Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

A szín és a leírásod alapján  valószínűleg  Hardox lesz az nem 235-ös.

sastas

Én is a hardoxot sejteném bele. Ha esetleg van annyi hulladékod, hogy meg is válnál valamennyitől, gondolj rám légyszíves :)

jani300

No itt van két kép ,jöhet az anyag összetétel leírása  :)

b7gwr90m6

Sziasztok
Valaki próbálkozott golyósorsó egyenesítéssel!
Van egy kicsi 300mm hossz 8as atmerővel golyósorsóm anyával, sajnálnám kifobni:/
Van benne egy kis kifli, szerintem ferdén húzták meg a csapágyházat:/
Esetleg ötlet?
Köszi

vadember

Az újakat is szokták egyengetni a gyártáskor. A két végén fel kell támasztani egy-egy görgős támaszra. Ahol görbe ott meg kell nyomni hidraulikával és utána ellenőrzöd egy indikátor órával a körfutást.

ANTAL GÁBOR

Fejből írom ezért az ellenőrzés lehetőségét felkínálom . A Hardox az egy un. mikroötvözésű acél . A lényeg a bór és az alumínium. Ettől válik edzhetővé ami után egy megeresztéssel egy nagyon szívós kopásálló anyagot kapunk .

Kb 30 éve találták fel . A magyarok is le tudták utánozni . Dunaújvárosban gyártottak anno DHR 52 . A lényeg a kis széntartalom és a mikro ötvöző .

Nekem van kb 600 kg 5.5 ös DHR 52 es anyagom ( felvásároltam a miskolci Mezőgép anyagát amiből boronatárcsákat csináltak . Vágner Feri ( Tromf22) segített anno , - nem tudom hogy emlékszik e , de most is hálás vagyok )

Én talajfúrók vágóélét csinálom az anyagból . A viszonylag kis széntartalom miatt hegeszthető. de kifúrni még alap esetben is nehéz. A vídia viszi.
 Hőkezelés után szuper anyag. Nyugaton minden dömper plató ilyen anyagból készül

remrendes

Mi is azzal beleltuk a daralok, apritok vagoteret.

b7gwr90m6

Rendbe köszi, egy próbát megér:)

jani300

Na tessék basszus , elcsesztem :)
De végül is nem nagy tragédia , és talán hihető hogy véletlenül nem magánba ment .
De segíthetnétek törölni :)
Mindkét hozzászólást !

sufnituning

A bór növeli az átedzhetőséget és évvel a  nemesíthetőséget
Az alut dezoxidáláshoz teszik az acélba az aluoxid finomszemcséssé teszi az acélt leköti a nitrogén az acél öregedését megakadályozza, emellett rezgés csillapító.

jani300

Ragaszkodó műanyag alvázvédelem lepucolása elmebaj nélkül autó alvázról
Ilyet még nem láttam indukciósan tisztít  autó alvázat .
Az a helyzet hogy a műanyag fos szinte levakarhatatlan ,csak az acéllemez tűnik el idővel .

wt8g4i4

Mi ilyen anyaggal dolgozunk, Hardox, és Zalaegerszegen szoktuk vágatni. Mi a kopásállósága miatt használjuk a hardox 450-t. Helyette javasoltak még S960ql anyagot erről még sok tapasztalat nincs, de ezt is nagy cumi bármilyen őskori kotla gépen megmunkálni :D

jani300

Rúgóösszenyomó
Régóta gondolkodom egy komolyabb rúgó összehúzó készítésén -
Talán ha havonta egyszer van rá szükség ...
De most találtam ezt a kis gépet és ez megtetszett .

Csuhás

Egy ötlet amit érdemes lehet elkészíteni:

Él letörő, sorjázó

Motoros

Valóban ötletes, és nem is rossz. Viszont szerintem az a gond vele, hogy akár négy élű maró esetén is a forgácsvastagság relative nagy és ezért viszonylag nehéz az előtolás kézzel...pontosabban lassú tolást enged.
Nekem van hasonló elrendezéssel egy szinte tök ilyen kütyüm annyi a különbség, hogy a motor felül van és a darabot egy asztalon lehet eltolni.
Még alu lemezek sorjátlanítására fazettázására sem igazi szériázás esetén.
Viszont van egy másik verzió amikor is egy újmaró helyett egy HSS fűrésztárcsa forog el egy tengelyen Az sokkal jobban használható. A "Varga" féle fazettázó is ilyen.
Egy abrikter asztalára aplikáltam egy ugyanolyan vinkli alu sint mint a barátunk. Sokkal hatékonyabb, nagy kézi előtolást tesz lehetővé és a felület is kielégítő.