Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem készítettem még ívelő gépet, de az általad vázolt megoldásnak egy hátrányát látom: Az egyetlen hajtó görgő szeret majd megcsúszni az anyagon... Azt hiszem nem véletlenül látni annyi lánccal összekötött görgőjű megoldást.

fn47xk7ei

Ez igaz. Elsőre egy egyszerűbbet eszközt készítenék amelynél a két szélső ( alsó) görgők kis méretű autó vízpumpa csapágyazott tengelyei lennének . A felső hajtó görgő pedig jóval nagyobb átmérővel rendelkezne, kb. 60 mm. Ezzel a szerszámmal 10x10-es vagy 12x12-es kvadrát ill. laposacélt szeretnék ívelni. Talán a nagyobb átmérő választással a megcsúszást elkerülhetném. A komolyabb szerkezet még kitárgyalást tárgyát képezi amellyel már nagyobb méretű anyagokat is lehet ívelni. Gondolom ( vagy legalábbis remélem) van itt pár fórumtárs aki használ gyakorlatban ilyen saját építésű ívelőt.

Varga László

Szerintem ez az élettartamát növelte meg azzal hogy nincs tehetetlensége a dugónak meg a hajtókarnak (nem kotyog és veri ki magát a csúszó csapágy).
ugyanúgy van sűrítés robbanás ,csak elő van feszítve.
Pl a Trabantnak jól jött volna egy ilyen előfeszítés.
Gondolom én ezt hülyén!

Csuhás

Hűha, tényleg el tudjátok képzelni hogy egy rugó lehet egy belsőégésű motor hengerében?!!! És képes lesz melegen, rugalmasan, elfáradás nélkül követni több ezres fordulatnál a dugattyút, miközben nem mászik el és nem barmolja össze a henger falát? Jaj, hol van a műszaki érzék?

fn47xk7ei

[#eljen]Én több érdemi dolgot már nem is vetnék a témához mert akkora sületlenség az egész. (De még halkan megkérdezném [#worship]- a hiszékeny emberek látták már egy motor hengert mikor a dugattyú a felső holtponton van és hogyan néz ki a hengerfejben az égéstér- vajon hol van ott annyi hely, hogy az égéstér változtatása nélkül ekkora rúgót el lehetne helyezni. Módosítás esetén mennyi lenne a kompresszió? Stb.stb.és még + ezernyi kérdés vet fel a téma)

xt79ipd3

Már eleve két hengerből a törött rugót veszi ki a fickó. [#wilting]

A kompresszióviszony (sűrítési arány ) is borul erősen. Olyan "kísérletezzünk valami lepukkant sz@ron, amiért nem kár" videó ez. Számomra kb. ennyi komolysággal bír:

MoparMan

ha tippelnem kéne, akkor rajtad kívül mindenkinek átment, hogy ez csak tréfa.
mint a videó végén írják és mondják is, amikor a rugókészlet mellé teszi az irányjelző folyadékot [#vigyor]

MoparMan

ja bocs, roland7-nek sem ment át valószínűleg [#vigyor]

xt79ipd3

Enyhítő körülmény, hogy nem tudok angolul? [#vigyor]

jani300

A nyitott vázas  elképzelést támogatom .
Gondolkodtam én is ezen ,minimum autó , olyan egybe kerékcsapágy , házastól .
Van két egyforma nagyobb fogaskerekem , kis kerékkel , lánccal , feszítővel .
Ne taknyolj , csinálj rendeset.
Mondjuk könnyen dumálok mert már régóta van a méhből komolyabb hengerítőm , abban hajlítottam a szalagfűrész kerekekhez a 30x10 es laposvas futógyűrűt .
A hengerbe rúgón meg hát rágódjon aki szeretne :)

Varga László

Fáradtan álmosan el is hittem !-de azét nem alakítom át a Toyotát 6 henger, meg 4 liter, akkora rugó meg nincs is.!

jani300

Még a gépipariban két osztálytársammal kitaláltuk a kalapácsos egyenirányítót egy óra előtt .
Szépen elmagyaráztuk , lerajzoltuk a Marikának :)
Na persze hogy kihívták felelni , és gyönyörűen felrajzolta a táblára ...
Szegény tanárunk csak annyit tudott mondani : ki mondta ezt neked Marika ?
Nagy gond azért nem lett belőle .
72 körül talán .
Írtam már itt régen , és az is kiderült hogy lenyúlták a szellemi termékünket :)
Ja és köszi hogy javítottad a linket .

PSoft

Már...hogy ne lenne![#nyes]

jani300

A kipufogó csapágy tetszett !  :)
De a dumát én sem értettem ,de szerintem szükségtelen is :)

Messer

Közzététel: 2018. ápr. 1. [#vigyor]