Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Valószínűleg igazad lehet mert nem szoktam végignézni azokat a videókat amelyek meghaladják az ingerküszöböm csak a szerintem lényeges dolgokat keresem ki rajtuk az alsó keresőcsíkon. De szerintem más is komolyan vette ... még talán  aki belinkelte is?[#nemtudom][#nemtudom]No akkor bocs, hogy komolyra vettem a tréfát![#vigyor4]

jani300

Na most mesélte a gyerek hogy a Görög tanár úr bedobta nekik  ezt a kalapácsos egyenirányítót ...
Az egész banda elhitte :)
Szürke egerek voltunk mindhárman "feltalálók" , de ez legalább megmaradt utánunk ...

jani300

Na , ez fájt ám !
Eleve ott volt a vigyori ...

PSoft

Ott volt, ott volt...
De...választhattál volna egy határozottabbat is.

jani300

Ja , de akkor csak egy szokásos punnyadt estém lett volna , kis betonozás után .[#eplus2]

fn47xk7ei

Nem szoktam taknyolni!Viszont bizonyos helyzetekben jobb a kisebb, egyszerűbb, kényelmesebb szerkezet.(Ágyúval nem lövök verébre azaz eszközökből igyekszem több méretűt is beszerezni).

fn47xk7ei

Eleve ágáltam ellene, hogy ez baromság csak én kereskedelmi átverésre gondoltam már mint jó pénzt hiszékeny emberektől összelejmolni.Végig meg nem akaródzott nézni.

jani300

Ezen most be ne sértődj ...
Terveztem hogy csinálok ,néztem is sok videót . Megvan a kialakult elképzelésem .
Több méretű ... , ma délután éppen pakoltam , elbetonoztam a kis maradék kavicsot .
Nincs helyem , nem tudok semmit kidobni , telivan a búrám .
Végül megkaptam volna a plazmavágót is amiről írtam , de hát már kenje a hajára aki nem adta , meg hát jobb is így ,se időm se helyem , meg még pénzem is maradt .
Semmim sincsen szinte befejezve , de  ha csinálok akkor nagyot , ez van ,ilyen vagyok :)

fn47xk7ei

Nem sértődtem meg csak a mondatok értelmét teszem "helyre". A  "kutyu-YouTyu"-ról mag az a véleményem , hogy rengeteg xar van rajta DE SOK JÓ dolog is. Nézegettem a mai nap is a bender-es videókat de még egy sem ragadta meg teljes mértékben az agyamat azaz mindegyikben találtam olyan dolgot ami nem tetszett. Így még kutakodom tovább e témában.( Ha nem titok akkor megírnád mennyiért vesztegették volna azt a plazmavágót?)

jani300

Hengerítő (ruszki)
Tessék most találtam .
4.15 tól hengerító ,ez már szerintem vállalható .
Plazmavágó .
Szabin volt az ellenség ...
De nem tudom elszálltak nagyon , ha ez a pali marad én lehet nem megyek . Mindig csöves vagyok , de a többiek ismernek , tudják miket vettem meg már . Megsértődtem , vannak közös ismerőseink érdeklődtem utána , de nem tetszik , kibaszott beképzelt , szinte mindenem megvan már , nem mondok többet ez is túl sok .
Elsőre 40 körül számítottam .
Komoly 3 fázisú , megtetszett .
Az ívelőről meg ,  a szétszedhető görgős gyáriakat másolnám egyszerűsítve .

fn47xk7ei

Keresem az egyszerű, számomra praktikus megoldást. A legközelebb áll a gondolataimhoz a képen látható verzió 5-6 változtatással (felső tengely kihúzható legyen, alsó görgők kiemelhetők legyenek,hidraulika elhelyezése kényelmetlen,alsó görgőtartó határozottabb megvezetése, nagykerék helyett hajtókar alkalmazása, hosszabb alsó görgőtartó,lábak ne legyenek "lábalatt", meg még persze pár apróság).

jani300

Végül is az a lényeg hogy rendesen tegye a dolgát .
Vegyél már egy esztergát , megváltozik a világképed ...
Nem akarok én sem kínlódni más melóival , de más világ ha az egyszerűbb dolgokért nem kell sehova menni .

2f428kduf

Urfi koromban, de még 65-ben, amikor katona voltam, a rádiókban volt egy "vibrátor", amit nem a hölgyeknek szántak: az takarhatja a "kalapácsos" egyenirányítót? Egy relé volt, ami mint a csangő lengette önmagát, és a "kalapács" rendszert, ami egyik kettőse kapcsolgatta az aksit egy középleágazásos trafóra, míg a másik kettő a kimeneten lévő , úgy 200V.-ot kapcsolgatta szinkronban a kimenetre. Egy alu henger volt, cső-foglalattal az alján. Elég sürün kellett cserélni.

ywathzay

Nem csúszik meg, amíg feszül benne az anyag, és a párhuzamosság megfelelő. Edzett kerekekkel, ha nem probléma a középső kerék kis recézéssel ellátva, tökéletes lehet. Én kiscsikó koromban ettől sokkal egyszerűbb szerkezettel készítettem lapos- és köracél íveléseket.

Rabb Ferenc

Én is '65-ben voltam katona de úgy emlékszem, hogy az a bizonyos vibrátor nem egyenirányított - hanem pont fordítva tette a dolgát. Az akkumulátor egyenvillanyából a mechanikusan 50Hz-re hangolt rezgőrendszerével - polaritás váltással - négyszögjelet csinált.

Így a trafó primerére egy 50Hz-es négyszöghullám került, ami már - ha nem is az ideális jelalakkal - de tetszőleges feszültségre transzformálható.