Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

b7gwr90m6

Sziasztok
Nemtudom jó helyre írok e, de talán:)
Ötlet, segítség kellene!
A nyáron szálítodott A-ból B-be 2db lineális sin, hogy megovjam a reggeli párától, rozsdától, gondoltam a celux (széles) jó megoldás lesz.
De nemszámoltam a nappal! Egy nap után "elégett" a celux es nagyon pici darabokba töredezik csak le, killódás:/
Arra gobdoltam hogy valami folyékony cucc kellene ami megeszi a müanyagot, celuxot!
Vagy esetleg más ötlet?:/

svejk

A nitro általában mindent visz.
No persze nem a cellux anyagát kell feloldatni hanem csak a ragasztóét fellazítani. Úgy talán könnyen le lehetne "törölni".

b7gwr90m6

Nah holnap meeg is próbálom:)
Köszi

svejk

Kint az udvaron... [#felkialtas] jó idő lesz holnap is.

PSoft

Van spray formátum is, öntapadós matricák gyors,és hatékony eltávolítására.
Lehet, az is nito alapú?[#nemtudom]
Régebben használtam, de a nevét már nem tudom.[#szomoru1]

Révész Richárd

Ez itt
 De van a Bernernek is címkeoldója.

Révész Richárd

Elbactam a linket.
Label Off 50 a neve.

b7gwr90m6

Úhhh lényleg cimkeoldóm van is.
Szuper

svejk

Nem, azok környezetbarátabbak, cserébe drágábbak és kevésbé hatékonyak.

Nekem Kontakt-Chemie-is van annak Solvent 50 a neve.
Az illata kellemes, a műanyagokra ragasztott etikett címkére én is ezt használom, hiszen a nitro kárt tenne a műanyagokban.

svejk

Műanyagra ragasztott etikettcímkét egyébként a Nivea kézkrém is szépen leszedi.
Át kell a papírt itatni a kenőccsel és pár perc után szépen lehúzható.

ywathzay

Ehhez nem nap kell, ez csak úgy általában rossz megoldás. Én hidraulika szárral jártam hasonlóan, a boltban elfogyott a papírhenger hozzá, tettek rá (nem kérdezték, így adták ki a raktárból) olyasmit mint a duck tape, de átlátszó hordozón üvegszövetes ragasztószalagot. 12mm átmérőjű, 1.2m hosszú szárról kb 2 óra alatt jött le az a rossz, és észter higítóval nyomtam, mert az erősebb mint a nitró....

PSoft

Szerintem, Berneres volt az enyém is.

jani300

Egyszeri alkalomra , nem biztos  hogy megéri ívelőt készíteni .
Az angol kereket viszont elkészítette .
Szögletes vázú angol kerékkel valószínűleg ugyanazt a minőséget tudta volna produkálni mint evvel .
Egyébként én soha nem másolok pontosan szinte semmit ,az ötlet az érdekes számomra .
A megvalósítást a megszerezhető anyagokhoz és a saját igényeimhez szoktam alakítani .
Ha egyszer minden elkezdett dolgom megvalósulna , a kapun sem tudnék már bemenni :)

ywathzay

Kisarkítottam, tudom hogy egyért nem éri meg, de úgy lett volna feladat, ez így smafu. Előbb az ívelő, amivel megíveli a 100-as U vasat. [#eplus2] Te szoktál hegeszteni, mennyire életképes ez a megoldás? Valamennyire. Muszályságból. Tele feszültséggel. OK, elvan a cucc, de szakmailag? Vág, hegeszt, vág, hegeszt... Korábban bele- bele néztem miket csinált, igazi kis rosszból várat projekteket, pl. a mikrohullámúból csinált fasza ponthegesztőt. Utóbbi időben hegesztget mindenfélét, ha kell, ha nem. Óriás satut már biztos csinált vagy négyet, hegesztve. Öntsön egyet, az már valami!

jani300

Pont jónak írod :)
90X90 es és 80x80 as vastagfalú nem túl egyenes szögvasakból csináltam egyenes 90 es zártszelvényt  .
A gyerek egyszer azt találta mondani a földből kibányászott talán 60 as girbegurba szögvasaira hogy el kell vinni a méhbe ... Hát felfújtam magam és megmutattam neki hogy lehet az egyenes , üllőn kalapáccsal .
Az a 90y90xkb10 es zártszelvény azért készült mert volt szögvas , és zártszelvény kellett .
Hogy volt e értelme baszkurálódni vele ? Tudja a fene , megvan , a húzatópad abból készült része szerintem nem fog meggörbülni .
A feszültséget pedig meg lehet szüntetni ,ha éppen muszáj .
Csak magáért a hegesztésért már régóta nem hegesztek , de ha saját részre meg tudok csinálni ezt azt , szívesen csinálom .
Az más tészta ha üzleti alapon dolgozik az ember ott nem , lehet téma az anyag , van elég  más dolog amiért illene felelősséget vállalni .
Hulladék anyag csak a méhben van ,nálam nincsen :)
Az a húzatópad egyébként még mindig csak kocsifelálló , de annak kiváló azért :)