Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

Csak egy logikusan felépített vicc !
A színuszhullám hajt egy megfelelően profilozott fogaskereket , amivel egy tengelyen van egy bütykös tárcsa ami emelget egy kalapácsot .
No ez a kalapács ráüt a színusz hullámra és kiegyenesíti ...
Később állítólag még a rádió technikában is megjelent április elsején .

B.Zoltán

Igen, megjelent a RT újságban, emlékszem rá.

somma

Sőt... szintén RT-ben volt "mechanoszkóp". Egy fémrácsot mozgatott zsineggel a "fűrészjel generátorként" egy excenter (na jó majdnem)tárcsa. Az "ernyőn szintén zsineges mozgatású volt a "fénypont".[#nyes]
Sajnos nagyon később sokat keresgéltem, de sosem leltem meg a ckket.[#nemtudom] Nagyon "logikusan" fel volt építve a szerkezet.[#vigyor5]

somma

Bocsi ! "Csak a "kapcsolási" rajza volt ! Valójában nem volt megépítve.

MoparMan

g89ketty

A ruszki autórádiók is ezzel működtek. A csövesek annó.

dtb

A netről dobott elém egy reklámot a gép, de ez legalább tetszett, mert ez akár házilag is elkészíthető.
További képek, és ár itt:https://alinda.hu/gurulos-alafekvo-es-szerelo-szek

2f428kduf

A másik két pár morse volt az egyenirányító, a másikkal szinkronban a szekundert kapcsolgatta a szűrő elektrolitra

wwdjyffm3

Sziasztok!

Ismeri valaki ezeket a gravírozó mechanikákat? Szerintetek a 2 vagy a 3 motoros kivitel a megbízhatóbb?

Melyiknek mi az előnye/hátránya?

Üdv!

2f428kduf

A két külön motoros előbb-utóbb befeszül, én kénytelen voltam végül egy szíjjal összekötni a két tengelyt, a végén a második motort is elhagytam.

dtb

Ugyan nem 3D oldalon találtam, de szerintem könnyen kivitelezhető akár egy otthoni nyomtatással is.

xsugix

Apósom egy fél éve kapott a főnökétől egy ilyet (mezőgazdaság) a műhelybe szerelgetni. Fekve, ha a fejét alá akarja támasztani, akkor a feneke (a pocakjával együtt [#eplus2]) már lelóg róla, töri a derekát.
Apró kerekei a huszon-harminc éves betonon inkább pattognak, mint gurulnak.
Ülő helyzetben szerelésre alkalmatlan (traktor-kombájn), alacsony.
Aratás végeztével (kalászosok külön, aztán nemsokára a többi...) hagyomány náluk egy jó nagy bográcsozás. Na, ott a bogrács mellett ülni tökéletes. [#vigyor]

A.Andras

Sziasztók!

Valaki épített vagy gondolkozott hasonló gépen, mint ez a CNC eszterga-maró?

https://www.kickstarter.com/projects/1260359869/swissmak-the-mill-turn-center-for-your-machine-sho

András

jani300

Angolkerék készítése
Most találtam ezt a videót .
Az "U" profil ívelése figyelemre méltó , nem sajnálja rá az időt .
Persze ismerem a módszert , csak hát itt komoly időt , munkát fektet a dologba .
A pisztoly vezetése is azt sugallja számomra hogy nem csak én vagyok balfék .
A jobbra , balra hegesztés miértjére még mindig nem sikerült választ kapnom , de már lényegtelen , erre a kis időre , elleszek avval amit tudok a témáról  :)

a86ifm7g5

Sziasztok!

A véleményekre volnék kíváncsi, hogy jó ötlet e.

Egy kézi szorító csavart szeretnék csinálni, melynek a végén egy szabadon forgó szorító tányér van. Ezzel szeretnék pozíciót rögzíteni, igénybevétel nélküli pozíciót. Egy golyó mágnes tartaná a helyén, és biztosítaná a szabadon mozgó, forgó acél tányért, aminek a szélesebb talp része gumi bevonatos.

Köszönöm.