Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nekem tetszik a megoldás, egyszerű, olcsó, "kézenfekvő",praktikus,logikus, célnak tökéletes. Ívelője van nekimert ott látható a háttérben és bármikor tudott volna a célnak megfelelőt is készíteni.Az jobb lett volna (anyagfolyás)? Nézd a használat közbeni erők irányát a váznál- megegyezik a szegmens hegesztés közbeni feszültség irányának legtöbbjével.Egy nap alatt elkészíthető könnyedén a keret. Szóval (még egyszer)nekem teszik.[#eljen](Zárójelben- nem fogok öntészetet meg más szakmákat megtanulni egyetlen egy darab eszköz miatt és annak kivitelezési nehézségeiről meg már ne is beszéljünk.)

jani300

2,40 től  látszik hogy ugyanazt a  pillanatszorítót használja   ami nekem is nagyon tetszik .
Egy olyan van nekem is.
Természetesen törött volt , méhben túrva :)
Ránézésre  hegesztéssel  összetaknyolva .
Említettem a fórumon már ,de nem aratott  nagy sikert .
Pedig a réi típusúból nekem is sok van , csak elég könnyű kitekerni a nyakukat :(

fn47xk7ei

Az előző hozzászólásomat úgy értelmezd, hogy minden tiszteletem a kivitelező úriemberé mert elkészítette azt amit megálmodott az általa fellelhető anyagból. Fiatal ember, van ideje. Én persze máshogyan készítettem volna el magamnak a keretet, jóval egyszerűbben, negyed ennyi hegesztéssel, padlón térdepeléssel. Egy függőleges + két vízszintes nagyobb acél gerenda , sarkakban komolyabb csomólemezzel oszt "ágya-bugya-jónapot"!

zozo

Erre mondta egy ismerősöm:
-Ha mérnökök tervezték volna a világot, minden négyszögletes meg kör formájú lenne [#nyes]

Szerintem nem árt oda egy kis rugalmasság, nem véletlenül így csinálják.

fn47xk7ei

A rugalmasságot nem az alak határozza meg.[#integet2]

jani300

6,22 nél látszik az ívelő ?
Nincsenek rossz dolgai ...
Amit írtál arra meg az a válaszom hogy nekünk már van jó nagy hegesztőasztalunk , dolgozik a fene a földön :)
Univerzális felhasználású a húzatópadom ...
Hegesztőasztalnak is egészen kiváló , meg hát láttam itt már a tiédet is .az sem kutya :)

Nagy Csaba

Sziasztok építek egy marógépet. Akik készítettek már ilyet véleményeznék a rajzomat, hogy ez a kialakítás jó lesz e két oldalt 20 as golyósorsó fogja húzni de azért berajzoltam középre is az nyilván nem lesz ott csak a furat. 1350 X 500 mm es és 80 X 40 es aluprofilok.köszönöm szépen

remrendes

Szerintem ennek a kialakitasnak az az elonye, hogy eleg 1 golyosorso kozepre.

Nagy Csaba

Nem fog tudni elcsavarodni ha csak 1 orsót kap?

svejk

???
Ha már foglalkoztunk vele, szeretnénk mi is megtudni a nálad bevált tutit.

remrendes

Ahogy nezem a hid anyagvastagsagat, nem emiatt fog elcsavarodni a vaz.

Nagy Csaba

170 mm széles 10 mm vastag anyagból lesz az alsó híd nem akarom 20 asból mert nagyon nehéz lenne már.
Köszönöm a válaszodat akkor 1 orsóval lesz egyenlőre.

wt8g4i4

Nyugodtan csináld meg 1 orsóval, nem fog az elcsavarodni.

zozo

Ha használt síneket teszel be, akkor középorsóval nyekkenni fog, amikor a motor a széleken dolgozik. 2 orsóval sokkal jobb lesz.

Ha új lineárok lesznek, de szeretnél nekik hosszú életet, akkor 2 orsót teszel be.

Ha a fentiek nem számítanak, akkor egyet középre.

remrendes

Szerintem nem az orsonak lenne feladata, hogy a megvedje a mechanikat a csavarodastol.