profilt akarsz ráfogatni a szelvényre. Annak a felülete azért kellően síknak tekinthető. Ha mondjuk fél méterenként bajlágoló lemezzel síkba hoznád  a tetejét úgy, hogy maradjon alatta 2-3 milliméter hézag és így rögzítenéd. Akkor ebbe a résbe talán be lehetne injektálni a réskitöltő anyagot és a száradás után már rögtön használható is a sínpálya.

svejk

Tegnap reggel még nem esett le, hogy Te még a nagy Amerikában vagy.

így [#t19p117472#] ezek odaszállítása kissé bajos lenne.

pvmyc6p5

Nem lenne gond a szállítás ,söt pont ide valò lenne [#kacsint]
De inkább egy ilyen https://www.ebay.com/itm/134-x-60-x-8-25-Steel-Welding-7-T-Slot-Table-Cast-Iron-Layout-Plate-Fixture/133153079626?_trksid=p2485497.m4902.l9144 asztalban gondolkodom ,csak nem találok méretben .

istvan3

Elérhető lesz vajon ez a az önterülű anyag európában is?

pvmyc6p5

Amennyiben rajtam mùlik ,igen [#szeret]!

pvmyc6p5

Nemsokára elindul az online shop oldalam ,nem kifejezetten CNC témában ,de nehezen beszerzhetö,spéci CNC-s dolgokkal is gondoltam felruházni ,akár egyedi dolgok beszerzése végett !
Csak legyen már rá idöm,vagy veszek ......[#kacsint]

istvan3

Remekül hangzik!

Következő gépemhez kellene egy előre lathólag 90x80 cm-es polimerbeton gépváz szélét síkba marni a sínek alatt, de nem igazán találok a közelben olyan céget akinek ekkora munkaterületű gépe lenne.

Egy ilyen önterülős anyag ami megkötve sík felületet ad, nagyban megkönnyítené az építést.
Erről majd szerintem velem együtt sokan mások is várják majd a tapasztalataidat.

Mondjuk a Moglice csúszópályás bevonat felviteles megoldás is tetszik, csak a megfelelő síkhoz ugye kellene egy ekkora méretű sík etalon is kellene, ami megadja a pozitív mintát.

Egy megfelelő méretű mérőgránit tökéletes megoldás lenne. Csak ugye nem olcsó mulatság, valamint ha valami nem jól sül el tönkre is mehet a gránit.

Esetleg pl egy 20mm-es sík üvegről mi a véleményetek?
Ez még viszonylag olcsón beszerezhető, bár ennek is kérdéses a síklapúsága ekkora méretnél.

Ötletem szerint a gépvázat a szélein, valamint több helyen a közepén bevonva a töltőanyaggal (az egyenletes súlyeloszlás maitt, meggátolva, hogy középen a saját súlyától behajolva) létre lehetne hozni egy sík formát.

istvan3

Ezzel a tusírléccel nekem az a bajom, hogy pl. az előző hozzászólásomból kiindulva egy oldalt megcsinálni síkra egy sínpárból egyszerű, de hogy hogyan lehet megoldani, hogy utána a másik oldal is (én esetemben 90cm-re) ugyan ebben a síkban legyen egyenes, arra ötletem sincs.

designr

Egy pontos gépbeállító vízmérték nem elég pl?